Μηταράκης: Δε θα αυξηθεί η χωρητικότητα στο ΚΥΤ Έβρου

Μηταράκης: Δε θα αυξηθεί η χωρητικότητα στο ΚΥΤ Έβρου

Για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Έβρου, τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών στη χώρα και για την επιδοματική πολιτική μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες μεταναστευτικές ροές της δεκαετίας, ενώ την ίδια στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει αύξηση 57%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κλείσει 85 δομές φιλοξενίας και να δεχθεί μόλις 8.500 μετανάστες, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεχόταν 1.000.000. «Το μεταναστευτικό δεν μας επηρεάζει στο βαθμό που μας επηρέαζε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής στον Έβρο ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του συγκεκριμένου ΚΥΤ και δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των διαμενόντων σε αυτό. Σήμερα διαμένουν 231 άτομα εκεί, ενώ μπορεί να δεχθεί μέχρι 700. Αυτό που γίνεται, εξήγησε ο υπουργός, είναι μια μικρή επέκταση των φυλακών της Αστυνομίας στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

Επιπλέον, ο Ν. Μηταράκης διευκρίνισε ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη έχουν φύγει από τη χώρα μας πολλαπλάσιοι μετανάστες από αυτούς που ήρθαν. Εκτός των άλλων, ο υπουργός χαρακτήρισε εθνικά επικίνδυνη την πρόταση να τοποθετηθούν οι μετανάστες σε ένα ακατοίκητο νησί.

Οι διακινητές, σημείωσε ο υπουργός, έχουν καταλάβει ότι πλέον η Ελλάδα δεν δέχεται μετανάστες και την αποφεύγουν, πηγαίνοντας στη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο.

Όσον αφορά την επιδοματική πολιτική ο κ. Μηταράκης είπε ότι στο παρελθόν, ενδεχομένως λειτουργούσε ελκυστικά και για αυτό η κυβέρνηση την άλλαξε εντελώς και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Σε ερώτηση για το ποσό το οποίο λαμβάνουν οι πρόσφυγες, ο κ. Μηταράκης είπε ότι είναι 250 ευρώ από την Ε.Ε.

Σχετικά με τη συγκέντρωση των Πακιστανών στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο υπουργός είπε ότι ήταν μια εικόνα που δημιούργησε κακή αίσθηση.

Για τους εμβολιασμούς στις δομές είπε ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% των διαμενόντων. Όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών ανέφερε ότι είναι περίπου 100.000.

Δείτε τι είπε ο κύριος Μηταράκης:

https://www.youtube.com/watch?v=pyOTIXAlD9k&feature=youtu.be&ab_channel=%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Έβρος: Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες για τη νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών

Έβρος: Τέλος οι εργασίες στη δομή φιλοξενίας μεταναστών-Αποχώρησε ο υπεργολάβος

Έβρος: Επεισόδια έξω από το ΚΥΤ-«Έπεσαν» πέτρες και χημικά (VIDEO)

«Βράζει» ο Έβρος για το νέο ΚΥΤ: Νέα συγκέντρωση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top