Ορφανοτροφείο – Κολαστήριο: Η Δ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τα πέντε παιδιά – θύματα (VIDEO)

Ορφανοτροφείο – Κολαστήριο: Η Δ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τα πέντε παιδιά – θύματα  (VIDEO)

Για την υπόθεση του ορφανοτροφείου – κολαστηρίου στην Αττική μίλησε στο Open η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η ίδια συναντήθηκε την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου με τα πέντε αγόρια – θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του ιδρύματος, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο Παίδων.

«Είδα παιδιά που ένας άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι είναι παραμελημένα. Είδα ένα μικρό παιδί το οποίο είχε πολύ έντονη παραμέληση στη στοματική του υγεία, άλλο ένα παιδί το οποίο είχε ένα έντονο σημάδι στο μάτι», είπε περιγράφοντας τα όσα είδε κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο.

«Τα παιδιά είναι σε ένα ζεστό, παιδικό περιβάλλον, το ένα μάλιστα μου είπε ότι δεν θέλει να γυρίσει και προτιμάει να μείνει εκεί», συμπλήρωσε.

«Βλέπει» θέματα συγκάλυψης

Πέντε μέρες μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες, και τη διάσταση που πήρε η υπόθεση, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, η διοίκηση του ορφανοτροφείου δεν ξεκίνησε ούτε καν ΕΔΕ.

«Μιλάμε και με τη διευθύντρια της δομής, και την ρωτάμε τι κάνει. “Δεν σας φοβίζει αυτό το πράγμα; Είχατε την καταγγελία, δεν κάνατε κάτι δεν καταλαβαίνουμε γιατί. Τώρα που έχει πάει στον εισαγγελέα, μήπως τους βγάλετε τους υπαλλήλους αυτούς σε υποχρεωτική άδεια; Μήπως τους κάνετε μία Ε.Δ.Ε.; Μήπως επιτέλους κάνετε τη δουλειά σας σωστά;”. Νομίζω ότι είναι θέματα συγκάλυψης. Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας για να κρίνω», δηλώνει η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στα παιδιά έχουν γίνει ήδη ιατρικές εξετάσεις. Στο τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ψυχιατρική τους εξέταση, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και οι καταθέσεις τους στην αστυνομία.

Δεν αποκλείεται να απομακρυνθούν από το ορφανοτροφείο και τα πέντε αγόρια ή και τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον διαπιστωθεί ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Η εισαγγελία εξετάζει τυχόν ευθύνες και σε βάρος περισσότερων εργαζομένων.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορφανοτροφείο-Κολαστήριο: Από τον Σεπτέμβριο η καταγγελία στο Δ.Σ. (VIDEO)

Αποκάλυψη Μιχαηλίδου: Η συγκλονιστική καταγγελία της νηπιαγωγού για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο

Μιχαηλίδου-Ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν παιδιά να συνευρεθούν ερωτικά (VIDEO)

Αττική: Σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο-Τι αποκάλυψε η Μιχαηλίδου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top