Οικονόμου: Πρόστιμο μόνο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ στην Εκκλησία

Οικονόμου: Πρόστιμο μόνο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ στην Εκκλησία

Η κυβέρνηση θα κάνει μεν τα πάντα για να αποφύγει ένα lockdown, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να αποκλείσει κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει. Παράλληλα, διεμήνυσε προς τους πιστούς ότι όποιος «πιαστεί» χωρίς rapid test στην εκκλησία, θα το πληρώσει.

Η υποχρεωτικότητα δεν εξετάζεται, το lockdown δεν το θέλει κανείς και για την ώρα δεν συζητείται και στις εκκλησίες θα γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία και τα πρόστιμα δεν θα επιβάλλονται στους ιερείς, αλλά τους πιστούς, είπε ο Γιάννης Οικονόμου!

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πως… νίπτει τας χείρας της για τους ελέγχους στους ανεμβολίαστους πολίτες που πηγαίνουν στις Εκκλησίες. Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, χθες (22.11.2021) η Ιερά Σύνοδος τόνισε πως δεν μπορεί να ελέγχει τους πιστούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ διεμήνυσε ότι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test θα γίνονται δειγματοληπτικά και στις Εκκλησίες, όπως γίνονται παντού όπου εφαρμόζονται μέτρα. Κι αν σε έλεγχο μέσα σε ναό εντοπιστεί πιστός χωρίς rapid test ή χωρίς πιστοποιητικό, τότε θα του επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ. Το οποίο ΔΕΝ θα επιβληθεί στον ιερέα γιατί «δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ναού».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ενός lockdown, ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε ότι η κυβέρνηση θέλει να μείνουν η κοινωνία και η οικονομία ανοιχτές, πως δεν θέλει να αλλάξει μίγμα στρατηγικής και πως τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν στους ανεμβολίαστους.

«Δεν είναι πολλά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα (…) γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην αλλάξει το μίγμα της πολιτικής, να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο μέτρων στα σούπερ μάρκετ.

Εκτίμησε πάντως ότι στον ορίζοντα δεν… βλέπει lockdown και επανέλαβε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να μείνει η χώρα ανοιχτή».

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top