Κούγιας στον υπόθεση Λιγνάδη: Έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο

Κούγιας στον υπόθεση Λιγνάδη: Έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο

Καταγγελτικός ήταν για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Κούγιας που κατέθεσε σήμερα τρεις αναφορές κατά δικαστικών στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κατέθεσε αναφορές κατά της ανακρίτριας, εισαγγελέων και δικαστικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, ο έμπειρος νομικός βρέθηκε το πρωί στον Άρειο Πάγο ώστε να καταθέσει τις αναφορές του και σημείωσε πως «το να καταδικάσεις κάποιον, έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή, είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει, ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο».

«Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων;» διερωτήθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ συμπλήρωσε: «Για ποιον λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή, όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις;».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο «σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης» για καταγγελλόμενο.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας ζήτησε να αντιμετωπιστεί ο εντολέας τους «όπως όλοι οι Έλληνες» και κατήγγειλε, για άλλη μία φορά, πως έχει «καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης».

«Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας», δεσμεύτηκε και ισχυρίστηκε πως «έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο».

Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ