Ας περιμένουν οι δήμαρχοι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Ας περιμένουν οι δήμαρχοι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τις εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης νέων υποψηφίων βουλευτών να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα.

  • Σε επίπεδο σχεδιασμού είναι γνωστό το τι πρόκειται να γίνει ενόψει της κατάρτισης των λιστών με τους υποψήφιους ανά εκλογική περιφέρεια.

 

  • Σύμφωνα με τις τελευταίες καταστατικές αλλαγές, θα πρέπει οι νέοι υποψήφιοι να εγκριθούν από τις τοπικές οργανώσεις της κάθε περιοχής.

 

  • Αυτό όπως μαθαίνουμε θα γίνει με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών καθώς θα πραγματοποιείται μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα στηθεί για αυτό το λόγο και μέσα εκεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν να ψηφίζουν για τους ανθρώπους που επιθυμούν να δουν να είναι υποψήφιοι.

 

  • Εκείνοι πάντως που δεν βλέπουν και με ιδιαίτερα καλό μάτι την όλη διαδικασία επιλογής νέων υποψηφίων βουλευτών και μοιάζουν “παγωμένοι” είναι ορισμένοι παλιοί βουλευτές που θέλουν να ορίζουν τα πράγματα στην περιφέρεια τους και να “βοηθούν” στην επιλογή των υποψηφίων που τους βολεύουν. Όμως αυτά σε μεγάλο βαθμό τελειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

  • Πάντως για τα δημοτικά έχει σταματήσει κάθε κουβέντα, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον σίγουροι ότι οδεύουμε σε εκλογές και σκέφτονται ότι αφενός δεν έχουν κανένα λόγο για πικράνουν τον οποιοδήποτε που θέλει να έχει το «χρίσμα» του κόμματος και αφετέρου ότι ορισμένοι που δεν θα εκλεγούν στις βουλευτικές εκλογές θα «μεταπηδήσουν» στις δημοτικές.

 

  • Οπότε κάθε συζήτηση για τα δημοτικά σταματά εδώ, αν και μόλις γίνουν οι βουλευτικές εκλογές όλος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά θα πέσει “με τα μούτρα” στη τοπική αυτοδιοίκηση καθώς είναι ένας τομέας στον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υστερεί σημαντικά έναντι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και θέλει να κερδίσει έδαφος.

 

 

 

Γράφει ο “Αθηναίος”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top