Κουτσούμπας: Η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη

Κουτσούμπας: Η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη

«Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους φαντάρους, τους στρατευμένους νέους μας, είναι δεδομένο. Το ΚΚΕ με συνεχείς παρεμβάσεις στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις του προσωπικού που αφορούν την υπηρεσία τους, αλλά και τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους. Στηρίζει τα αιτήματα που εκφράζει η Πανελλαδική Ομοσπονδία, η ΠΟΕΣ και οι Ενώσεις μέλη της» επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του, σήμερα, στη συνεστίαση του Τμήματος της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Είπε ότι «καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι ανάγκες των κατώτερων αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των γυναικών και των φαντάρων, δε συμβαδίζουν με τα επικίνδυνα για τους ίδιους και τη χώρα μας, σχέδια των κυβερνήσεων».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην «όλο και βαθύτερη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας ευρύτερα, και των ενόπλων δυνάμεων ειδικότερα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ουκρανίας με τη Ρωσία», όσο και στο ότι «συζητιέται έντονα η αποστολή και αρμάτων μάχης “Leopard”».

«Δε φθάνει, δηλαδή, το αδυνάτισμα της άμυνας των νησιών, προετοιμάζεται ακόμη και εκείνο του Έβρου, ρίχνοντας παράλληλα λάδι στη φωτιά του πολέμου, που απ’ ότι φαίνεται θεριεύει» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στις «νέες απαιτήσεις του Κιέβου», επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για εξοπλισμούς που αν παραδοθούν, αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης ΝΑΤΟ – Ρωσίας».

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «για το ΚΚΕ, όπως και για κάθε λαϊκό άνθρωπο και πατριώτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων, εμπλοκής σε πολέμους ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη. Όπως αντίστοιχα και τα Σώματα ασφαλείας δεν έχουν καμιά δουλειά να στέκονται απέναντι στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του».

Υπογράμμισε ότι η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που έχουν υπογράψει ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχει καμία σχέση με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Να λοιπόν το πραγματικό δίλημμα και μπροστά στην κάλπη των εκλογών: Ή είσαι με την πολιτική της εμπλοκής που κάνει τον λαό στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντικειμενικά η απόσυρση πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, με την ευκαιρία του πολέμου στην Ουκρανία, φέρνει στο μυαλό, εκτός όλων των άλλων, την αποστρατιωτικοποίηση που ζητά επίμονα η Τουρκία» είπε, σημειώνοντας, ότι «από πέρσι και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, προβάλλεται συχνά από το ΝΑΤΟ η έννοια του “ΝΑΤΟϊκού εδάφους”. Σαν σε συνέχεια αυτού, πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον όρο “ΝΑΤΟϊκά νησιά”, περιοδεύοντας μάλιστα στη Θράκη. Προφανώς, δεν του “ξέφυγε”».

Είπε ότι «η μέχρι σήμερα ΝΑΤΟϊκή πολιτική και πρακτική στο Αιγαίο, φέρνει ακόμη πλησιέστερα την “συνδιαχείριση” και “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο που σημαίνουν συμβιβασμούς και υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε ένα παζάρι χωρίς αρχές», ενώ σε καμιά περίπτωση αυτοί οι συμβιβασμοί δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε διαρκή ειρήνη και ασφάλεια, αλλά, αντίθετα, θα δημιουργήσουν το έδαφος για νέες μεγαλύτερες συγκρούσεις.

«Κάθε πατριώτης, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που έχουν στρατηγικές δεσμεύσεις με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εμπλέκουν τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια. Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη. Τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τα υπερασπίζεται ο ίδιος ο λαός» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την τροπολογία της κυβέρνησης «με την οποία υποτίθεται ότι μπλοκάρει τη συμμετοχή του Κασιδιάρη» στις εκλογές» σημείωσε ότι η κυβερνητική τροπολογία «επιβεβαιώνει αυτό που ήδη έχει καταγγείλει το ΚΚΕ, ότι, δηλαδή, εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές – μεταξύ άλλων με τη γενικόλογη αναφορά σε καταδίκες κι αδικήματα- κάτω από τις οποίες μπορεί εύκολα να “στεγαστεί” η απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Η οποία στο όνομα του ολοκληρωτισμού, εξισώνει τον φασισμό με τη ριζοσπαστική, προοδευτική και κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. ‘Αλλωστε η ποινικοποίηση του λεγόμενου “ριζοσπαστισμού” αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ. Ίδιους επικίνδυνους δρόμους ανοίγει και η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται τον απαράδεκτο “τρομονόμο” και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, με βάση το οποίο σε μια σειρά χώρες της ΕΕ απαγορεύονται ήδη κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες, σύμβολα».

«Πάντως, λίγες μέρες πριν, πρόλαβαν με σχετική απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αθηναίων, να δώσουν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση στη Ρηγίλλης για τα Ίμια» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε και την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα στην Καστοριά «με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Αυτούς τους γνωστούς αντικομμουνιστές που οργανώνουν τις “γιορτές μίσους” στο Βίτσι και στον Γράμμο, μαζί με διάφορα μεταφερόμενα φασιστοειδή ναζί, από όλη τη χώρα. Κι έτσι πάει λέγοντας, σκοινί- κορδόνι, η περίφημη … “πρόοδος” αλά ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν, στα παχιά λόγια και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση μετά τις εκλογές».

«Απορρίπτουμε ταυτόχρονα και τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους απαράδεκτους εκβιασμούς της ΝΔ για δήθεν “σταθερότητα”, μέσα από μια δήθεν “σταθερή” κυβέρνηση, γιατί τη σταθερότητα τη θέλουν για να περνάνε σταθερά και συνεχώς όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ως πολιτική τους επιλογή.

Τους έχουμε μάθει και από την καλή και από την ανάποδη! Γι’ αυτό λέμε ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό! Σας καλούμε όλους και όλες να συνδράμετε σε αυτή την προσπάθεια» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΣΗΣ: 

Κακοκαιρία Barbara: Νέο μήνυμα από το 112 στην Αττική-«Επικίνδυνες χιονοπτώσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος ηγείται τελικά της ΕΥΠ; Ο κ. Μητσοτάκης, η Greek Mafia ή και οι δύο μαζί;

Σκύλος-οδηγός: Πώς ο Θανάσης «βλέπει» τον κόσμο μέσα από τα μάτια της Φρίντα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top