ΟΝΝΕΔ: Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

ΟΝΝΕΔ: Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

«Μετά την εκκένωση κατάληψης διάρκειας 34 ετών σε χώρο του ΑΠΘ, είδαμε τους γνωστούς πια ‘δημοκράτες’ να προχωρούν σε απειλές κατά της ζωής του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου, αφισοκολλώντας μάλιστα με θράσος ένα κηδειόσημο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η κίνηση αυτή, εκτός από τη μικροψυχία αυτών των τραμπούκων, φανερώνει την απελπισία τους, την ώρα που βλέπουν πως τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν θα λειτουργούν πλέον ως ορμητήρια τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ υπό τον τίτλο «Δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

«Πριν δύο χρόνια, η ελληνική κοινωνία έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της ανοχής που επεδείκνυε η προηγούμενη κυβέρνηση απέναντι στην ασυδοσία και τον τρόμο, που σκορπούσαν ατιμώρητοι οι αριστερόστροφοι επαναστάτες. Σήμερα, χάρη στην ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η παραβατικότητα των περιθωριακών μειοψηφιών, που κρατούσε δέσμια τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, έχει φτάσει στο τέλος της και το άσυλο ανομίας ανήκει πλέον στο παρελθόν», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές κατά του Πρύτανη και αναμένουμε από κάθε δημοκρατική δύναμη του τόπου να κάνει το ίδιο. Έως τώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση και οι λοιπές «προοδευτικές» δυνάμεις δεν έχουν αντιδράσει ούτε στις απειλές κατά του πρύτανη, αλλά ούτε και στην επίθεση στο σπίτι του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη. Αν και κατανοούμε ότι για ορισμένους από αυτούς, οι καταλήψεις είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής τους ταυτότητας, άλλωστε και οι ίδιοι έχουν υπερήφανα πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε καταλήψεις, ευελπιστούμε ότι θα μας διαψεύσουν, παραμερίζοντας τις ιδεολογικές τους εμμονές και δε θα σιωπήσουν για ακόμη μια φορά απέναντι σε τέτοιους είδους φασιστικές πρακτικές».

Μάλιστα η ΟΝΝΕΔ με αναρτήσεις της στο Twitter, δίνει το στίγμα της αντίδρασής της. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου και αναμένουμε από κάθε δημοκρατική δύναμη του τόπου να κάνει το ίδιο. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας», τονίζει.

Επίσης: «Ευελπιστούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και οι λοιπές ‘προοδευτικές’ δυνάμεις θα παραμερίσουν τις ιδεολογικές τους εμμονές”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Απειλές με κηδειόχαρτο και στον αντιπρύτανη, Αντρέα Γιαννακουδάκη-«Είναι τρομοκράτες» (VIDEO)

ΠΕΔ-ΚΜ: Ομόφωνη στήριξη στον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου

Στη Βουλή φέρνει ο Θ. Καράογλου το θέμα των απειλών κατά της ζωής του Πρύτανη ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top