Αφήνει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης- Δεν θα είναι ξανά υποψήφια

Αφήνει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης- Δεν θα είναι ξανά υποψήφια

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Αν και είναι συνεχώς παρούσα στην «άτυπη προεκλογική εκστρατεία» που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες η Κατερίνα Νοτοπούλου η ίδια έχει πάρει τις αποφάσεις της και δεν θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Ο λόγος για την επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου που όπως πληροφορείται το GRTimes.gr έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της τόσο στα κεντρικά όργανα του κόμματος όσο και στην σημερινή υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να παραιτηθεί για να αφοσιωθεί στον αγώνα της για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» πήρε τις οριστικές της αποφάσεις πριν από περίπου τρεις μήνες, προτού δηλαδή ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανακοινώσει την πρόθεσή του να μην διεκδικήσει για τρίτη φορά τον δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου.

Το όνομα της κ. Καλφακάκου ωστόσο εξακολουθεί να «παίζει» στην αυτοδιοίκηση, αφού στελέχη του κόμματος εισηγούνται να τεθεί επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Καλφακάκου, καθηγήτρια του ΑΠΘ, εξελέγη δημοτική σύμβουλος το 2014 με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» και επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Μετά την εκλογή του τελευταίου το 2015 στη θέση του βουλευτή και την παραίτησή του από την θέση του επικεφαλής της παράταξης, εξελέγη η ίδια επικεφαλής. Τοποθετήθηκε διευθύνουσα σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» θέση από την οποία παραιτήθηκε για να μπορεί να είναι υποψήφια σε εκλογές, αφού υπάρχει ασυμβίβαστο. Σήμερα κατέχει τη θέση της γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top