Ν. Κεραμέως για ομιλία Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: «Είναι σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο»

Ν. Κεραμέως για ομιλία Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: «Είναι σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο»

Στην προσοχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, στάθηκε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως επιπλέον σημείωσε μεταξύ άλλων, «είναι σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο» και «είναι ακόμα πιο σπάνιο η πρόκληση να υπογράφεται διακομματικά».

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Κεραμέως:

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis στις ΗΠΑ και ιδιαιτέρως η σημερινή του ομιλία στο Κογκρέσο είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα.

Και αυτό για πολλούς λόγους:

– είναι σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο,
– είναι πιο σπάνιο η ομιλία να απευθύνεται και στα δυο σώματα του Κογκρέσου,
– είναι ακόμη πιο σπάνιο η πρόσκληση να υπογράφεται διακομματικά,
– είναι εξαιρετικά σπάνιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας να χειροκροτούν όρθιοι οι γερουσιαστές τον ξένο ηγέτη για πάνω από 10 φορές,
– και είναι εντυπωσιακό η Πρόεδρος της Βουλής να χρειάζεται να ανατρέξει 30 χρόνια πίσω για να βρει ομιλία άλλου ξένου ηγέτη που να συγκρίνεται με αυτήν του Πρωθυπουργού σήμερα.

Και κάτι τελευταίο που δεν αποτυπώνεται εύκολα στην κάμερα: η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν πολύ συγκινησιακά φορτισμένη.

Η προσοχή όλων στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού απόλυτη, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Vice President Kamala Harris και η Πρόεδρος της Βουλής House Speaker Nancy Pelosi παρακολουθούσαν κάθε λέξη του. Το χειροκρότημα ήταν πάρα πολύ ζεστό. Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος πρωταγωνιστής. Η εθνική υπερηφάνεια όλων μας πάρα πολύ μεγάλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βέροια: Ανησυχία για το μέλλον του 1ου ΓΕΛ–Χρειαζόμαστε μαθητές για να λειτουργήσουμε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top