Μηταράκης: Έρευνα σε βάθος για τις ΜΚΟ στα νησιά

Μηταράκης: Έρευνα σε βάθος για τις ΜΚΟ στα νησιά
Πολιτική   | 11/10/2020 | 12:30

«Ξεδιπλώνουμε ταχύτατα την αποσυμφόρηση της χώρας από τη μεταναστευτική κρίση, με χαμηλές ροές, ταχεία αποσυμφόρηση των νησιών και κλείσιμο δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Αναφέρεται στην υπόθεση των τεσσάρων ΜΚΟ, επισημαίνει ότι «το μήνυμα είναι ότι ουδείς μπορεί να λειτουργεί εντός ελληνικής επικράτειας εκτός νόμου και όποιος το κάνει θα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη».

Κύριε υπουργέ, ποια είναι η εικόνα σήμερα σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα;

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι ροές για το 2020 σε σύγκριση με το 2019 είναι μειωμένες κατά 73%. Το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 είχαν έρθει 44.734 άνθρωποι και το αντίστοιχο διάστημα του 2020 έχουν έρθει 12.289.

Στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάσατε την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-21. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες;

Από την πρώτη μέρα επανασύστασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εφαρμόζουμε μία αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Θέσαμε δύο βασικούς στόχους, όπου έχουμε, πλέον, ορατά αποτελέσματα. Την ουσιαστική μείωση των ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, ενώ έχουμε επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ασύλου. Ξεδιπλώνουμε ταχύτατα την αποσυμφόρηση της χώρας από τη μεταναστευτική κρίση, με χαμηλές ροές, ταχεία αποσυμφόρηση των νησιών και κλείσιμο δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το 2020, ως τώρα, εκδώσαμε 66.221 αποφάσεις ασύλου, κατά 82% περισσότερες σε σύγκριση με το 2019, ενώ μειώσαμε κατά 36% τις εκκρεμότητες της Υπηρεσίας Ασύλου. Αυτά δεν είναι μόνο αριθμοί. Είναι πράξη ανθρωπισμού να μην αφήνεις τους ανθρώπους χωρίς απάντηση στο αίτημά τους επί μήνες ή χρόνια, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Για πρώτη φορά οι διαμένοντες στα νησιά, στις δομές και τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι λιγότεροι κατά 49% (Ιαν. 2020, 42.007 – Σεπ. 2020, 21.564). Μόνο στα ΚΥΤ είναι κατά 31% λιγότεροι (Σεπ. 2020, 18.319 – Σεπ. 2019, 26.760).

Για πρώτη φορά οι διαμένοντες σε όλες τις δομές φιλοξενίας είναι λιγότεροι κατά 19% (-17.938 άτομα) σε σύγκριση με το τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Από 92.838, σήμερα 74.900.

Δεν υπάρχει πια ανάγκη για νέες δομές στην ενδοχώρα. Μέχρι στιγμής έχουμε κλείσει 40 ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας και έως το τέλος του έτους θα κλείσουν όλες.

Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει τη λειτουργία 32 Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στα νησιά και στην ενδοχώρα, από 39 που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Κλείνουμε δομές, διακόπτουμε επίσης τη χρήση 67 ξενοδοχείων που χρησιμοποιούσαμε.

Ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις του θέματος των 4 ΜΚΟ και τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση;

Το μήνυμα είναι ότι ουδείς μπορεί να λειτουργεί εντός ελληνικής επικράτειας εκτός νόμου και όποιος το κάνει θα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη. Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά σε τέσσερις οργανώσεις αλλά πολλοί έλεγχοι που αφορούν στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη. Σε δύο κατευθύνσεις.

Πρώτον, την οικονομική κατεύθυνση και τον έλεγχο για τη διαχείριση των κονδυλίων από ΜΚΟ κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ήδη προχωρήσει σε ενδελεχή και σε βάθος έρευνα για την οποία θα ακούσετε περισσότερα όταν τα πορίσματα πάνε στη Δικαιοσύνη.

Δεύτερον, την κατεύθυνση της γενικότερης δράσης των ΜΚΟ στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου. Κάποιες ΜΚΟ συνέργησαν στην παράνομη είσοδο προσώπων στην ελληνική επικράτεια συνεργαζόμενες και με οργανώσεις που βρίσκονται στην άλλη πλευρά.

Συνέβαλαν στην παράνομη είσοδο προσώπων στην Ελλάδα, παρακολουθούσαν το Λιμενικό, κατηύθυναν βάρκες, κατηύθυναν ανθρώπους για το πώς θα φύγουν από την Τουρκία για να φτάσουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν και εκείνες που προσπαθούν να δράσουν εκτός διακρατικών συμφωνιών όπως προσφάτως κάποιοι Ολλανδοί. Ηρθαν με ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα για να πάρουν κόσμο, χωρίς να έχει υπάρξει καμία συνεννόηση ούτε με εμάς ούτε με την ολλανδική κυβέρνηση. Και αυτοί, όπως είδατε, αντελήφθησαν ότι η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», είναι ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος που λειτουργεί με κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλους. Οφείλω πάντως να διευκρινίσω ότι δεν πρέπει και δεν τα βάζουμε όλα σε ένα σακί. Πολλές ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμοί έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν πολλά στη διαχείριση του μεταναστευτικού και συνεργαζόμαστε καλά μαζί τους.

Πότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το ποιες εξ αυτών ανταποκρίνονται στον ρόλο τους και ποιες όχι;

Έχουμε προχωρήσει σε έξι κομβικές αλλαγές, που αλλάζουν το τοπίο.

Δημιουργήσαμε το Μητρώο ΜΚΟ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους 114 ΜΚΟ, ενώ αρχική εγγραφή έχουν κάνει 75 ΜΚΟ. Διευκρινιστικά, οι 4 ΜΚΟ που αντιμετωπίζουν την ελληνική Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενες δεν έχουν κάνει αίτημα για να εγγραφούν, να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν.

Ακολουθεί το Μητρώο Μελών ΜΚΟ, όπου οι ΜΚΟ που έχουν νομίμως εγγραφεί και πιστοποιηθεί στο Μητρώο ΜΚΟ υποχρεούνται να εγγράψουν στο Μητρώο Μελών ΜΚΟ τα φυσικά πρόσωπα που είναι μέλη, υπάλληλοι ή συνεργάτες τους, εντός ή εκτός δομών.

Ανακτήσαμε τη διοίκηση των δομών φιλοξενίας από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ, με τον ορισμό νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας.

Προχωρούμε στην ελεγχόμενη πρόσβαση στις δομές φιλοξενίας με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και ελέγχου εισόδου/εξόδου στις δομές. Στο πλαίσιο αυτό, η είσοδος και η έξοδος στις νέες δομές θα μπορεί να γίνεται μόνο με την κατοχή ατομικής ταυτότητας που περιλαμβάνει και βιομετρικό αποτύπωμα και αυτό ισχύει και θα ισχύσει για τα μέλη των ΜΚΟ και όλους ανεξαιρέτως. Σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ασκεί πλέον οικονομικό έλεγχο στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο μεταναστευτικό.

Σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές συμμετέχουμε στον συστηματικό έλεγχο της δράσης των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Μετά τον εμπρησμό στη Μόρια, ποια είναι η εικόνα στο νησί, πώς προχωρά η αποσυμφόρησή του;

Έχω στο γραφείο μου μία ευχαριστήρια επιστολή των επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τον τρόπο που αντιδράσαμε και διαχειριστήκαμε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, την έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια ασφάλεια από τον εμπρησμό στη Μόρια. Στο Μαυροβούνι σήμερα υπάρχουν 8.500 αιτούντες άσυλο, ήταν περισσότεροι από 20.000 πριν από λίγους μήνες. Έφυγαν όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα και υλοποιείται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Οι πολίτες της Λέσβου, αλλά και όλοι οι νησιώτες, βλέπουν ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αποτέλεσμα. Επειδή όμως έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και σηκώνουν μεγάλο βάρος είναι ακόμα επιφυλακτικοί.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι κάτοικοι των νησιών, είναι και οι πολίτες της ενδοχώρας που αντιδρούν. Τι απαντάτε;

Η δουλειά μας και τα ορατά αποτελέσματα θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις κυβέρνησης-τοπικής κοινωνίας, τόσο στη Λέσβο και τα άλλα νησιά όσο και σε όλη την Ελλάδα. Μειώσαμε τις ροές, επιταχύνουμε τη διαδικασία ασύλου και επίδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων, προχωρούμε στην αποσυμφόρηση των νησιών, κλείνουμε τις ξενοδοχειακές δομές, μειώνουμε δομές στην ενδοχώρα. Αυτό είναι το μήνυμα και ελπίζω ότι βάζοντας όλες οι πλευρές πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, σύντομα θα καταλήξουμε σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας και στην τοποθεσία για τη νέα Κλειστή και Ελεγχόμενη Δομή στη Λέσβο.

Αισθάνεστε ως αρμόδιος υπουργός ότι στο μεταναστευτικό υπάρχει ενιαία στάση στην κυβέρνηση, αλλά και στα στελέχη της Ν.Δ.;

Υλοποιούμε την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, όπως αυτή έχει αποφασιστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, με βάση τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο πρωθυπουργός. Αυτονόητη είναι και η ενιαία στάση της κυβέρνησης και η στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Χρειάζεται βελτιώσεις και αν ναι, προς ποια κατεύθυνση;

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η αφετηρία μακράς περιόδου διαπραγματεύσεων. Θα διεκδικήσουμε μέσα από συγκλίσεις ή και συγκρούσεις, αν χρειαστεί, τον μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής των θέσεών μας. Έχουμε αιτήματα ρεαλιστικά και δίκαια όπως η ταυτόχρονη δημιουργία κοινών μηχανισμών υποχρεωτικής αλληλεγγύης και μετεγκαταστάσεων, επιστροφών όσων δεν δικαιούνται τη διεθνή προστασία, καθώς και διαχείρισης έκτακτων κρίσεων. Προσβλέπουμε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και θα παλέψουμε οι ελληνικές θέσεις να γίνουν κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο σε σχέση με την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή;

Μετά την πολιτική καταδίκη τους στις τελευταίες εκλογές από τους Έλληνες πολίτες, οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματίες και με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Είμαι υπερήφανος που επί Νέας Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή βρέθηκε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης και επί Νέας Δημοκρατίας καταδικάστηκε. Η Ελλάδα γίνεται παράδειγμα νίκης κατά του νεοναζισμού και του φασισμού με τα όπλα της Δημοκρατίας, για όλη την Ευρώπη. Θυμάμαι ακόμα κάποιους που όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τούς έστελνε στη Δικαιοσύνη, έλεγαν ότι η δίωξή τους ήταν πολιτική σκοπιμότητα, τα στοιχεία εναντίον τους ελλιπή και η όλη υπόθεση θα κατέληγε σε φιάσκο κατά της Δημοκρατίας.

Θυμάμαι ακόμα κάποιους που τους ανέχτηκαν, αν δεν τους ανέδειξαν ως ρυθμιστές, λειτουργώντας με όρους σκοπιμότητας. Κάποιους που φώναζαν μαζί τους συνθήματα κατά της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, κάποιους που έλεγαν ότι οι ψήφοι της Χρυσής έχουν ανοσμία, άρα ήταν ευπρόσδεκτες, για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17:3028/01

Δ. Ωραιοκάστρου: Σε Πεντάλοφο και Νεοχωρούδα ο ΕΟΔΥ για drive through rapid test Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Κοινωνία

17:2928/01

Παγώνη: Δεν ευθύνεται το άνοιγμα της αγοράς για τα κρούσματα στην Αττική Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

17:2928/01

FAZ: Η AstraZeneca θα δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο με την ΕΕ για το εμβόλιο Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

17:2028/01

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Σταματήστε να μετατρέπετε την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων Κόμματα ,Πολιτική

17:0528/01

Γ. Στεργίου: Με παλαιά πολιτικά «εργαλεία», ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο ράφι της ιστορίας Κόμματα ,Πολιτική

17:0428/01

Όλυμπος: Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους δύο ορειβάτες που αγνοούνταν Ελλάδα ,Σημαντικά

17:0028/01

Υποψήφιοι οδηγοί: Τι αλλάζει με το νέο ν/μ Κοινωνία

17:0028/01

Κλούγκε (ΠΟΥ): «Πολύ νωρίς για χαλάρωση των lockdown στην Ευρώπη» Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:5028/01

Βόζεμπεργκ: Η Τουρκία να σεβαστεί την Κοινή Συμφωνία με την ΕΕ Πολιτική

16:4028/01

Καλαφάτης: Όχι εφησυχασμός, συνεχής εγρήγορση για την πανδημία Πολιτική

16:3728/01

“Κραυγή αγωνίας” από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ: “Ο κλάδος στα όρια του” Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:3028/01

Νέα έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού: Τι βρήκαν στο προαύλιο Ελλάδα

16:2728/01

Θεμιστοκλέους: Συνολικά 26 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του έτους Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

16:2028/01

Κρούει το καμπανάκι για τις άτυπες επαναπροωθήσεις η Ύπατη Αρμοστεία Διεθνή

16:1028/01

Δ. Θεσ/νίκης: Πιστώσεις 1,38 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:0628/01

Όλυμπος: Σοβαρό ορειβατικό ατύχημα – Χιονοστιβάδα παρέσυρε δύο ορειβάτες Β.Ελλάδα ,Ειδήσεις ,Ελλάδα

16:0028/01

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Σέρβο ομόλογό του Πολιτική

15:5228/01

Έρχονται με πολλές εκπλήξεις τα «e-ΒορΟινά» Αγροτική Οικονομία ,Κοινωνία

15:5028/01

Μεξικό: Με κορωνοϊό νοσηλεύεται ο 80χρονος μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:4228/01

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη – Κύθηρα Δήμοι ,Ελλάδα ,Επικαιρότητα

15:4028/01

Κόστα: Σε «τρομακτική» φάση της πανδημίας η Πορτογαλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:3028/01

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:2228/01

Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν στο Υπουργικό Θέματα GR Times ,Πολιτική

15:2028/01

Facebook: Αύξηση κατά 53% τα κέρδη στο τέλος του 2020 Τεχνολογία

15:1028/01

Στοίχημα: Ποντάρισμα τα γκολ με 1.87 και 2.12 Αθλητισμός

15:0028/01

Πλακιωτάκης: Με την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλάζουν τα δεδομένα στη νησιωτική Ελλάδα Πολιτική

15:0028/01

«Πλημμύρισε» με σκουπίδια το Δέλτα Αξιού καταγγέλλει ο Φορέας Διαχείρισης Κοινωνία ,Περιβάλλον

14:5528/01

Θεσ/νίκη – Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 19 τα κρούσματα σε κλινική αποκατάστασης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:5128/01

Καταδικάστηκε αστυνομικός για εξαφάνιση καυσίμων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:5028/01

Κομισιόν – Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Εγκρίθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:4028/01

Ο Βαρθολομαίος εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:3828/01

Αττική: Η πρόταση των λοιμωξιολόγων για το πως θα λειτουργήσει η αγορά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:3028/01

Σενεγάλη: Εκατοντάδες πελεκάνοι βρέθηκαν νεκροί σε καταφύγιο πουλιών Διεθνή

14:2028/01

Ο κόμβος των Λουτρών Λαγκαδά στο επίκεντρο για Ταχματζίδη – Καραμανλή Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

14:1028/01

Ελλείψεις εμβολίων μέχρι τον Απρίλιο στη Γερμανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:0528/01

Ιωαννίδης: Στο επίκεντρό μας η γυναικεία επιχειρηματικότητα (ΗΧΗΤΙΚΟ) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:0028/01

ΠΚΜ: 3.000 άτομα κάνουν «κλικ» για τη ζωή Κοινωνία ,Περιφέρειες

13:5328/01

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4528/01

Φάμελλος: Ένα σχέδιο ανάκαμψης το «εμβόλιο» για τη Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:4528/01

Θεσ/νίκη: Δικογραφία εις βάρος 24χρονου για τις φθορές το γήπεδο Ταγαράδων Θεσσαλονίκη

13:3928/01

Κορωνοϊός: Ακόμη 10 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

13:3028/01

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου Κοινωνία

13:1928/01

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Είμαι ακόμη ερωτευμένος μαζί της» Κοινωνία

13:1528/01

Drive Through: 12 κρούσματα σε 2.942 τεστ σε όλη την Ελλάδα Ελλάδα ,Επιστήμη ,Κορωνοϊός

13:0428/01

Διαδικτυακή συνάντηση ΣΒΕ- Χατζηδάκη για την αγορά εργασίας Οικονομία ,Πολιτική

13:0028/01

«Ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών με στόχο την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης τω... Ελλάδα ,Παιδεία

12:4728/01

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται Θέματα GR Times ,Πολιτική

12:4528/01

Ίλιον: Γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη σε διαμέρισμα Ελλάδα

12:3228/01

Η ΕΥΑΘ παρέχει τεχνογνωσία στο Δήμο Νάουσας- υπογραφή ΜοU Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Τεχνολογία

12:3028/01

«Ρολόι της Αποκάλυψης»: Πολύ κοντά στα μεσάνυχτα παραμένουν οι δείκτες Διάφορα

12:2728/01

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο Κεραμέως (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:2328/01

EEΘ: Rapid tests αύριο σε επαγγελματίες του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Υγεία

12:2228/01

Οκτώ χωριά στον Έβρο χωρίς ρεύμα και νερό για δεύτερη μέρα Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

12:1528/01

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

12:1328/01

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο Κεραμέως (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0028/01

«Πράσινες Αποστολές» από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Δήμοι ,Περιβάλλον

11:4528/01

COVID-19: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καρδιαγγειακοί ασθενείς για τον εμβολιασμό Κορωνοϊός ,Υγεία

11:4228/01

ΕΞΘ-2020: Χάθηκαν 1,7 εκ. διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

11:3728/01

Εξαδάκτυλος: «Ναι» σε άνοιγμα δραστηριοτήτων που παράγουν πλούτο (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:3028/01

Προϋποθέσεις για γκολ στη Νάπολη και για κόντρα στο Ρότερνταμ Αθλητισμός

11:2428/01

Επιθεώρηση στο εργοστάσιο AstraZeneca κατόπιν αιτήματος Κομισιόν Διεθνή ,Κορωνοϊός

11:2328/01

Σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης το Υπουργικό Συμβούλιο Πολιτική

11:1928/01

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες υγειονομικών στις εισόδους των νοσοκομείων (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Υγεία

11:1728/01

Μαρίνα Καλαμαριάς: Βγήκε ο διαγωνισμός- παραχωρείται για 45 χρόνια Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Οικονομία

11:1528/01

Ο Ελ. Ερυθρός Σταυρός και η Procter & Gamble διοργανώνουν streetwork στον Πειραιά Ελλάδα

11:0028/01

ΕΛΓΑ: Πληρώνει σήμερα τις αποζημιώσεις για «Ιανό» Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0028/01

Καπραβέλος: Αναπόφευκτο ένα τρίτο κύμα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:4528/01

Κανονικά η παρέλαση 25ης Μαρτίου παρουσία Πούτιν, Μακρόν, Κάρολου Κοινωνία

10:3028/01

Θεσσαλονίκη: Σε ρεζέρβα έκρυβε 55χρονος δέματα ηρωίνης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:1528/01

Μενίδι: «Βροχή» οι προσαγωγές από επίθεση σε αστυνομικούς Κοινωνία

10:1028/01

ΒΕΘ: Eπιδότηση για e-shop θέλουν και οι βιοτέχνες Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

10:0028/01

Σήφης Βαλυράκης: Σήμερα η αυτοψία στην προπέλα του φουσκωτού Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4528/01

Πράσινη φάβα: Γνωρίστε τα διατροφικά της οφέλη Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

09:3028/01

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις πύλες των Νοσοκομείων Υγεία

09:1528/01

Νέα drive through rapid test Covid-19 στο Δ. Ωραιοκάστρου Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:1528/01

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» Κοινωνία

09:0028/01

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις φοιτητών, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ σήμερα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:5828/01

Τζανάκης: 30.000-50.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4528/01

Σαρηγιάννης: Πάνω από 2000 κρούσματα αν ανοίξουν τα σχολεία Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:3428/01

Πυροσβεστική Β. Ελλάδας: Συντονιστής από σήμερα ο Μ. Αποστολίδης Κοινωνία

08:3028/01

Γώγος: Δεν θα ανοίξουν Γυμνάσια, Λύκεια εάν… Κοινωνία

08:2028/01

Χαλκιδική: Σε ποιους δήμους τα σχολεία ξεκινούν στις 9 π.μ. λόγω παγετού Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Παιδεία

08:1028/01

Σχολεία: Ποια θα μείνουν κλειστά λόγω κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

08:0028/01

Εκτεθειμένο στον μόλυβδο το ΚΥΤ Μαυροβουνίου – «Αδιευκρίνιστες οι ανακοινώσεις το... Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Υγεία

07:5828/01

Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

07:5028/01

Ψηφιακοί νομάδες και εργασία εξ αποστάσεως: Η νέα τάση που κερδίζει έδαφος στον τουρισμό Διεθνή ,ΕΕ ,Ελλάδα

07:4028/01

«Ακυρώνει» ο κορωνοϊός το early booking στον τουρισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3028/01

Οι πρωτοετείς μιλούν: «Δεν νιώθω φοιτητής» – «Αισθάνομαι αδικημένη…» Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:1528/01

Σε ασφαλές ύψος τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας – Υπουργικό στις 11.00 με πλούσια... Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

07:0528/01

Ν. Ζωιδάκης: «Τροφή» για τον καλλιτέχνη είναι η επικοινωνία με τον κόσμο (VIDEO) SamTimes ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

07:0028/01

O καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ