Κύπρος – Κεραμέως: Οδηγός για τον τρόπο που σχεδιάζουμε πολιτικές για ένα βιώσιμο μέλλον η Σύνοδος για το Περιβάλλον

Κύπρος – Κεραμέως: Οδηγός για τον τρόπο που σχεδιάζουμε πολιτικές για ένα βιώσιμο μέλλον η Σύνοδος για το Περιβάλλον

Τη σημασία των συναντήσεων μεταξύ των υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος ανέδειξε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι η 9η Υπουργική Σύνοδος της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη «Περιβάλλον για την Ευρώπη» που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τον τρόπο σχεδιασμού πολιτικών από διαφορετικούς τομείς για ένα βιώσιμο μέλλον.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής της στην 9η Υπουργική Σύνοδο για το Περιβάλλον που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι χωρίς απολύτως καμία αμφιβολία πρέπει να υπάρξει συνεργασία φορέων από διαφορετικές πλευρές, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις παγκοσμίως.

”Καθώς οι κοινωνίες μας και τα εκπαιδευτικά συστήματα καλούνται να προετοιμάσουν τους μαθητές για έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, ένα νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ. Έμφαση στην ποιοτική εκπαίδευση, συνολική προσέγγιση του ιδρύματος, ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες για μελλοντικές θέσεις εργασίας είναι οι τέσσερις πυλώνες που θα πρέπει σταδιακά να στηρίξουν όλα τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους μαθητές μας τα εργαλεία που θα χρειαστούν για να επιτύχουν στο μέλλον”, σημείωσε η κα Κεραμέως.

Καταληκτικά, η υπουργός Παιδείας της Ελλάδας συνεχάρη τους διοργανωτές της Συνόδου, ενώ ευχαρίστησε για την φιλοξενία, συνώνυμη με την επωνυμία της αίθουσας που φιλοξενεί την Σύνοδο.

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΠΟΥ: Σιρόπι για τον βήχα από ινδική εταιρεία ίσως να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών στην Γκάμπια

Η αναφορά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων 

Στη Φλόριντα ο πρόεδρος Μπάιντεν μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ίαν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top