«Η χώρα ήταν λειτουργική. Υπήρξαν οργανωμένες διακοπές για να αποφύγουμε ευρύτερα δυνατά προβλήματα. Υπήρξε προετοιμασία, υπήρξε πλήρης συντονισμός, οι πολίτες είδαν διαφορές σε σχέση με τον παρελθόν. Διδασκόμαστε από τα λάθη μας και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να είναι ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο ο κρατικός μηχανισμός», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση για την διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση.

Για τη δήλωση του Νίκου Φίλη να κλείσουν τα παιδιά τις οθόνες και να παίξουν με το χιόνι, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η τεχνοφοβία, τα σύνδρομα ωθούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτές τις τοποθετήσεις». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα όλα, πως είναι πρόοδος για τη χώρα να έχει αυτά τα εργαλεία και επανάλαβε πως πρόκειται για διατύπωση τεχνοφοβική.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του συγκεκριμένου υπουργείου και σε δηλώσεις του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μητσοτάκης ή Τσίπρας

Κληθείς να απαντήσει σε δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και το ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «είναι αλήθεια πως ο κ. Τσίπρας παραχαράσσοντας την αλήθεια, αγνοώντας την ιστορία και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών έχει πει διάφορα αλλά αυτό που δεν έχει τολμήσει να πει είναι στο ερώτημα Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Συγκεκριμένα πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός για την κοινωνία και την πατρίδα, πότε η χώρα είχε ενισχυμένη θέση στο διεθνές περιβάλλον, πότε η κοινωνία είδε στήριξη και το κράτος να λειτουργεί για να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες συνέπειες από πρωτόγνωρες κρίσεις. «Σε αυτά αποφεύγει να αναφερθεί και προφανώς έχει κάθε λόγο να αποφεύγει και τη σύγκριση», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος αναρωτήθηκε αν αυτό μπορεί να είναι αντικείμενο μιας μόνο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης. «Είναι ενδεικτικό της αλλοπρόσαλλης, αντιθεσμικής και αλλόφρονας στάσης που έχουν υιοθετήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε εκτροπή και την ίδια ώρα φυγομαχεί από το κοινοβούλιο. Δηλαδή για αυτή τη βαριά κατηγορία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά στο κοινοβούλιο αλλά συζητά στα τηλεοπτικά κανάλια. Έχουν υπάρξει περισσότερες από ποτέ αντιπαραθέσεις σε επίπεδο κοινοβουλίου. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τους τελευταίους μήνες να φυγομαχήσει. Όσο θα αναλώνεται σε αυτές τις παραδοξότητες, όσο θα επιδιώκει επικοινωνιακή τοξικότητα, εμείς θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε κρίσεις και να προωθούμε πολιτικές που θα ενδυναμώνουν την κοινωνία. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, σε άλλα μέσα και άλλα πεδία, θα υπάρξει η δυνατότητα και εκεί αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με όσα λένε κυβερνητικά στελέχη περί δυνατότητας μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με τον ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως σε επίπεδο ενισχυμένης αναλογικής η ΝΔ επιδιώκει και θα πετύχει αυτοδυναμία.

Το «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αλλαγές στη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη προκειμένου να επιτευχθεί ευρύτερη συναίνεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση πάντα εξαντλεί όλα τα περιθώρια. «Φοβάμαι ότι οι αντιδράσεις ορισμένων κομμάτων είναι απολύτως προσχηματικές. Μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα. Δείχνουν ότι προσπαθούν να αποφύγουν να συναινέσουν. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συναίνεσης μέχρι την τελευταία στιγμή», σημείωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε άλλες απαγορεύσεις, είπε ότι «δεν έχω υπόψη μου άλλα πρόσωπα που να έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να εμφανίζονται ως ο εικονικός ή ο πραγματικός αρχηγός πολιτικού κόμματος».

Επίσης σε ερώτηση γιατί δεν γίνεται σαφές ότι αφορά ναζιστικού τύπου κόμματα απάντησε πως αυτό θα έβαζε το ανώτατο δικαστήριο στην αναζήτηση πολιτικών ιδεολογικών συμπεριφορών κινήτρων και σε ποιες περιπτώσεις εμφορούνται από ναζιστικά ή ρατσιστικά ελατήρια κάτι που ενδεχομένως να ήταν ζήτημα ερμηνειών.

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και το ν/σ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Για το χρόνο προκήρυξης των εκλογών σε σχέση με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είπε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά στις 4 Μαρτίου.

Σε ότι αφορά νομοσχέδιο για θέματα προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Ερωτηθείς για δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σε συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η πολιτική αποτίμηση οφείλει να γίνεται μετά τη δικαστική διερεύνηση κα πως η χώρα έχει θεσμούς. «Ο κ. Βενιζέλος πρωταγωνίστησε στην υπεράσπισή τους στον παρελθόν. Περιμένουμε να δείξει την ίδια εμπιστοσύνη και τώρα», πρόσθεσε ενώ για το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το ρυθμό με τον οποίο η δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, απάντησε: «Η κυβέρνηση θέλει να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Συνδράμουμε το έργο της δικαιοσύνης. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει πως όσες φορές επιδιώχθηκε να προηγηθεί η πολιτική αποτίμηση της δικαστικής διερεύνησης, μόνο πρόσκαιρα οδήγησε σε εντυπώσεις που κατέρρευσαν με κρότο και ανέδειξαν ως υπόλογους εκείνους που ήθελαν να γίνουν κατήγοροι».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Οι δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας-Ανταποκρίθηκε ο κρατικός μηχανισμός στην κακοκαιρία

Τραγωδία δίχως τέλος σε Τουρκία-Συρία – Νέος ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ (ΦΩΤΟ-VIDEO-LIVE)

Ο «Ακύλας» μύρισε την κοκαΐνη – Ήταν κρυμμένη μαζί με ηρωίνη σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου! (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Βρεφονηπιοκόμος κατηγορείται ότι έδερνε παιδιά

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 670 οι νεκροί – Έπεφταν από τα μπαλκόνια για να σωθούν (LIVE-ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε κυκλοφορία για όλα τα οχήματα η Αθηνών-Θεσσαλονίκης-«Αποσυμφορίζονται» τα Μάλγαρα

Αρτοποιός για κακοκαιρία στην Αττική: Έως το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα-Χωρίς προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση (VIDEO)

Κακοκαιρία Barbara: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε Μακεδονία και Θράκη

Συγκλονιστικό βίντεο στην Τουρκία: Πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν η Αθηνών-Λαμίας και η Αττική Οδός – Πού υπάρχουν προβλήματα

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις στην Αττική μέχρι αύριο (ΧΑΡΤΕΣ)

Λέκκας για Τουρκία: Ο σεισμός έγινε σε ρήγμα χιλιομέτρων-Θα έχουμε πολλά θύματα (VIDEO)

Kastor Farm: Επένδυση για κατασκευή τυποποιητηρίου – Σχέδια για νέα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ζυθοποιία Πηνειού – Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας: Έρχεται η πρώτη μπύρα στην Ελλάδα με γεύση κάστανο

«Έφυγε» από τη ζωή η Στέλλα Βλαχογιάννη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top