Μητσοτάκης: Στα ΜΜΜ ο ιός δεν διασπείρεται εύκολα

Μητσοτάκης: Στα ΜΜΜ ο ιός δεν διασπείρεται εύκολα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του κορωνοϊού

Στο κυβερνητικό αφήγημα ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επέμεινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή για τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση ως προς την πολιτική της κυβέρνησης για τα Μέσα Μεταφοράς, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε κακή κατάσταση στα ΜΜΜ.

«Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπάς πατέρας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε έναν ΟΑΣΘ διαλυμένο. Προσθέσαμε λεωφορεία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, και προφανώς διαγωνισμούς που είχαν απορριφθεί ως παράνομοι από τις αρμόδιες αρχές. Δεν φαντάζομαι να θέλατε να τους αποδεχθούμε και να παρανομήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού, και πρόσθεσε ότι στο θέμα των συγκοινωνιών προχωράνε οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις. «Μόλις το 1,2% των clusters συνδέονται με τα μέσα σύμφωνα με μελέτη στη Γαλλία», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εάν το έργο σας στα ΜΜΜ ήταν τόσο πετυχημένο θα το αναδεικνύατε. Σε κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε μια παράγραφος, ούτε μια πρόταση για τα ΜΜΜ και για τις Εντατικές. Δεν είχατε τίποτα να πείτε γιατί δεν κάνατε τίποτα» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε και στο άλλο κυβερνητικό αφήγημα: Ότι «βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων».

Και έσπευσε να συνεχίσει: «Προφανώς οι νέοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι όμως μία διαπίστωση και αυτό πρέπει να ακουστεί. Γιατί το μόνο το οποίο έχω ακούσει από την αντιπολίτευση, είναι “μη στοχοποιείτε τους νέους”. Ωσάν οι νέοι να είναι παντελώς ανεύθυνοι και υπεράνω κριτικής σε αυτήν τη μεγάλη κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ