Μ.Βαρβιτσιώτης: Θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο θέμα της Ρωσίας

Μ.Βαρβιτσιώτης: Θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο θέμα της Ρωσίας

Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«Συνεδριάζουμε σήμερα υπό το βάρος της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Ρωσίας με την αναγνώριση των αποσχιστικών εδαφών της Ουκρανίας. Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Για αυτό και θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον. Γι’ αυτό και η σημερινή μας συνεδρίαση, προετοιμάζοντας το ευρωπαϊκό συμβούλιο που τέλος του Μαρτίου, ουσιαστικά θα αναλωθεί σε αυτό το θέμα παράλληλα με την επεξεργασία όλης της υπόλοιπης ατζέντας που θα καταστήσει το κοινό μας σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα πιο ισχυρή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάκκαρη – Τσιτσιπάς: H θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη

Π. Κάπρος: Απίθανο να υπάρξει πρόβλημα επάρκειας φυσικού αερίου στην χώρα μας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γ. Οικονόμου: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top