Κουντουρά: Ο λαός θα αναγνωρίσει το έργο της κυβέρνησης-Έφερε την Ελλάδα στο φως

Πολιτική   | 15/04/2019 | 09:06

«Ο ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει το έργο της κυβέρνησής μας που έφερε την Ελλάδα στο φως, και δεν θα συγχωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική και κοινωνική παρακμή που δημιούργησαν». Το μήνυμα αυτό στέλνει, μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά.

«Ο στόχος μας είναι τώρα που η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, που στέκεται όρθια στις δικές της δυνάμεις, να βγει μπροστά και να έχει λόγο και ρόλο στις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης» αναφέρει επίσης, με την ταυτόχρονη επισήμανση, «οφείλουμε να απαντήσουμε με μία νέα πολιτική πρόταση για μία Ευρώπη που δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει».

Και για την υποψηφιότητά της δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα «για να οικοδομήσουμε μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία, που διεκδικεί μία Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη σε μία Ευρώπη βαθιά δημοκρατική κι ανθρώπινη».

Ταυτοχρόνως η υπουργός Τουρισμού κάνει τον προσωπικό της απολογισμό και αφού θυμίζει ότι από το ξεκίνημα της θητείας της στο υπουργείο, «έθεσα ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο», υπογραμμίζει: «Η μεγάλη αυτή τουριστική ανάπτυξη που κινητοποιήσαμε, πάνω από 35% αύξηση την τελευταία τετραετία, συνέβαλε καταλυτικά στην εθνική προσπάθεια της κυβέρνησής μας να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να την οδηγήσει στην ανάπτυξη, να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επενδύσεων, περισσότερα από 400 επενδυτικά τουριστικά σχέδια, και συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη και όλους τους παραγωγικούς κλάδους».

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, η Έλενα Κουντουρά ξεκαθαρίζει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο έκλεισε «πληγές» στα βόρεια σύνορά μας, αλλά είναι εθνικά επωφελής για την χώρα μας». Και, τέλος, για το σκάνδαλο Novartis, προτείνει «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να συνεχίσει την έρευνά της και να δούμε την εξέλιξή της».

 Κυρία Κουντουρά, είστε η μακροβιότερη υπουργός τουρισμού. Πώς έχει συμβάλει ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία από το 2015 μέχρι σήμερα;

Από το ξεκίνημα της θητείας μου, έθεσα ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μου εμπιστεύτηκε αυτό το παραγωγικό υπουργείο και η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη κυβέρνηση στην Ελλάδα που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία. Η ενιαία τουριστική στρατηγική που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από το 2015 σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, οδήγησε στις υψηλότερες τουριστικές επιδόσεις στην ιστορία της Ελλάδας, με συνεχή ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις, στα 33,1 εκατομμύρια το 2018, σε απόλυτα νούμερα 9 εκατομμύρια περισσότερες από το 2014. Όσον αφορά τα έσοδα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC δημοσίευσε πρόσφατα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που κατέγραψαν ρεκόρ τουριστικών εσόδων, για πρώτη φορά στα 18,5 δισ. ευρώ.

Ο τουριστικός τομέας της Ελλάδας το 2018 αναπτύχθηκε με 6,9%, ρυθμό ανάπτυξης 3,5 φορές υψηλότερο από το ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της εθνικής οικονομίας, που ήταν 2,0% και του ευρωπαϊκού ρυθμού ανάπτυξης 2,4%. H συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το 2017 το 2018, και σήμερα αντιπροσωπεύει το 20,6% του ΑΕΠ της χώρας. Ένα στα πέντε ευρώ προέρχονται από τον τουρισμό, στηρίζοντας συνολικά την οικονομία με 37,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/4 των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, 27,9%.

Η μεγάλη αυτή τουριστική ανάπτυξη που κινητοποιήσαμε, πάνω από 35% αύξηση την τελευταία τετραετία, συνέβαλε καταλυτικά στην εθνική προσπάθεια της κυβέρνησής μας να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να την οδηγήσει στην ανάπτυξη, να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επενδύσεων, περισσότερα από 400 επενδυτικά τουριστικά σχέδια, και συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη και όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Υπολογίζεται ότι το 2018 απασχολήθηκαν στον τομέα του τουρισμού 986.000 συμπολίτες μας και προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο το 2019, με τον τουρισμό να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη μείωση της ανεργίας.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα απέσπασε πολλά διεθνή βραβεία στον τουρισμό. Πώς οδηγηθήκαμε σε αυτές τις διακρίσεις;

Με το έργο μας στον τουρισμό, καταφέραμε η Ελλάδα να απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση και σειρά διακρίσεων τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το 2019. Η Ελλάδα διακρίθηκε ως ο καλύτερος προορισμός αναψυχής παγκοσμίως, για τα καλύτερα νησιά του κόσμου, ο πρώτος προορισμός για κρουαζιέρα, η πρώτη επιλογή για οικογενειακές διακοπές, στους κορυφαίους παγκόσμιους θεσμούς βραβείων για τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Γερμανία. Μεγάλη προσωπική αναγνώριση ήταν οι πρόσφατες βραβεύσεις μου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC, με το βραβείο του παγκόσμιου πρωταθλητή στον τουρισμό «Global Champion 2019» και το βραβείο της καλύτερης Υπουργού Τουρισμού της χρονιάς παγκοσμίως στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, για την επιτυχημένη τουριστική στρατηγική μας που έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο της προσοχής της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Οι πρωταγωνιστές όμως σε αυτές τις διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες της Ελλάδας είναι οι ιδιώτες και οι επαγγελματίες του κλάδου. Είναι όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, που είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου. Είναι όλοι οι εργαζόμενοι που τιμούν τον επισκέπτη. Η αεροσυνοδός που εύχεται καλή διαμονή στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, ο οδηγός ταξί με το θερμό του καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο, ο ξενοδοχοϋπάλληλος που υποδέχεται με χαμόγελο τον επισκέπτη στην είσοδο, ο εργαζόμενος στο εστιατόριο που εξυπηρέτησε άψογα την παρέα, ο ξεναγός που «ταξιδεύει» τους επισκέπτες μας στο μεγαλείο της Ελλάδας. Όταν βραβεύεται η Ελλάδα για τις επιτυχίες της στον τουρισμό, βραβεύονται όλοι αυτοί που εργάστηκαν σκληρά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η χώρα μας να ξεχωρίζει και να φημίζεται διεθνώς για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της και να αποτελεί κάθε χρονιά κορυφαία επιλογή στις προτιμήσεις του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού.

Πώς προδιαγράφεται η φετινή τουριστική χρονιά;

Το 2019 έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά με άνοδο 10% των διεθνών επισκεπτών το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, αποδεικνύοντας ότι ο στόχος για τουρισμό 365 ημέρες γίνεται πράξη. Ακόμη πιο δυναμικά κινούνται τα έσοδα, με αύξηση κατά 53% τον Ιανουάριο στις αμιγώς τουριστικές εισπράξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα είναι για μία ακόμη χρονιά ισχυρή. Δεν εφησυχάζουμε. Επιδιώκουμε να διατηρήσουμε τη θετική αυτή δυναμική και να ενισχύσουμε την τουριστική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια. Αναλάβαμε πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να εξασφαλίσουμε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα μείνει ανεπηρέαστος από εξωγενείς παράγοντες όπως η αναστάτωση στην Ευρώπη από τα «κίτρινα γιλέκα», ο αυξημένος ανταγωνισμός, η αβεβαιότητα γύρω από την πορεία του Brexit, οι εκλογικές αναμετρήσεις ανά την Ευρώπη και όλες αυτές τις εξελίξεις που κρατούν σε εγρήγορση όλη την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά. Με παρεμβάσεις μου και ομιλίες μου σε ευρωπαϊκούς θεσμούς στις Βρυξέλλες, διεκδικήσαμε ο τουρισμός να μπει υψηλά στην ατζέντα όλων των κυβερνήσεων για να διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική, και να συμπεριληφθεί ο τουρισμός δυναμικά στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για μετά το 2020. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις και η Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις του παγκόσμιου ταξιδιωτικού κοινού ως ένας από τους πλέον περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς.

Πώς είδατε τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis;

Πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο με προεκτάσεις σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν. Οφείλουμε να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να συνεχίσει την έρευνά της και να δούμε την εξέλιξή της.

Μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, τι λέτε σε όσους είναι ακόμη δύσπιστοι ή και αντίθετοι με τα βήματα προσέγγισης;

Η πρόσφατη ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα, με αυτήν την πολυάριθμη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα αλλά και την παρουσία περίπου 140 επιχειρηματιών, έθεσε τις βάσεις για την καθιέρωση μιας ισχυρής διμερούς συνεργασίας στην οικονομία, την ενέργεια, την άμυνα, την πρωτογενή παραγωγή, τις μεταφορές και τις ψηφιακές υποδομές.

Αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο έκλεισε «πληγές» στα βόρεια σύνορά μας, αλλά είναι εθνικά επωφελής για την χώρα μας. Η Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο ισχυρή στην ευρύτερη περιοχή και αναλαμβάνει την προστασία του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός μας συμμετείχε για πρώτη φορά στην συνάντηση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας των χωρών της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής, Κεντρικής Ευρώπης και της Κίνας, προχθές στο Ντουμπρόβνικ, όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της Ελλάδας επίσημα ως το 18ο μέλος της. Να θυμίσουμε ότι λόγω του ότι δεν είχε λυθεί το ονοματολογικό, η χώρα μας ήταν απούσα όλα τα χρόνια από αυτή την διεθνή πρωτοβουλία.

Η συνεργασία των δύο χωρών στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και προόδου, με προσανατολισμό στην κοινή ευρωπαϊκή προοπτική.

Η μεγάλη προοδευτική συμμαχία, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον πράξη. Εσείς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, ποια είναι η θέση σας στην προσπάθεια αυτή;

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για να οικοδομήσουμε μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία, που διεκδικεί μία Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη σε μία Ευρώπη βαθιά δημοκρατική κι ανθρώπινη. Αυτό το ευρύ κάλεσμα απευθύνεται σε όλους όσους επιλέγουν να εργαστούν για το συμφέρον των πολλών και το καλό της πατρίδας μας, σε αυτή τη νέα εποχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην κοινή πορεία μας στην κυβέρνηση, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την οδηγήσαμε στην ανάπτυξη. Αισθάνομαι πολύ περήφανη που με τη δουλειά μου και το έργο μου στον τουρισμό, συνέβαλα σε αυτήν την εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της Ελλάδας, την ανασυγκρότηση της σε νέες υγιείς βάσεις, για καλύτερες ημέρες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για μία Ευρώπη ενωμένη, που θα βάλει στο περιθώριο τις δυνάμεις της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Μία Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, την κοινωνία, την απασχόληση, τη βιώσιμη ανάπτυξη για να στηρίξει τους πιο αδύνατους, να άρει τις ανισότητες, και να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες και οφέλη για όλους τους λαούς. Οφείλουμε να απαντήσουμε με μία νέα πολιτική πρόταση για μία Ευρώπη που δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει.

 Υπάρχουν τελικά δύο πόλοι, κυρία υπουργέ, και αν ναι, με ποια διαχωριστική γραμμή;

Ο ένας πόλος είναι η κυβέρνησή μας που τήρησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό, και κράτησε την Ελλάδα όρθια από τις μνημονιακές συνέπειες και τις καταστροφικές πολιτικές του παρελθόντος. Θεμελίωσε μία νέα αναπτυξιακή πορεία για την χώρα. Ενίσχυσε τις ξένες επενδύσεις και τις εξαγωγές σε επίπεδα ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας. Επανέφερε τα εργασιακά δικαιώματα. Αύξησε τα επιδόματα κοινωνικής προστασίας. Προστάτευσε την πρώτη κατοικία. Αύξησε τον κατώτατο μισθό. Μείωσε την ανεργία κατά 10% και πέτυχε ρεκόρ 17ετίας στην απασχόληση.

Και ο δεύτερος πόλος είναι τα κόμματα και τα πρόσωπα που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία, και πτώχευσαν τον ελληνικό λαό, με συστατικά στοιχεία την κακοδιοίκηση, τη διαφθορά και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Και παράλληλα, διεκδικούν την επιστροφή τους στην εξουσία με κενές υποσχέσεις, που προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απειλές και συκοφαντίες, να κατασκευάσουν ψευδείς ειδήσεις και να παίξουν ακόμη και επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος του εθνικού συμφέροντος και της ίδιας της χώρας.

Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει το έργο της κυβέρνησής μας που έφερε την Ελλάδα στο φως, και δεν θα συγχωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική και κοινωνική παρακμή που δημιούργησαν.

«Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι»: μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι και μια πραγματικότητα. Ποιες οι εκτιμήσεις σας για την ευρωπαϊκή προοπτική, τι θα μπορέσετε εσείς να συνεισφέρετε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εφόσον εκλεγείτε;

Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης, και κατ’ επέκταση πολύ σημαντικές για την Ελλάδα.

Ο στόχος μας είναι τώρα που η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, που στέκεται όρθια στις δικές της δυνάμεις, να βγει μπροστά και να έχει λόγο και ρόλο στις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, ώστε να τους εκπροσωπήσω στην Ευρωβουλή, θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις από τη νέα μου θέση. Όπως εργάστηκα ως υπουργός Τουρισμού, και πετύχαμε με σκληρή και μεθοδική δουλειά να κάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τουρισμό, έτσι και μέσα από την Ευρωβουλή, θα αξιοποιήσω τις σχέσεις που έχουμε χτίσει με τους διεθνείς οργανισμούς και τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων, στα οποία πλέον συμμετέχουμε, προς όφελος της πατρίδας μας. Θα αγωνιστώ με το ίδιο πάθος, για μία Ελλάδα δυνατή στην ευρωπαϊκή οικογένεια, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, για τις νέες και τους νέους και τις γενιές που ακολουθούν.

Κλείνοντας, πρόσφατα από τη Βηρυτό ανακοινώσατε την πρωτοβουλία σας για την ίδρυση ενός νέου διεθνούς οργανισμό υπό τον ΟΗΕ με έδρα την Ελλάδα, τον ISTO P&P, τι κερδίζει η Ελλάδα μέσα από αυτό;

Στις στρατηγικές μας προτεραιότητες ήταν και πετύχαμε να ισχυροποιήσουμε το θεσμικό ρόλο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, στον ΟΟΣΑ και σε όλα τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, όπου στο παρελθόν η Ελλάδα ήταν απούσα. Αναβαθμίσαμε την εικόνα της Ελλάδας και το κύρος της και πλέον συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση και την χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών διεθνώς για τον τουρισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, και με όραμα την ειρήνη και την ευημερία παγκοσμίως μέσα από τον αθλητισμό και τον τουρισμό, πήρα την πρωτοβουλία, με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη στήριξη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, και ιδρύσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας με έδρα την Ελλάδα το Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Τουρισμού για την Ειρήνη και την Ευημερία (ISTO for P&P).

Θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε καθοριστικά στη συνεργασία των κρατών και των λαών, με επίκεντρο τον τουρισμό και τον αθλητισμό. Να αναδείξουμε και να προβάλουμε την Ελλάδα διεθνώς, ως κοιτίδα της Δημοκρατίας, των Ολυμπιακών Αγώνων, του Διεθνούς Ολυμπισμού και της φιλοξενίας. Η ανταπόκριση είναι ήδη θετική από μεγάλο αριθμό χωρών, και έχουμε τη στήριξη προσωπικοτήτων με διεθνή εμβέλεια και κύρος, όπως η Πρέσβειρα και πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξάλειψη της Φτώχειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Young-shim Dho και ο τέως γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών δόκτορα Taleb Rifai. Η Ελλάδα, έχει πολλά να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα, και αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

00:3020/07

Ανακαλύφθηκε μωσαϊκό του 4ου έως 7ου αι. μ.Χ στην Αλεξάνδρεια Διεθνή

00:0020/07

Βρετανία: Ο υπουργός Οικονομικών «θα κάνει τα πάντα» για να αποτρέψει ένα Brexit χωρίς ... Διεθνή

23:5019/07

Επιμένει ο Τραμπ: Οι αμερικανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ένα ιρανικό drone Διεθνή

23:4319/07

Ο Πλακιωτάκης ζήτησε να ασφαλιστεί η περιοχή στο λιμάνι του Πειραιά που κατέρρευσε από ... Πολιτική

23:4019/07

Ηράκλειο: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο Ελλάδα ,Κοινωνία

23:3419/07

Παναγιωτόπουλος: Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στ... Κόμματα ,Πολιτική

23:3019/07

Εξιτήριο πήρε ο Αλέξανδρος Ρήγας Lifestyle

23:2019/07

ΙΣΑ: Οδηγίες σε περίπτωση μετασεισμού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

23:1019/07

Θρίλερ στο Κιάτο: Σκότωσε την μητέρα του και την έθαψε στην αυλή του σπιτιού της Ελλάδα ,Κοινωνία

23:0019/07

Στενό του Ορμούζ: Κατάσχεση βρετανικού τάνκερ από το Ιράν Διεθνή

22:5019/07

Δούρου – Σε 48ωρη ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής Περιφέρειες

22:3919/07

Καλαμάτα: Γλάρος θύμα παιχνιδιού πιτσιρικάδων Ελλάδα

22:1919/07

Θεσσαλονίκη: Κάηκε ολοσχερώς ΙΧ στα Διαβατά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

22:1519/07

Αθήνα: Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων Ελλάδα ,Κοινωνία

22:0519/07

Σεισμός στην Αθήνα: Συνεργασία υπ. Τουρισμού με φορείς- Οδηγίες για τουρίστες Ελλάδα ,Κοινωνία

21:5519/07

Θεοδωρικάκος: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Πολιτική

21:4519/07

Πλακιωτάκης: Είμαστε παρόντες και αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε δυσκολία Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

21:3519/07

Σεισμός στην Αθήνα: Ο Κ. Μητσοτάκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων- «Μπράβο στον κρατικό μηχαν... Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

21:2719/07

Πολάκης για σεισμό: Υπομονή, ένα τσουνάμι, μια έκρηξη ηφαιστείου και μια πτώση μετεωρίτ... Πολιτική

21:2019/07

Σεισμός στην Αθήνα: Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα Ελλάδα ,Κοινωνία

21:1019/07

Εργατικό δυστύχημα στις Σέρρες Ελλάδα ,Κοινωνία

20:5819/07

Ηράκλειο: Άνδρας υπέστη έμφραγμα στο αεροδρόμιο Ελλάδα ,Κοινωνία

20:4819/07

Χαρίτσης: Κύριε Μητσοτάκη, δεν ζούμε στη χώρα των χρυσόψαρων Κόμματα ,Πολιτική

20:3819/07

Σε επιφυλακή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Ελλάδα

20:2819/07

Ιράκ: Κούρδος ο δολοφόνος του Τούρκου υποπρόξενου Διεθνή

20:1819/07

M. Χρυσοχοΐδης για σεισμό: Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα Πολιτική ,Σημαντικά

20:1219/07

Προκλητικό βίντεο της Τουρκίας για την εισβολή στην Κύπρο Διεθνή

20:0319/07

Κόσοβο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός – Μεταβαίνει στη Χάγη ως κατηγορούμενος Διεθνή

19:4519/07

Χουλιάρας για τον σεισμό στην Αθήνα: «Ή πάμε για εκτόνωση ή πάμε για μεγαλύτερο σεισμό» Ελλάδα ,Κοινωνία

19:4019/07

Συνάντηση Γεωργιάδη – Πάιατ – Τι συζητήθηκε Πολιτική

19:3019/07

Ρωγμές στα περίφημα νεοκλασικά σπίτια του Πειραιά λόγω του ισχυρού σεισμού (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1419/07

Σεισμός: Βίντεο από την στιγμή που «χτύπησε» στην Αθήνα Ελλάδα ,Κοινωνία

19:0619/07

Σεισμός στην Αθήνα: Καθησυχαστικός ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας – Εκτονώνεται το φ... Ελλάδα ,Κοινωνία

18:5919/07

ΕΒΖ: Eγκρίθηκε από τους μετόχους το Σχέδιο Εξυγίανσης Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

18:5619/07

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του δήμου Πειραιά Ελλάδα ,Κοινωνία

18:4819/07

Αθήνα: Η φωτογραφία από τον σεισμό που έγινε… viral Ελλάδα

18:3219/07

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Αλέξανδρος Ρήγας- Τι συνέβη Lifestyle

18:2919/07

Σεισμός Αθήνα: Τραυματίστηκε αγοράκι- Ακόμη τρεις τραυματίες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

18:1619/07

Η κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων μετά τον σεισμό στην Αθήνα Πολιτισμός

18:1419/07

Αιγαίο: Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη Ελλάδα

18:1119/07

Αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε σε δημότες με κινητικά προβλήματα ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου Θεσσαλονίκη

18:0519/07

Ξένα ΜΜΕ για σεισμό: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα- Ο κόσμος εγκατέλειψε τα πολ... Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:5219/07

Αθήνα: Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής η Πυροσβεστική λόγω του ισχυρού σεισμού Χωρίς κατηγορία

17:4519/07

Σεισμός στην Αθήνα: Καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων Ελλάδα ,Κοινωνία

17:4119/07

Σκορδίλης: Δεν περιμένει μεγαλύτερο σεισμό στην Αθήνα Ελλάδα

17:3219/07

H Oλλανδία αποδέχθηκε μερίδιο ευθύνης για τη Σρεμπρένιτσα Διεθνή

17:2819/07

Το μήνυμα του Σταύρου Καλαφάτη στους «γαλάζιους» βουλευτές Παραπολιτικά ,Πολιτική

17:1419/07

Δήμος Θέρμης: Eπενδύονται 2,4 εκ. ευρώ για το open mall Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:1019/07

Αττική: Αυξημένη η κίνηση στους βασικούς οδικούς άξονες Ελλάδα

17:0519/07

Ζημιές στην Αθήνα λόγω… ρίχτερ Κοινωνία

17:0019/07

Αθήνα: Δεκάδες κλήσεις από ηλικιωμένους στο ΕΚΑΒ Ελλάδα

16:5519/07

Αθήνα: Σημειώθηκαν 11 μετασεισμοί μετά τη δόνηση των 5,1 ρίχτερ Ελλάδα

16:5119/07

Ο Ερνστ Ράιχελ νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Διεθνή

16:4119/07

OAEΔ: Αύξηση τους ανέργους, περισσότερες οι γυναίκες Κοινωνία ,Οικονομία

16:4119/07

Σεισμός στην Αθήνα: Επιθεώρηση Τασούλα στην Βουλή για μικροζημιές Ελλάδα

16:3519/07

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαργαρίτη Σχοινά Πολιτική

16:2719/07

Γ.Κωνσταντόπουλος: Η καλύτερη επιλογή Έλληνα Ευρωπαίου για τη θέση του Επιτρόπου της Ελ... Οικονομία

16:2619/07

Κατέρρευσε από το σεισμό παλιός ταινιόδρομος στον ΟΛΠ Ελλάδα

16:2219/07

Λέσβος: Συνελήφθη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

16:1719/07

Συνεδριάζει προληπτικά το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Ελλάδα ,Πολιτική

16:1419/07

Ο «Κλεισθένης» κυνηγάει τον… Ζέρβα (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

16:0919/07

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στην Κόρινθο από το σεισμό Ελλάδα

16:0419/07

Μέρκελ: «Μπορώ να εκτελώ τα καθήκοντά μου» Διεθνή

15:5519/07

Ματαιώθηκε η μετάβαση του ΠτΔ στην Ερμιονίδα Πολιτική

15:5219/07

Σεισμός στην Αθήνα: Η στιγμή που κουνήθηκε το στούντιο του ΣΚΑΙ (VIDEO) Ελλάδα

15:4619/07

Συνάντηση Πικραμμένου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη Πολιτική

15:4219/07

Γυρίσματα ταινίας Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία Περιφέρειες

15:3819/07

Τι πρέπει να κάνουμε μετά από έναν σεισμό Ελλάδα

15:3619/07

Στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» ο τραυματίας από την πτώση αεροσκάφους Κοινωνία

15:3519/07

Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού: Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων Θεσσαλονίκη

15:3419/07

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για την δολοφονία της Αμερικανίδας Βιολόγου Ελλάδα ,Σημαντικά

15:3219/07

Ενημέρωση από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο για το σεισμό (VIDEO) Πολιτική

15:2719/07

Πάνω από 4 Ρίχτερ ο ισχυρότερος μετασεισμός Ελλάδα

15:2419/07

Θεσσαλονίκη: Διακοπές στην κυκλοφορία από ΕΚΜΕ ως ΟΛΘ Θεσσαλονίκη

15:2019/07

Αθήνα: Ο σεισμός προκάλεσε την πτώση μαρμάρων στο δημαρχείο Ελλάδα

15:1719/07

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κύπριο επίτροπο Χ. Στυλιανίδη (ΦΩΤΟ) Πολιτική

15:1119/07

Άμεση κινητοποίηση μετά το σεισμό-Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Χρυσοχοΐδης Ελλάδα

15:1019/07

Μπαλάσκας: Eντοπίστηκαν πάνω από 1.500 αστυνομικοί σε «αλεπότρυπες» Κοινωνία

15:0819/07

Σεισμός στην Αττική – Ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα Ελλάδα

15:0319/07

ΠΚΜ: Eνίσχυση των δομών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων Περιφέρειες

15:0319/07

Ομαλοποιούνται οι τηλεπικοινωνίες μετά τον σεισμό Ελλάδα

15:0019/07

Μέρκελ: Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης θα φέρει καλές δυνατότητες ανάπτυξης Διεθνή ,ΕΕ

14:5519/07

Πρόσκαιρη παύση στην άνοδο της τιμής του χρυσού Οικονομία

14:4919/07

Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα- Βγαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες (ΦΩΤΟ-VIDEO) Κοινωνία

14:4819/07

Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα-Στην Πάρνηθα το επίκεντρο Ελλάδα

14:4419/07

Πέλλα: Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης ύψους… 2 μέτρων Κοινωνία

14:3619/07

Κλήσεις σε… σακουλάκια από τον δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

14:3219/07

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μεταφοράς υπέρβαρων φορτίων Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:2019/07

Συνάντηση Χατζηδάκη με περιβαλλοντικές οργανώσεις Περιβάλλον ,Πολιτική

14:1319/07

Κόντρα Υπ. Προστασίας του Πολίτη και ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ Ελλάδα

14:0919/07

Ποντίκι σε μέγεθος… γάτας έξω από σχολείο της Βέροιας (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

14:0919/07

Αρβανιτίδης: Η ΔΕΗ απαιτεί Ολοκληρωμένο Σχέδιο με Εθνική Συνεννόηση Κόμματα ,Πολιτική

14:0419/07

Θεσσαλονίκη: 3η δημόσια διαβούλευση για την Ανάπτυξη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότ... Θεσσαλονίκη

13:5819/07

«Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Δεμίρης Ελλάδα ,Πολιτισμός

13:5319/07

Κύπρος: Επιτέθηκε με… taser στη γειτόνισσά της Διεθνή

13:4619/07

Διευρύνονται τα όρια για την ηλεκτρονική χορήγηση φορολογική ενημερότητας Οικονομία

13:4419/07

Η Μέρκελ μίλησε για την υγεία της και το πολιτικό της… τέλος! Διεθνή

13:3819/07

Mία …απλή Μητέρα Η στήλη της Στύλου

13:3519/07

Βόλος: Έκανε τον κούριερ για να εισπράξει την… αντικαταβολή Κοινωνία

13:3319/07

Σαββάκης: «Κίνηση προστιθέμενης αξίας» η επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά Οικονομία

13:3019/07

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

13:2619/07

Πτώση καταγράφει η στερλίνα ΕΕ

13:2119/07

Αδειοδοτήθηκε ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου Ενέργεια

13:1719/07

Κεραμέως: Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου βρίσκει μεγάλη απήχηση Πολιτική

13:1419/07

Χωρίς νερό για μια βδομάδα στην Αλικαρνασσό (VIDEO) Ελλάδα

13:1119/07

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Αλεξανδρούπολη Κοινωνία

13:0919/07

Στον Εισαγγελέα για τις… «παράνομες» ανθοδέσμες των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

13:0919/07

Βρούτσης: Αναβαθμίζεται ο ρόλος και το έργο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Πολιτική

13:0419/07

Ο «Θεσσαλονικάρχης» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Πολιτική ,Σημαντικά

13:0419/07

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σύσκεψη με τους Χρήστες Διανομής Φ/Α Επιχειρήσεις

13:0019/07

Μέρκελ: Η Βρετανία θα παραμείνει εταίρος ακόμα κι αν δεν είναι μέλος της ΕΕ Διεθνή

12:5819/07

Lidl: Δύο βραβεία στα Packaging Awards 2019 Επιχειρήσεις

12:5519/07

ΕΦΕΤ: Ανάκληση νοθευμένου προϊόντος καφέ Υγεία

12:5219/07

Σαββάκης: «Κίνηση προστιθέμενης αξίας» η επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά Οικονομία

12:3619/07

Πάρος: Μυστήριο με φουσκωτά τρυπημένα με μαχαίρι (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

12:2919/07

Ιαπωνία: 33 νεκροί από πυρκαγιά σε στούντιο animation (VIDEO) Διεθνή

12:1919/07

Αυτοκτόνησε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Ελλάδα

12:1019/07

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στην Ιόνια Οδό Κοινωνία

11:5919/07

Ραγκούσης για νέα ηγεσία ΕΛΑΣ: Η αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς εξελίσσεται προκλητικά Πολιτική

11:5719/07

Έγκλημα στη Νέα Αγχίαλο– Θόλωσα όταν μου είπε ότι η σύζυγός μου θα πάρει τα παιδιά Ελλάδα

11:5319/07

Ποιοι είδαν… Σκουρλέτη στη Θεσσαλονίκη και ποιοι απουσίαζαν; Παραπολιτικά

11:5119/07

Kαταδικάστηκε 44χρονη-Έβγαλε άδεια παραμονής με πλαστό διαβατήριο Ελλάδα

11:4619/07

Συνάντηση Σταϊκούρα με τον Πρέσβη της Φινλανδίας Πολιτική

11:4519/07

Νοτιοκορεάτης αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την πρεσβεία της Ιαπωνίας Διεθνή

11:3919/07

ΕΥΔΑΠ: Διακοπές νερού από το βράδυ της Παρασκευής Ελλάδα

11:3219/07

Άμυνα εναντίον επίθεσης στον τελικό του Copa Africa Αθλητισμός

11:2619/07

Oδηγοί ταξί «έβγαζαν… εκτός» τις ταμειακές μηχανές των οχημάτων Κοινωνία

11:2619/07

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Prem Watsa Πολιτική

11:2119/07

Ομόφωνα ο Σταύρος Καλαφάτης νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Βουλή ,Πολιτική

11:0919/07

Ρόδος: Ροτβάιλερ επιτέθηκαν σε τουρίστες Κοινωνία

11:0219/07

Απολογείται ο 27χρονος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Ελλάδα ,Σημαντικά

10:5219/07

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ Ελλάδα ,Σημαντικά

10:5019/07

Ναύπλιο: Νεκρή ηλικιωμένη σε σπίτι που πήρε φωτιά Κοινωνία

10:4319/07

Μητσοτάκης στην Κ.Ο- Να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο Βουλή ,Πολιτική ,Σημαντικά

10:3919/07

Διέρρευσαν 12.000 λίτρα πετρέλαιο στον Ατλαντικό Διεθνή ,Περιβάλλον

10:3119/07

FAZ: Η ανάγκη για θαυματουργές θεραπείες στην Ελλάδα πέρασε Διεθνή

10:2019/07

Xρεώσεις για αναλήψεις με κάρτες από ΑΤΜ άλλων τραπεζών Οικονομία

10:1719/07

Βομβιστική επίθεση στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ Διεθνή

09:5919/07

Ποιος είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς Επικαιρότητα ,Πολιτική ,Σημαντικά

09:4819/07

Δυο ΙΧ στις φλόγες τα ξημερώματα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0019/07

ΑΖΚ και ΝΟΗΣΙΣ σε μία «μαρμίτα» τεχνολογο- καινοτομίας; Οικονομία ,Σημαντικά ,Τεχνολογία

08:0019/07

Ευ.Διαμαντόπουλος στο GrTimes: Η διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων είναι μονόδρ... SamTimes ,Web TV ,Σημαντικά

07:3719/07

Υψηλές ταχύτητες για νέα έργα ΑΠΕ σε λίγα χέρια Ενέργεια

07:3119/07

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ- Eπιλέγει νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Πολιτική

07:2419/07

Με χάρτινα καλαμάκια η Tetra Pak στην Ευρώπη Επιχειρήσεις ,Περιβάλλον

07:1719/07

Εργασίες στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκη

07:1019/07

Δεν πλήρωναν φόρους γιατί ήταν «ενάντια στη θέληση του Θεού» Διεθνή

07:0319/07

Συννεφιά και τοπικές βροχές Ελλάδα ,Σημαντικά