Καλαφάτης: Προτεραιότητες για την κυβέρνηση η δημιουργία θέσεων εργασίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων

Καλαφάτης: Προτεραιότητες για την κυβέρνηση η δημιουργία θέσεων εργασίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων

«Η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων, αποτελούν προτεραιότητες για την Κυβέρνηση. Στην προσπάθεια αυτή ο ρόλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Αποτελεί συνδετικό κρίκο στον οικονομικό κύκλο χρηματοδότησης μεταξύ των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Συμβάλει στη στήριξη και προώθηση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) με θέμα: «Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB».

«Ολόκληρη η Ευρωζώνη, όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες αντιμετωπίζουν μια διττή- πληθωριστική και υφεσιακή- πίεση», τόνισε ο Υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι «Στο περιβάλλον, της διεθνούς αβεβαιότητας η ελληνική Οικονομία ακολουθεί ανοδική πορεία. Πρόσφατη έρευνα του Economist για 34 -κυρίως πλούσιες- χώρες, αναδεικνύει την Ελλάδα σε οικονομική νικήτρια του 2022». Όπως σημείωσε: «Η ανάπτυξη φέτος ακουμπά το 6% και είναι υπερδιπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου, ενώ το 2023 εκτιμάται στο τριπλάσιο. Ο πληθωρισμός, τον Νοέμβριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, κατέγραψε αποκλιμάκωση και βρίσκεται κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από το 20% του Α.Ε.Π το 2010 έχουν ανέλθει στο 40%. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η ανεργία μειώθηκε ήδη πέντε μονάδες και συνεχίζει να μειώνεται». «Η Χώρα μας -χάρη στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- έχει στη διάθεσή της για τα επόμενα χρόνια, πάνω από 70 δις ευρώ κοινοτικούς πόρους από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στην Ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, τονίζοντας ότι «με 30 και πλέον έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε δρομολογούνται, η περιοχή μας αποκτά νέα προοπτική». Αναφερόμενος στο ρόλο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, υποστήριξε ότι «μέσω της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων στηρίζει επενδυτικά σχέδια σε καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου, από 1 ως 3 εκατομμύρια ευρώ». Και τόνισε ότι «Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον Πρώτο Κύκλο του καθεστώτος «Μεταποίηση – Εφοδιαστική αλυσίδα» του Αναπτυξιακού Νόμου. Υποβλήθηκαν 48 επενδυτικά σχέδια συνολικού επιλέξιμου ύψους επένδυσης περί τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Αυξάνονται οι ρυθμοί δουλειάς, υπερδιπλασιάζοντας τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την Κίναρο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβάλλεται η απολογία της στον ανακριτή για τους θανάτους Μαλένας-Ίριδας

Από φαρμακείο σε φαρμακείο για ένα αντιβιοτικό-Τεράστιες οι ελλείψεις πάνω στην έξαρση των ιώσεων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top