Κώστας Γιουτίκας: «Ντύνουμε με πράσινο» το Καλοχώρι (ΦΩΤΟ)

Κώστας Γιουτίκας: «Ντύνουμε με πράσινο» το Καλοχώρι (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν από χθες Τρίτη οι δενδροφυτεύσεις στο Καλοχώρι, όπως τόνισε μέσω ανακοίνωσής του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, θέτοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του δυτικού παράκτιου μετώπου.

Παρακάτω η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη της ΠΚΜ, Κώστα Γιουτίκα:

«Με εκτεταμένη δενδροφύτευση στο Καλοχώρι , κάναμε σήμερα την αρχή για τη μετάβαση στη επόμενη φάση περιβαλλοντικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του δυτικού παράκτιου μετώπου.

Κι ενώ το εμβληματικό πρόγραμμα της ΠΚΜ για τον καθαρισμό, την εξυγίανση και αποκατάσταση του συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς , σε σημεία που έχουν ήδη καθαριστεί, αποκαθιστούμε άμεσα τη διαταραγμένη περιβαλλοντική ισορροπία, δημιουργώντας τοπικές εστίες πρασίνου.

Ξεκινήσαμε από την περιοχή του πρώην ΧΑΔΑ στο Καλοχώρι, από όπου άρχισαν πριν από ένα χρόνο οι εργασίες, φυτεύοντας 100 δενδρύλλια (μοσχοϊτιές μουριές, πεύκα, αλμυρίκια), έχοντας την ευγενική στήριξη της εταιρείας ζυμαρικών «Melissa – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕ» η οποία προσέφερε τα δενδρύλλια και συνέβαλλε με ομάδα 20 εθελοντών στη φύτευσή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Κίκκιζα, που ήρθε από την Αθήνα για να είναι μαζί μας σήμερα.

Και συνεχίζουμε.

Σύντομα προχωρούμε σε νέες επεμβάσεις, με δενδροφυτεύσεις και σε άλλα σημεία του δυτικού παράκτιου μετώπου που έχουν αποκατασταθεί, με τη συνδρομή κι άλλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και φορέων. Η προθυμία και η υποστήριξη τους, επιβεβαιώνουν ότι οι προσπάθειες μας «πιάνουν τόπο». Είναι μια μορφή αναγνώρισης της δουλειάς και του έργου που γίνεται από την Περιφέρεια Κέντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σε συνδυασμό με τα έργα αποκαταστάσεων και αναπλάσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΠΚΜ, βάζουμε τέλος στην υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της δυτικής πλευράς της πόλης.

Σε ό, τι αφορά στη σημερινή δενδροφύτευση, την ευθύνη της φροντίδας των νεοφυτεμένων δενδρυλλίων ανέλαβαν ο Δήμος Δέλτα και η ΔΕΥΑ Δέλτα , που θα εγκαταστήσουν τις επόμενες μέρες και σύστημα αυτόματου ποτίσματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με… ελπίδα ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στα νησιά του Νότιου Αιγαίου-Αύξηση αφίξεων ακόμη και σε σχέση με το 2019

Χαλκιδική: Νεκρός ο 81χρονος αγνοούμενος στη Βουρβουρού – Το σημείο που εντοπίστηκε (ΦΩΤΟ) 

Στ. Καλαφάτης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την υπεράσπιση των δικαίων του Έθνους

Θεσσαλονίκη: Εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών συναντήθηκαν με την Β. Πατουλίδου

Συνεργασία του ΟΣΕΘ με την Αυστριακή PTV

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top