Διεκδίκηση του δήμου με αξιώσεις επιδιώκει η “Ανοιχτή Πόλη”

Διεκδίκηση του δήμου με αξιώσεις επιδιώκει η “Ανοιχτή Πόλη”

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

«Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι παρούσα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας ευρύτατης προοδευτικής και δημοκρατικής πλειοψηφίας, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης». Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη που ακολούθησε την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση των μελών της παράταξης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που πρώτο δημοσίευσε το GrTimes.gr.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην ιστορία της παράταξης και τη δράση των εκλεγμένων στελεχών στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Ανοιχτή Πόλη, γράφει η ανακοίνωση, θα είναι παρούσα «Για να μην γυρίσει η Θεσσαλονίκη στις εποχές της εσωστρέφειας και της μιζέριας, με τον ακραίο εθνικισμό, την πατριδοκαπηλεία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Για να μη ζει η πόλη με πλαστή ταυτότητα παραχαράσσοντας την ιστορία της. Για να μην ξαναγίνει η Θεσσαλονίκη μια επαρχιακή πόλη, αλλά μια πόλη πράσινη, βιώσιμη, ανθεκτική, με προτεραιότητα στη διαφύλαξη των δημόσιων αγαθών, σεβασμό του δημόσιου χώρου και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Η παράταξη επέλεξε επισήμως να μην τοποθετηθεί υπέρ κάποιου ονόματος από εκείνα που ακούγονται τις τελευταίες ώρες, ενώ σημειώνεται πως η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου αν και προσκλήθηκε δεν παραβρέθηκε στην συνάντηση. 

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στα τελευταία κρούσματα καταλήψεων σχολείων υπέρ της ελληνικότητας, στα οποία η Ανοιχτή Πόλη «βλέπει» δάκτυλο Χρυσής Αυγής. Κάνει λόγο για «υποκινούμενο από συγκεκριμένους χώρους, ρεύμα καταλήψεων στα σχολεία, με αφορμή το μακεδονικό, ασχέτως του μεγέθους του, δείχνει πως η καλλιέργεια του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, από τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις και τα φιλικά τους ΜΜΕ, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες των σχολείων στην Χρυσή Αυγή, που επιχειρεί να ιδιοποιηθεί τις αγωνίες και τις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top