Καράογλου: Στην αυτοδιοίκηση τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου

Καράογλου: Στην αυτοδιοίκηση τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

“Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί με συναδέλφους – και τους αποκαλώ έτσι καθώς έτσι τους αισθάνομαι. Η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, οι δήμαρχοι σήμερα και οι κοινοτάρχες στο παρελθόν, είναι αυτοί που πραγματικά έχουν μια πρωτογενείς σχέση με τους πολίτες, αντιλαμβάνονται άμεσα τα προβλήματα και προσπαθούν να τα επιλύσουν. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό “σχολείο” η τοπική αυτοδιοίκηση και νομίζω πολύ χρήσιμο για όσους ανθρώπους φιλοδοξούν να ασχοληθούν με τα κοινά να έχουν περάσει από αυτό”.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε στη συνέχεια, “είμαι περήφανος γιατί τα ομορφότερα 18 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα υπηρετώντας την αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού”. Ο κ. Καράογλου έχει θητεύσει σχεδόν 18 χρόνια στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, από το 1986 (όταν σε ηλικία 26 ετών εκλέχθηκε πρόεδρος της κοινότητας Ζαγκλιβερίου) έως το 1994 και στη συνέχεια από το 1995 έως το 2004 ως νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ενώ την τετραετία 1991-1994 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της τότε Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ).

“Θέλω να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους και φίλους στην τοπική αυτοδιοίκηση στην ΠΕΔ – ΚΜ, είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό τους και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλα τα θεσμικά προβλήματα. Ήδη έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα που έχει σχέση με το απαράδεκτο εκλογικό ζήτημα της απλής αναλογικής που θα έδινε πολλές περιπτώσεις ακυβερνησίας. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στον πλειοψηφούντων συνδυασμό, στον δήμαρχο που παίρνει 40- 42% που είναι ένα ζήτημα “λεπτό” και θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Να βγαίνει δήμαρχος, να βγαίνει περιφερειάρχης και να έχει και τα 3/5 του συνδυασμού του συνόλου των συμβούλων για να μπορεί να διοικήσει”, τόνισε ο κ. Καράογλου.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το ίδιο διάστημα τρέχει ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα έργων για την αυτοδιοίκηση, το “Αντώνης Τρίτσης”, που έχει “προίκα” 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης. “Θέλω να βεβαιώσω ξανά τους συναδέλφους μου πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους και πως εγώ αισθάνομαι ένας από αυτούς”, κατέληξε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, “υποδεχόμαστε με τον θεσμικό του ρόλο τον αγαπητό φίλο – υπουργό, τον Θόδωρο Καράογλου. Πολλά θέματα της αυτοδιοίκησης τα έχει στηρίξει και ξέρουμε ότι θα το κάνει και στο μέλλον, ιδιαίτερα σε αυτή τη περίοδο που είναι κρίσιμη για την αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, είναι έντονα συγκινησιακά φορτισμένη η σημερινή μέρα γιατί υποδεχόμαστε έναν φίλο από τα παλιά, έναν αυτοδιοικητικό που έχει περάσει περίπου 20 χρόνια από τη ζωή του στην αυτοδιοίκηση και έχει κάθε λόγο να λέγεται “αυτοδιοικητικός” και να τον νιώθουμε και εμείς έτσι. Μάλιστα, εγώ πάντοτε το συζητώ και το έχω στη ψυχή μου, ότι άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε το χωριό του το Ζαγκλιβέρι και ξεκίνησε από εκεί, μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο ολόκληρο. Το δύσκολο είναι να μπορέσεις να κυβερνήσεις μαι μικρή κοινωνία, εκείνος το έκανε με επιτυχία, συνέχισε στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και μετά καταξιώθηκε ως βουλευτής και σαν υπουργός”.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, έδωσε στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μια φορητή εικόνα του Αγίου Δημητρίου για να κοσμεί την αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ ο κ. Καϊτεζίδης του δώρισε μια κορνίζα η οποία περιείχε το έγγραφο με το οποίο ανακοινώθηκε και επίσημα η εκλογή τους ως Γενικός Γραμματέας της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης (1991-1994).

Διαβάστε επίσης: Καράογλου: Επίσκεψη στην «πηγή ζωής» της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ