Μάρδας: Επιστροφή στο… σπίτι της Α’ Θεσσαλονίκης

Μάρδας: Επιστροφή στο… σπίτι της Α’ Θεσσαλονίκης

Τη μετακίνησή του από τη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης στην Α’ ανακοίνωσε ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας.

Στην ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Τον Αύγουστο του 2015 ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός κλήθηκα να κατέβω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκυρία των γεγονότων και οι περιορισμοί εκείνης της περιόδου παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου, με οδήγησαν στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης.

Δουλέψαμε με όλη μας τη δύναμη και ίσως είμαι από τους λίγους που επισκέφθηκαν όλα τα χωριά, οικισμούς κ.λπ της περιοχής πλην τεσσάρων που δεν πρόφτασα. Και η παρουσία μου ήταν συνεχής και ουσιαστική ιδίως στα μεγάλα κέντρα που αντιμετώπιζαν και πολλά προβλήματα κάποια από τα οποία λύσαμε.

Οι ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχθηκαν εκείνη την περίοδο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις μου αναφορικά με την μη επιστροφή μου κατά τις πρόσφατες εκλογές στην εκλογική περιφέρεια όπου ανήκα και ζω δηλαδή την Α’ Θεσσαλονίκης. Αυτές οι σχέσεις λοιπόν ήταν ο κύριος παράγοντας των πρόσφατων επιλογών μου ως προς τις εθνικές εκλογές, όπου παρέμεινα στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης με τίμησαν με 10 χιλιάδες περίπου ψήφους. Δεν ήταν όμως ικανές για την παραμονή μου στη Βουλή. Έτσι βρέθηκα πίσω στα πανεπιστημιακά έδρανα. Η εξέλιξη βέβαια αυτή εύλογα με αποδεσμεύει από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Αφού λοιπόν προσέφερα τις υπηρεσίες μου εκεί, επιστρέφω σπίτι μου, στην εκλογική μου περιφέρεια στην Α’ Θεσσαλονίκης, στην πόλη και στο χώρο που ζω, μεγάλωσα, δουλεύω, σπούδασαν τα παιδιά μου και είναι ο κοινωνικός μου κύκλος».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ