Ναυαγεί η ιδέα της απεργίας στα καταστήματα εστίασης

Ναυαγεί η ιδέα της απεργίας στα καταστήματα εστίασης

Ιδέα ήταν και όπως φαίνεται, ιδέα μένει, η απεργία στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, που με βάση τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει από την ΠΑΣΚΕΔΙ, θα άρχιζε από αύριο, 16 Σεπτεμβρίου με διάρκεια ως και τις 22 του μηνός, σαν δυναμική κίνηση απαίτησης αποτελεσματικότερων μέτρων στήριξης του κλάδου.

Αλλά ως γνωστόν ο κλάδος της εστίασης- επισιτισμού- ψυχαγωγίας, δεν εκφράζεται από ένα φορέα και μεγάλες Ενώσεις, από ημέρες πριν είχαν δηλώσει πως δεν θα συμμετέχουν σε μία τέτοια κίνηση. Το είχε δηλώσει από ημέρες πριν η Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, η οποία ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών Επαγγελμάτων , στην ΠΟΕΣΕ, ενώ το έχει δηλώσει και η Ένωση  Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής (ΕΕΕΣΑ), μέλος της ίδιας δευτεροβάθμιας οργάνωσης.

Οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου, περίμεναν να ακούσουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη και ορισμένα από τα μέτρα για τους πληττόμενους κλάδους, συνεχίζουν να παρέχουν κάποια υποστήριξη ενώ πολλοί , μα πάρα πολλοί, περιμένουν να ανοίξει και ο 3ος Κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχοντας παράλληλα και τη δυνατότητα να αιτηθούν επιχορήγηση από το πρόγραμμα κάλυψης του 50% του κεφαλαίου κίνησης που μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Άλλωστε, από τον….καθόλου τζίρο, ο μειωμένος τζίρος και η διαχείριση των υποχρεώσεων έστω και σε μικρό βάθος χρόνου, είναι για πολλούς καλύτερη επιλογή από το τίποτε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ