Ήρθε η ρήξη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ήρθε η ρήξη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Επήλθε η ρήξη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μεταξύ της παράταξης της διοίκησης, της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΜΕ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΚΚΕ.

Στη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτρης Σιαμπάνης, μέλος της ΠΑΣΚΕ. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο ΕΚΘ ξέρουν ότι τη θέση του αντιπροέδρου την λαμβάνει παραδοσιακά η ΔΑΚΕ ενώ εκείνη του Γενικού Γραμματέα το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ.

Φέτος λοιπόν, την θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου έλαβε η ΠΑΣΚΕ που έχει επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη. Πληροφορίες θέλουν τις παρατάξεις πλην ΠΑΜΕ να εμφανίζονται πρόθυμες για την σύσταση ενός «λειτουργικού» διοικητικού συμβουλίου, όπως λένε χαρακτηριστικά, κάτι που όλα τα τελευταία χρόνια δεν συνέβαινε εξαιτίας της κόντρας που υπήρχε με την συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ.

Έτσι φέτος, προτάθηκε στους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ η θέση του αντιπροέδρου, πρόταση που δεν έκαναν δεκτή αφού όπως ισχυρίζονται επιθυμούν ένα αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ανάλογα με τη δύναμη της κάθε παράταξης.

Πολλοί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία των παρατάξεων κάνουν λόγο για «ψυχροπολεμικό κλίμα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top