Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την παράνομη μετανάστευση ως τρόπο άσκησης πίεσης στην ΕΕ

Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την παράνομη μετανάστευση ως τρόπο άσκησης πίεσης στην ΕΕ

Θέση για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα εδάφη της Λιθουανίας, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την εργαλειοποίηση της παράνομης μετανάστευσης ως μέσο άσκησης πίεσης προς την ΕΕ, καταδικάζοντας την απόφαση της Λευκορωσίας να επιτρέπει τη διέλευση προς την ΕΕ σε παράτυπους μετανάστες, σε απάντηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του τόνισε ξεκάθαρα πως η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Λιθουανίας, επισημαίνοντας ότι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος και η χρήση των προσφύγων και μεταναστών ως πιόνια σε γεωπολιτικά παιχνίδια έχει αποτύχει στο παρελθόν και θα αποτύχει ξανά.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Η χρήση των μεταναστών ως γεωπολιτικά πιόνια έχει αποτύχει στο παρελθόν και θα αποτύχει για άλλη μια φορά. Στεκόμαστε στο πλευρό της Λιθουανίας και καταδικάζουμε έντονα τη χρήση της παράνομης μετανάστευσης για την άσκηση πίεσης στην ΕΕ. Δεν θα μας εκφοβίσουν».

Σημειώνεται ότι η Λιθουανία έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Σάββατο, μετά την απόφαση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να χαλαρώσει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιτρέψει σε παράτυπους μετανάστες να περνούν στη χώρα της Βαλτικής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top