Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών της Μαλαματίνα

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών της Μαλαματίνα

Νέες απολύσεις και μάλιστα του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών, πραγματοποίησε η οινοποιία «Μαλαματίνα» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ως απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη, χαρακτήρισε η Τομεάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την απόλυση του προέδρου του Σωματείου  Εργαζομένων της “Μαλαματίνα” Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του  Σωματείου Πωλητών –  Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών.

Σχολιάζοντας τις δύο απολύσεις που έγιναν αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της “Μαλαματίνα”, στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για απολύσεις που έκανε η διοίκηση της εταιρείας, με τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με ανακοίνωση της η κ. Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ενάντια στις συνέπειες του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και στην επιδίωξη της Διοίκησης να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις εργασίας και απεργοσπαστικές πρακτικές”.

Και συνεχίζει στην ανακοίνωση της: “Καταγγέλλουμε τις διώξεις και τις απολύσεις των συνδικαλιστών και εγκαλούμε τον Υπουργό Εργασίας κ Κωστή Χατζηδάκη επιτέλους να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η  εργοδοτική αυθαιρεσία και οι διώξεις των συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ  έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη“.

Η Τομεάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τέλος, εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους απεργούς και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνει πως το κόμμα θα ειναι δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top