Η δημοτική σύμβουλος του Μπουτάρη που “ανεξαρτητοποιήθηκε” χωρίς να… ανεξαρτητοποιηθεί!

Η δημοτική σύμβουλος του Μπουτάρη που “ανεξαρτητοποιήθηκε” χωρίς να… ανεξαρτητοποιηθεί!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, έκανε γνωστές τις προθέσεις της: Θα βρεθεί απέναντι στη διοίκηση του δήμου παρά το γεγονός ότι εξελέγη το 2014 με τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη, «Πρωτοβουλία».

Ο λόγος για την Ελένη Τζούτζια που αντικατέστησε την Καλυψώ Γουλα που παραιτήθηκε από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, υποψήφια δήμαρχος και δημοτική σύμβουλος.

Η κ. Τζούτζια στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου ψήφισε κατά και “λευκό” σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της διοίκησης Μπουτάρη (λευκό στην διοικητική αποβολή του εκμισθωτή του χώρου όπου βρίσκεται το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και “κατά” στον νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών), δυο σημαντικά πολιτικά ζητήματα, όπως άλλωστε τα χαρακτήρισε ο κ. Μπουτάρης σε δήλωση του που ακολούθησε.

Προφανώς η στάση αυτή της νέας δημοτικής συμβούλου δεν είναι τυχαία. Ακόμα και η θέση που επέλεξε στο δημοτικό συμβούλιο, πλάι στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέα Κουράκη έχει την σημειολογία της.

Η Ελένη Τζιούτζια γεννημένη στη Θεσσαλονίκη είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με συγγραφικό έργο. Υπήρξε η πρώτη επιλαχούσα της “Πρωτοβουλίας”.

Το 2010 εξελέγη στη θέση της δημοτικής συμβούλου συμμετέχοντας στο συνδυασμό του Στέλιου Παπαθεμελή, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Το 2014 επέλεξε να πολιτευτεί με τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη και σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα συμμετέχει στον συνδυασμό του Γιώργου Ορφανού, με την υποψηφιότητά της να έχει «κλειδώσει».

Πολλοί στο δημαρχιακό μέγαρο ισχυρίζονται πως στην σκληρή ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης «φωτογραφιζόταν» η κ. Τζούτζια η οποία αν και ορκίστηκε λίγες ώρες πριν πήγε κόντρα στη «γραμμή» της διοίκησης. Σχολιάζοντας στο GRtimes.gr δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» τις εξελίξεις εξηγούσαν πως εφόσον εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας» θα έπρεπε να ψηφίζει τις προτάσεις της. «Διαφορετικά θα έπρεπε να παραιτηθεί» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top