Μητσοτάκης: Σε δύο μέρες θα έχουμε την πρώτη γυναίκα ΠτΔ

Μητσοτάκης: Σε δύο μέρες θα έχουμε την πρώτη γυναίκα ΠτΔ
Πολιτική   | 20/01/2020 | 22:20

Επίσκεψη στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα αλλά και με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και να συζητήσει μαζί τους τοπικά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Geplaatst door Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού op Maandag 20 januari 2020

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην επισκεφθεί επίσημα τον δήμο, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση, να έχει απευθείας επαφές με όλους τους παράγοντες αλλά και να περιηγηθεί στους δρόμους της πόλης και να ακούσει τους πολίτες.

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, σε επίσκεψή του προεκλογικά, τούς είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει.

Αφορμή στάθηκε η πρόσκληση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία θα παρευρεθεί στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να κάνει κι άλλες ανάλογες επισκέψεις, που δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων, ακριβώς για να διασφαλίζεται η κατά το δυνατόν πιο άμεση επαφή με τοπικούς φορείς και πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας καθώς, όπως σημείωσε, είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός που επισκέπτεται και μετεκλογικά τον Δήμο.

«Όσο πιο πολλά τα προβλήματα, τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον»

«Αισθάνομαι σαν να γυρίζω σπίτι μου. Έχω επισκεφτεί για πρώτη φορά τον χώρο αυτό το 2003 όταν προετοίμαζα την πρώτη μου κάθοδο στην ενωμένη τότε Β’ Αθηνών και από τότε, ειδικά, η Δυτική Αθήνα, ο Δήμος (τώρα πια ενωμένος Δήμος) Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ήταν πάντα κοντά μου. Έχω πολλούς καλούς φίλους και αισθάνομαι ότι επιστρέφω στην Δυτική Αθήνα με μια διπλή ιδιότητα: Αυτή του Πρωθυπουργού αλλά και αυτή του Βουλευτή του Δυτικού Τομέα της διασπασμένης πια Β’ Αθηνών», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως θέλησε να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί από την Δημοτική αρχή για τα ζητήματα που την απασχολούν και ζητούν λύση. «Να δούμε πως μπορούμε και εμείς ως κεντρική διοίκηση να βοηθήσουμε για να επιλύσουμε κάποιες από τις χρόνιες εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει αυτός ο Δήμος. Να ξέρετε ότι δικό μου ενδιαφέρον είναι απολύτως ανάλογο των προβλημάτων. Όσο πιο πολλά τα προβλήματα τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον».

«Σε δύο μέρες θα έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, και από τη νέα γενιά με έντονη την εκπροσώπηση των γυναικών. «Χαίρομαι που βλέπω και πολλά νέα παιδιά. Σε δυο μέρες θα έχουμε και την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε με πολίτες, κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής ενώ τους ευχαρίστησε για τη ζεστή τους υποδοχή.

«Το μέλλον μας ανήκει»

Μετά τη σύντομη «βόλτα» ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρη Μαυροειδάκο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, Μαρία Σαπέλα και πλήθος φίλων της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τον αγώνα που έδωσαν όλοι μαζί προκειμένου η ΝΔ από την 7η Ιουλίου να εφαρμόσει το κυβερνητικό της σχέδιο και να κάνει καθημερινά τη ζωή των πολιτών καλύτερη.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός προχώρησε στην κοπή της πίτας ενώ ξεχωριστή η στιγμή όταν δύο μικρά παιδιά προχώρησαν μαζί στην κοπή του δεύτερου κομματιού αναφωνώντας από το μικρόφωνο της εκδήλωσης: «Το μέλλον μας ανήκει!».

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Υπουργέ, κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι, νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,

Πέρυσι, ακριβώς, την ίδια εποχή από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής σας Οργάνωσης σας είχα δώσει μια υπόσχεση: Είχα έρθει στους Αγίους Αναργύρους για να πάρω δύναμη από το χαμόγελο, την αισιοδοξία σας και την διαχρονική σας στήριξη στην μεγάλη μας παράταξη για να σημάνουμε τότε την έναρξη μιας μακράς προεκλογικής εκστρατείας που οδήγησε τελικά σε τρεις απανωτές νίκες της μεγάλης μας παράταξης.

Σας είχα πει τότε, θυμάμαι, ότι ο σκοπός μου δεν είναι απλά να οδηγήσω τη Νέα Δημοκρατία σε μια εκλογική νίκη. Ο σκοπός μου ήταν να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία από κόμμα μεγάλη παράταξη. Ο σκοπός μου ήταν να μπορέσουμε να ενώσουμε την Ελλάδα, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα εθνικής ανάταξης. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου που μου δίνετε τη δύναμη να κάνω το δικό σας όραμα πράξη.

Είμαι βαθιά υποχρεωμένος στα κομματικά μας στελέχη. Στους αγωνιστές της παράταξης που στάθηκαν δίπλα στη Νέα Δημοκρατία σε εύκολες και σε δύσκολες στιγμές. Και ποτέ δεν ξεχνώ, και δεν θα το ξεχνώ όσο πολιτεύομαι, αλλά και αφού ολοκληρωθεί η πολιτική μου σταδιοδρομία, ότι από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου καριέρα, το 2003. Θυμάμαι τις πρώτες μου επισκέψεις στον Δήμο Αγίων Αναργύρων, στον Δήμο Καματερού, τότε δεν είχαν ακόμα ενοποιηθεί. Θυμάμαι, πάντα, αυτήν την ζεστή υποδοχή αυτού του θαυμάσιου κόσμου της Δυτικής Αθήνας ο οποίος με στήριξε διαχρονικά, ως υποψήφιο βουλευτή της Β΄ Αθηνών. Με στήριξε, τα δύσκολα χρόνια της υπουργίας μου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με στήριξε όταν κόντρα στα προγνωστικά εκλέχτηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2016. Και βέβαια με στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της όμορφης διαδρομής, η οποία οδήγησε το κόμμα μας πάλι από Αξιωματική Αντιπολίτευση στην ευθύνη, στην μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης αυτού του τόπου.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό: Όχι απλά να κερδίσει την αυτοδυναμία, αλλά να μπορέσει πολύ γρήγορα να βάλει τον τόπο σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης αλλά και αισιοδοξίας. Δεν ισχυρίζομαι προς Θεού ότι όλα άλλαξαν στη χώρα μέσα σε ένα εξάμηνο. Όμως το κλίμα στην Ελλάδα, σήμερα, είναι ήδη πολύ διαφορετικό από αυτό το οποίο κληρονομήσαμε. Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, η ανάπτυξη για την οποία είχαμε μιλήσει ήδη αρχίζει και εμφανίζεται, η ανεργία αποκλιμακώνεται και το σημαντικότερο, φίλες και φίλοι, ήμασταν και παραμένουμε απολύτως συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είπαμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ το 2020, τον μειώσαμε το 2019. Είπαμε ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το κάναμε από 1/1/2020. Είπαμε ότι θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9% το κάναμε από 1/1/2020.

Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα για να διορθώσουμε τις τραγικές αδικίες και στρεβλώσεις του Νόμου Κατρούγκαλου και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει αυξήσεις στις συντάξεις, για όσους εργάζονται παραπάνω από 30 χρόνια, αυτούς δηλαδή οι οποίοι έχουν καταθέσει πολλά στο ασφαλιστικό σύστημα είναι προ των πυλών και θα νομοθετηθεί, θα γίνει Νόμος του Κράτους μέσα στον επόμενο μήνα. Είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, σε όλες τις γειτονιές της χώρας -ειδικά στις γειτονιές του λεκανοπεδίου- και ήδη 1500 αστυνομικοί, νέοι αστυνομικοί, έχουν προσληφθεί, έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, έχουν ήδη πάρει τις καινούργιες τους μηχανές και τα καινούργια τους αυτοκίνητα και από αυτόν τον μήνα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους, στις πλατείες του λεκανοπεδίου. Ειδικά, εδώ, στη Δυτική Αθήνα, όπου γνωρίζω το πρόβλημα εγκληματικότητας και το πρόβλημα ανασφάλειας το οποίο υπάρχει και η κατεύθυνση την οποία έδωσα στον Υπουργό Προστασίας του πολίτη ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρη: Οι αστυνομικοί θα πάνε κατά προτεραιότητα στις γειτονιές και στις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη.

Δίνουμε μια καθημερινή μάχη να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Με τις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες μετατρέπονται σταδιακά σε ψηφιακές, μέχρι την Παιδεία όπου τώρα βρίσκεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ένα πολύ σημαντικό Νομοσχέδιο το οποίο απελευθερώνει τα πανεπιστήμια μας, συνδέει την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια με τη χρηματοδότηση, έτσι ώστε, τα καλά πανεπιστήμια και τα καλά τμήματα να μπορούν να παίρνουν περισσότερους πόρους από το Ελληνικό Κράτος. Απελευθερώνεται το ερευνητικό μας δυναμικό έτσι ώστε οι ερευνητές μας να μην είναι δέσμιοι της γραφειοκρατίας. Και θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, όπως θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις στην Υγεία. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, αύριο θα ανακοινώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου μια σημαντική πρωτοβουλία: μαζί με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας όπου η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα χρηματοδοτήσει την επισκευή όλων των τουαλετών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Θα γίνουν όλες οι τουαλέτες καινούργιες. Όλα τα μπάνια θα είναι καινούργια και θα προμηθεύσει επίσης τα δημόσια νοσοκομεία με καινούργια κλινοσκεπάσματα, διότι γνωρίζατε ότι πολλά από αυτά μπορεί να είναι άνω των τριάντα ετών.

Το αναφέρω, ως ένα παράδειγμα παρεμβάσεων σημαντικών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Διότι, εμάς το μέλημά μας είναι μονίμως στραμμένο στην καθημερινότητα των πολιτών στο πως μπορούμε να κάνουμε τις ζωές σας κάθε μέρα λίγο καλύτερες.

Έχουμε πλήρη αίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πεδία στα οποία δεν τα πήγαμε τόσο καλά όσο θα επιθυμούσαμε. Και εκεί που δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε τις δικές μας αστοχίες και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις.Όπως κάναμε παραδείγματος χάριν στο πεδίο της μεταναστευτικής πολιτικής, όπου πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα στην υλοποίηση του σχεδίου μας. Το σχέδιο μας είναι σωστό. Προβλέπει τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα πέντε μεγάλα νησιά, αλλάζει τη διαδικασία ασύλου, έτσι ώστε πολύ γρήγορα κάποιος ο οποίος έρχεται και διασχίζει το Αιγαίο να γνωρίζει αν θα λάβει άσυλο ή αν δεν θα λάβει άσυλο και αν δεν λάβει άσυλο θα επιστρέφεται πίσω στην Τουρκία ή στην χώρα από την οποία ήρθε. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η χώρα μας είναι ανοιχτή και φιλόξενη μόνο σε όσους μπορούν σήμερα να απολαμβάνουν καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Ενισχύουμε την φύλαξη των συνόρων, ενισχύουμε την φύλαξη στον Έβρο, ενισχύουμε το λιμενικό μας, ενισχύουμε τη θαλάσσια παρουσία μας, δεν είμαστε χώρα των ανοιχτών συνόρων, δεν είμαστε χώρα στην οποία το λιμενικό είναι απλά μια υπηρεσία υποδοχής του κάθε κατατρεγμένου ο οποίος αποφασίζει να έρθει στη χώρα μας. Θα σώζουμε κάθε ζωή στη θάλασσας -όπως είμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο από το Διεθνές Δίκαιο, αλλά από τον δικό μας κώδικα αξιών να κάνουμε- αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν κάνουμε έναν βασικό διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Οι πρόσφυγες εφόσον είναι πραγματικοί πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας, οι οικονομικοί μετανάστες θα επιστρέφουν στον μόνιμο τόπο από τον οποίο ήρθαν, αυτή είναι η πολιτική μας, αυτή την πολιτική θα εφαρμόσουμε και θα την εφαρμόσουμε και με τη στήριξη και με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα, σήμερα φίλες και φίλοι, έχει ισχυρές συμμαχίες: Έχει εξωτερική πολιτική η οποία ασκείται σε πολλαπλά επίπεδα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις οι οποίες στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας. Και έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε, επίσης, όμως και την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Και ίσως αυτή η σιγουριά και αυτή η αυτοπεποίθηση της εξωτερικής μας πολιτικής να προκαλεί ενίοτε νευρικότητα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Η δικιά μας πόρτα ξέρετε είναι πάντα ανοιχτή για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία. Ο διάλογος αυτός όμως θα γίνεται με βάση τους κανόνες με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε και αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο. Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του.
Φίλες και φίλοι,

Θέλω να σας πω για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι για εμένα να μπορώ σε τακτά χρονικά διαστήματα να έχω μία άμεση επαφή όχι μόνο με την κομματική μας βάση αλλά και με τους πολίτες σε όλο το Λεκανοπέδιο, σε όλη την επικράτεια. Είχα την ευκαιρία σήμερα να περάσω και να συζητήσω με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο εδώ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων και Καματερού, τις μεγάλες προκλήσεις , τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην όμορφη περιοχή σας, στον ομορφο δήμο σας. Και δεσμεύτηκα για μια σειρά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις οποίες θέλω να αναλάβω σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς , έτσι ώστε να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των γραμμών του τρένου και να αποδοθεί στο Δήμο έκταση από τη ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία μπορεί να οδηγήσει την περιοχή σας και να γίνει ένας πυλώνας ουσιαστικής ανάπτυξης να δούμε πως καλύτερα μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πάρκο Τρίτση, το οποίο θέλω να θυμίσω σε κάποιους νεότερους που ίσως δεν το θυμούνται ότι αποτέλεσε ένα όραμα, ένα έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος το εγκαινίασε το 1991. Για το τι θα κάνουμε με το στρατόπεδο 301, το οποίο είναι μία έκταση στο κέντρο της πόλης και εφόσον έχουμε προτάσεις έξυπνης αξιοποίησης αυτού του χώρου, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω σοβαρά με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη μετεγκατάστασή του. Θέλω να ξέρετε, ότι όπως ήμουν κοντά σας και με στηρίξατε για αυτήν την σχέση την ενεργή την οποία είχαμε τόσα χρόνια όσο ήμουν βουλευτής και Υπουργός, το ίδιο θα ισχυει και τώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ν α κρατήσω και εγώ και οι Υπουργοί μας και οι βουλευτές μας ζωντανή αυτήν την επικοινωνία με την κοινωνία. Δεν πρόκειται και το έχω πει πολλές φορές να δεχτώ κανένα φαινόμενο έπαρσης και αλλαζονείας από κανένα στέλεχος κυβερνητικό ή στέλεχος της ΝΔ. Και ο λόγος είναι απλός .

Καλούμαστε μετά από 10 χρόνια κρίσης να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποιες διαταράχθηκαν, ταρακουνήθηκαν τα δύσκολα χρόνια τα οποία πέρασε η χώρα μας. Και ξέρω πολύ καλά ότι πολίτες και σήμερα ακόμα είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί. Αναζητούν από εμάς, είτε είμαστε κυβέρνηση, είτε είμαστε περιφέρεια κ. Περιφερειάρχα, είτε είμαστε Δήμος κ. Δήμαρχοι, απτά αποτελέσματα. Αναζητούν συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Και αυτά τους τα προσφέρουμε και θα τους τα προσφέρουμε. Θα γινόμαστε μονίμως δέκτες των δίκαιων παραπόνων και των αιτημάτων των πολιτών. Αυτή εξάλλου είναι και η τεράστια σημασία της κομματικής μας οργάνωσης. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ για άλλη μια φορά για το έργο τους τον Γιώργο Στεργίου και ένα δικό σας παιδί τον Στέλιο Κονταδάκη. Το λέω αυτό διότι η σχέση μου με την οικογένεια Κονταδάκη πηγαίνει πίσω καμιά εβδομηνταριά χρόνια. Δεν είναι τωρινή. Το λέω αυτό όμως γιατί ο πειρασμός, ο πειρασμός της αποψίλωσης της κομματικής οργάνωσης όταν ένα κόμμα κερδίζει τις εκλογές είναι πάντα πολύ μεγάλος. Είναι ένα μεγάλο σφάλμα το οποίο δεν είμαι διατεθειμένος να διαπράξω. Αλλά η κομματική μας οργάνωση έχει το δικό της διακριτό ρόλο. Είναι ο ιμάντας επικοινωνίας μεταξύ της κυβέρνησης όλων μας με της κοινωνίας. Είναι μια οργάνωση δυναμική η οποία ανανεώνεται και θα ανανεωθεί πάλι μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες οι οποίες θα λάβουν χώρα την άνοιξη, έτσι ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα μέλη τα οποία θα συμμετέχουν στα κομματικά δρώμενα, θα διεκδικούν κομματικές θέσεις και με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύουν συνολικά την πολιτική συμμετοχή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Εμείς σε αντίθεση με άλλους δεν χρειάζεται να πολυδιαφημίζουμε τις εκλογικές μας διαδικασίες, έρχονται από μόνοι τους και γράφονται στη ΝΔ και συμμετέχουν στο κόμμα. Άρα για μένα αυτή η συμμετοχή στη σημερινή σας εκδήλωση, στην πολύ όμορφη εκδήλωση, αγαπητή Μαρία, έχει διπλό χαρακτήρα, για να κλείσω από εκεί που ξεκίνησα, είναι η ευκαιρία να σας πω τις σκέψεις μου και το πως βλέπω την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του αύριο, αλλα είναι και μια μεγάλη ευκαιρία να σας ξαναπώ ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή σας στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια και τη στήριξή σας στη ΝΔ. Και καθώς θα κόψουμε σε λίγο τη βασιλόπιτά μας για να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο τρόπο για την παράδοσή μας και για τη Θρησκεία μας την έλευση του νέου χρόνου, να θυμίσω ότι δεν είναι απλά ένας νέος χρόνος που μπαίνει είναι μια νέα 10ετία και εύχομαι από καρδιάς αυτή η 10ετία, η τρίτη 10ετία του 21ου αιώνα μια δεκαετία η οποία του χρόνου θα συμπέσει με την τόσο σημαντική ημερομηνία εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία να είναι μια δεκαετία προκοπής, να είναι μια δεκαετία προόδου για τον τόπο μας, για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται και κυρίως ο επόμενος χρόνος να είναι ένας χρόνος υγείας, ευτυχίας, χαράς για σας και τις οικογένειές σας.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ. Καλή χρονιά και καλή δύναμη»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10:4028/02

Χαριλάου: Σύλληψη 28χρονου που εξαπατούσε πολίτες Θέματα GR Times ,Κοινωνία

10:3028/02

Μουτζούρης: Η χειρονομία μου απηχούσε πλήρως τα συναισθήματα μου Ελλάδα ,Πολιτική

10:2028/02

Boeing 777 με 200 επιβάτες επιστρέφει στη Μόσχα λόγω ρωγμής Διεθνή

10:1028/02

Ψυχραιμία ζητά ο Σταϊκούρας για την πορεία της οικονομίας Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

10:0028/02

Στις 11:00 η κηδεία του Κ. Βουτσά Ελλάδα

09:5028/02

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Λευκορωσία Διεθνή ,Υγεία

09:3528/02

Κοροναϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

09:3028/02

Θεσ/νίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:2028/02

Μπαράζ διαρρήξεων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

09:1528/02

Πέθανε ο κορυφαίος στις μεταμοσχεύσεις γιατρός Ι. Φούζας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

09:0028/02

Νοσ. Παπαγεωργίου: Ένα Ιατρείο που θεραπεύει τη μνήμη Θέματα GR Times ,Υγεία

08:5928/02

Οδηγός αγροτικού επιχειρεί να πατήσει άνδρες των ΜΑΤ! (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

08:2428/02

AKP: Η Άγκυρα δεν είναι πλέον σε θέση να ελέγξει τις ροές από Συρία! Διεθνή

08:1028/02

ΗΠΑ: Στήριξη σε Τουρκία -Τι λέει για τους S400 Διεθνή

08:0028/02

ΟΗΕ: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ Διεθνή

07:5028/02

Κοροναϊός: Κλείνει εργοστάσιο η Hyundai στην Ουλσάν Διεθνή

07:4028/02

Ιντλίμπ: Τουλάχιστον 33 Τούρκοι νεκροί σε βομβαρδισμό Διεθνή

07:3328/02

Τέλος εποχής για το ιστορικό Tourist Hotel Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά ,Τουρισμός

07:2028/02

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται εργασίες συντήρησης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1028/02

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0028/02

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή Κοινωνία ,Σημαντικά

06:0028/02

Η Τουρκία δεν θα εμποδίζει τους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη Διεθνή ,Σημαντικά

05:0028/02

Θεσ/νίκη: «Το τελευταίο βαγόνι» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

04:3028/02

«Μάστερ και Μαργαρίτα» στο θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

04:0028/02

Η Φωνή της Λουντμίλα: Το χρονικό του Τσερνόμπιλ με την Η. Μουκίου Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

03:3028/02

«Guitar Summit» στη Ζώγια Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

03:0028/02

2ος Ρετρό Φιλανθρωπικός Αγώνας Φιλάθλων Αθλητισμός

02:3028/02

Αυτές είναι οι πιο συχνές φαντασιώσεις των γυναικών στο σεξ Διάφορα

02:1528/02

Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Άλκη Ζέη Ελλάδα ,Πολιτισμός ,Σημαντικά

02:0028/02

Καρκίνος Μαστού: Το ρόφημα που αυξάνει έως και 80% τον κίνδυνο Υγεία

01:4628/02

Επική νίκη για Ολυμπιακό-Πέταξε την Άρσεναλ και πέρασε στους «16» Αθλητισμός

01:3028/02

Να τι χάνετε όταν τρώτε στο γραφείο μπροστά στην οθόνη Υγεία

01:0028/02

Γιατί πρέπει να κλείσετε το κινητό όταν βγάζετε βόλτα το σκύλο Διάφορα

00:3028/02

Το μεσογειακό υπερτρόφιμο που νικά τη γήρανση Διάφορα

23:5927/02

Κοροναϊός: Παρακολούθηση 8.000 ανθρώπων στην Καλιφόρνια Διεθνή ,Υγεία

23:4527/02

Ιντλίμπ: Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες από αεροπορική επιδρομή Διεθνή

23:3527/02

Κοροναϊος: Ακινητοποιήθηκε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη ,Υγεία

23:2527/02

Πρώτη συνάντηση Παυλόπουλου – Σακελλαροπούλου Πολιτική

23:1527/02

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης: Ούτε μισή συγγνώμη στους νησιώτες Πολιτική

23:0527/02

Πατρινό Καρναβάλι:Εγκρίθηκε η ακύρωση των εκδηλώσεων Ελλάδα ,Κοινωνία

22:5527/02

Κοροναϊός: Αρνητικά τα δείγματα συζύγου και φίλης της 40χρονης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

22:4527/02

Δ. Νάουσας: Ματαίωση των εκδηλώσεων του τριημέρου Ελλάδα ,Κοινωνία

22:3527/02

Μεγάλη πτώση της Wall Street λόγω κοροναϊού Διεθνή ,Οικονομία

22:2527/02

Κοροναϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις Διεθνή ,Υγεία

22:1727/02

Δήμος Θεσ/νικης: Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για κοροναϊό Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

22:0027/02

Κοροναϊός: Σε σχολική εκδρομή στο Λονδίνο η κόρη της 40χρονης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:5327/02

Στις 5 Μαρτίου η έναρξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών Οικονομία

21:5027/02

Κανονικά οι λαϊκές αγορές το Σάββατο και την Καθαρά Δευτέρα Κοινωνία

21:4027/02

ΕΟΔΥ: Που μπορούν να καλούν όσοι μπορεί να έχουν προσβληθεί από κοροναϊό Ελλάδα ,Υγεία

21:3027/02

Σύρος: Ένταση, ξύλο και τραμπουκισμοί στο δημοτικό συμβούλιο Κοινωνία

21:2027/02

Σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη ο Μητσοτάκης Πολιτική

21:0027/02

Φαρμακοβιομήχανοι: Διαβεβαίωση ότι υπάρχουν φάρμακα Ελλάδα ,Υγεία

20:5227/02

To ελληνικό κόσμημα πάει στο Las Vegas Lifestyle ,Επιχειρήσεις

20:5027/02

Κοροναϊός: Σε «καραντίνα» οι μαθητές του 105ου Δημοτικού Σχολείου Κοινωνία ,Υγεία

20:4027/02

ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνα για τα γεγονότα σε Λέσβο και Χιο Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3027/02

Ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Πολιτική

20:2027/02

Έως δύο χρόνια φυλακή για παραβάτες απόφασης για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:1027/02

Κοροναϊός: Νέο ύποπτο περιστατικό στο Αττικόν Ελλάδα ,Υγεία

20:0027/02

Τουλουπάκη: Ποινικό αδίκημα η διαρροή εγγράφων του FBI Πολιτική

19:5027/02

Κοροναϊός: Πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή Βουλή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

19:4227/02

Θεσ/νικη: Συλλαλητήριο για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Θέματα GR Times ,Κοινωνία

19:3027/02

Χαρίτσης: Κατηγορεί τον Χρυσοχοΐδη για τις βιαιότητες στα νησιά Πολιτική

19:2027/02

ΠΟΥ: Ολέθριο λάθος να υποθέσουν οι χώρες ότι δεν θα χουν κρούσματα Διεθνή ,Υγεία

19:1027/02

Αυγενάκης: Κανονικά όλοι οι αγώνες το Σαββατοκύριακο Αθλητισμός

19:0027/02

Θεσσαλονίκη: Απολύμανση στη ΧΑΝΘ λόγω κοροναϊού Θεσσαλονίκη

18:5027/02

Γερμανία: Μέτρα για τη «νέα κατάσταση» με τον κοροναϊό Διεθνή ,Υγεία

18:4027/02

ΕΛΑΣ – ΑΣΟΕ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο Κοινωνία

18:3027/02

Χίος: Αστυνομικοί «χούλιγκαν» κυνηγάνε πολίτες (VIDEO) Κοινωνία

18:2027/02

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Στη χώρα κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας Κοινωνία

18:1027/02

Κοροναϊός: Εργαζόμενη της Τράπεζας Πειραιώς η 40χρονη Υγεία

18:0027/02

Το 2020 ξεκινά με ψηφιακή καινοτομία για τη Mega Brokers Οικονομία

17:5027/02

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού Διεθνή ,Υγεία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ