Παπαστεργίου και Κυριάκος τα ερωτηματικά στην Α’ Θεσσαλονίκης για ΠΑΣΟΚ

Παπαστεργίου και Κυριάκος τα ερωτηματικά στην Α’ Θεσσαλονίκης για ΠΑΣΟΚ

Μετά την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ και καθώς έχει με κάθε τρόπο σημάνει η έναρξη της προεκλογικής περιόδου η ονοματολογία καλά κρατεί και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

  • Την ώρα της ομιλίας του Ανδρουλάκη στο «Ι. Βελλίδης» δεν ήταν λίγοι όσοι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα και σχημάτιζαν πηγαδάκια στα οποία το κυρίαρχο θέμα ήταν φυσικά οι εκλογές.

 

  • Ο Κώστας Χρυσόγονος που ήταν και αυτός εκεί, καθώς μετά την εκλογή Ανδρουλάκη εμφανίζεται συχνά – πυκνά σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ θέλοντας με τον τρόπο του να στηρίξει τον νέο αρχηγό, δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενδεχόμενο που το απέκλεισε όμως κατηγορηματικά.

 

  • Βέβαια για να έχουμε όλη την εικόνα θα πρέπει να αναφέρουμε  ότι ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής δεν θα ήταν αρνητικός σε ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στην ευρωβουλή. Εκεί αλλάζει το πράγμα…

 

  • Όμως για να επανέλθουμε στα δικά μας «πεζά» και την Α’ Θεσσαλονίκης, θέμα συζήτησης είναι αυτό το διάστημα δύο ονόματα κυρίως.

 

  • Το ένα αυτό του Χρήστου Παπαστεργίου και το άλλο του Κυριάκου Κυριάκου για τους οποίους οι εκτιμήσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες σχετικά με το πολιτικό τους μέλλον.

 

  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου αρχικά ήταν πολύ αρνητικά διακείμενος στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς όπως τόνιζε οι λόγοι να μην είναι υποψήφιος είναι περισσότεροι από τους λόγους που θα ήταν υποψήφιος.

 

  • Εσχάτως κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει με τον Παπαστεργίου να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφιος, καθώς όπως λέει σε φίλους του «είμαι στην διάθεση του προέδρου και αν θέλει να είμαι υποψήφιος θα το κάνω».

 

  • Και αν για τον Παπαστεργίου η εκτίμηση είναι ότι θα τον δούμε τελικά ως υποψήφιο μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα γίνει για τον Κυριάκο Κυριάκο ο οποίος ήταν στις τελευταίες εκλογές υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι στις επόμενες.

 

  • Όσοι τον είδαν τελευταία τον ρωτούσαν τι θα κάνει, πού είναι και άλλα τέτοια με τον ίδιο να λέει ότι «καλύτερα να με ψάχνουν παρά να τους ψάχνω». Πάντως όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει νέα υποψηφιότητα Κυριάκου, ένα ενδεχόμενο που αν τελικά επιβεβαιωθεί θα βοηθήσει πολύ έναν άλλο υποψήφιο, ο οποίος έχει μέχρι ενός σημείου κοινές καταβολές με τον Κυριάκο και απευθύνεται στο ίδιο κοινό.

Γράφει ο «Αθηναίος»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top