ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Παγιώνεται η ακρίβεια και η αδικία στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Παγιώνεται η ακρίβεια και η αδικία στην Ελλάδα

«Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Αύγουστο, όπως τον ανακοίνωσε η Eurostat, ήταν 11.1% έναντι 9,1% του μέσου όρου της Ευρωζώνης και σταθερά ο 3ος υψηλότερος ανάμεσα στα κράτη μέλη της, αν εξαιρεθούν οι τρεις χώρες της Βαλτικής, που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις παρενέργειες του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο πληθωρισμός αυτός, όπως έδειξαν τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μεταφράζεται σε αυξήσεις τιμών άνω του 25% για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της καταναλωτικής δαπάνης των μικρομεσαίων και των ευάλωτων νοικοκυριών, αυξάνοντας περαιτέρω την κοινωνική αδικία που προωθούν επί τρία χρόνια οι βαθιά συντηρητικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας υπέρ των λίγων και ισχυρών.

Είναι πλέον εμφανές ότι η ακρίβεια έχει παγιωθεί ενώ τα σύννεφα της διεθνούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης πυκνώνουν με εξαιρετικά ανησυχητικό ρυθμό. Η Κυβέρνηση όχι απλά εμμένει σε αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα αλλά υπόσχεται ενόψει της ΔΕΘ ακόμη περισσότερα, που επιδοτούν την αχαλίνωτη κερδοσκοπία των επιχειρήσεων ενέργειας και χρηματοδοτούνται από την άδικη υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων και ευάλωτων νοικοκυριών μέσα από τους υψηλούς φόρους κατανάλωσης.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έπρεπε να αφουγκράζεται την έντονη ανησυχία των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το μέλλον, τη στιγμή που όπως κυνικά παραδέχθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα έχουν να φάνε το χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurostat: Στο 11,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top