Καραγιάννης: Και δεύτερη οδική πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Καραγιάννης: Και δεύτερη οδική πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

To Yπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει τις προκαταρκτικές μελέτες για τη διερεύνηση δεύτερης, νέας οδικής πρόσβασης στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, που θα κατασκευαστεί στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου,  ενώ αυξάνει κατά 3 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του έργου που θα δημοπρατηθεί με αντικείμενο την πρόσβαση στο νοσοκομείο.

Τις παραπάνω δεσμεύσεις ανέλαβε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, με θέμα το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο. Ο Υφυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε και ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, δύο ημέρες πριν τα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ, προκειμένου να εξετάσουν θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΟΜΕ.
Σε ανάρτησή του ο κ. Καραγιάννης, έγραψε:
“Ξεκινώντας την επίσκεψή μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκα στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και συμμετείχα σε συνάντηση εργασίας για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Φιλύρου.
Η σύσκεψη με την Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. κ. Βαρνάβα και φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας.
Δεσμευθήκαμε ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι αναλαμβάνουμς τις προκαταρκτικές μελέτες για τη διερεύνηση και νέας οδικής πρόσβασης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Επιπλέον, προχωράμε σε αύξηση κατά 3 εκ. στο έργο που θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ασφαλή πρόσβαση του κοινού από και προς το Νοσοκομείο.
Στη συνέχεια, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Kostas Karamanlis επισκεφθήκαμε το Σταθμό Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης και εκεί είδαμε την τελική αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου μπροστά στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, που θα παραδοθεί άμεσα προς χρήση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top