Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

Προσερχόμενος ο πρωθυπουργός στις εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τόνισε πως «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη σημασία του Ευρωατλαντικού Θεσμού που δοκιμάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Είναι όμως και μια ευκαιρία επίσης να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες, αρχές αλλά και την ενότητα της Συμμαχίας. Αντιμετωπίζουμε μια σειρά από σχετικά σύνθετες προκλήσεις οι οποίες απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της συμμαχίας μας. Ο covid απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό ο οποίος δεν είναι καν ορατός διά γυμνού οφθαλμού. Η κλιματική αλλαγή εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα ζητήματα ασφάλειας καθώς ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές. Και βέβαια αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Απέναντι σε όλα αυτά η ατζέντα του «ΝΑΤΟ 20-30» έρχεται να δώσει πιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είναι μια χώρα που μέχρι και στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Είναι μια χώρα που καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση που την ταλάνισε την τελευταία δεκαετία έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις στρατιωτικές της δυνατότητες έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συμμαχία».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ