Οι αλλαγές στον δήμο Θεσσαλονίκης και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αλλαγές στον δήμο Θεσσαλονίκης και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Αρκετός κόσμος είναι στην αναμονή ενόψει των αλλαγών που θα κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

  • Ο ίδιος ο Ζέρβας σε ανύποπτο χρόνο έχει τονίσει τη διπλή σημασία αυτών των αλλαγών διότι αφενός θα πραγματοποιήσει ένα “λίφτινγκ” στην διοίκηση, αφετέρου θα δημιουργήσει το σχήμα με το οποίο θα βαδίσει προς τις εκλογές.

 

  • Σίγουρα πολλοί αναρωτιούνται τι έχει κατά νου ο δήμαρχος, άλλα η αλήθεια είναι ότι τις αλλαγές τις κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό ο ίδιος ο Ζέρβας και θα τις μάθουν όλοι μόλις αυτός ολοκληρώσει τον σχεδιασμό. 

 

  • Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αλλαγές θα ανακοινωθούν μέχρι την προσεχή Δευτέρα και κατά τα φαινόμενα θα κυριαρχήσει η ιδέα της δημιουργίας μιας συμπαγούς ομάδας που θα πάει με τους καλύτερους δυνατούς όρους στις επόμενες εκλογές.

 

  • Μιας και ο λόγος για τις εκλογές θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει και τόση ζέση για την ανάληψη του “χρίσματος” αν και αυτό θα ξεκαθαριστεί μετά τις εθνικές εκλογές που ούτως ή άλλως θα προηγηθούν. 

 

  • Από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να δούμε υποψηφιότητα που θα έχει, έστω την ανοχή της Πειραιώς άσχετα αν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα έχει το “χρίσμα” της Νέας Δημοκρατίας ή όχι.

 

  • Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να δούμε και στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτό στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει με την αδυναμία εξεύρεσης ισχυρού δημοσκοπικά προσώπου που θα μπορούσε να θέσει με αξιώσεις την υποψηφιότητα του για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης. 

 

  • Η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία είναι μακράν το πιο προβεβλημένο και δημοφιλές πρόσωπο στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει ξανά την προσπάθεια, οπότε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έχει στραφεί στην εξεύρεση προσώπου που μπορεί να εκφράσει τον κεντροαριστερό χώρο ακόμα και αν δεν σχετίζεται με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Μιλώντας για τον χώρο της Κεντροαριστεράς όπως μαθαίνουμε ήδη γίνονται συζητήσεις για ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής με τα ονόματα του Νίκου Νυφούδη, του Γιώργου Δημαρέλου και γενικότερα προσώπων νέων από τις παρατάξεις Βούγια και Μπουτάρη να μονοπωλούν προς το παρόν τις συζητήσεις, μια συζήτηση την οποία παρακολουθεί με προσοχή και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Πάντως όπως λένε άνθρωποι που κινούνται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ οι εκλογές του 2023 θα βρουν το Σοσιαλιστικό Κίνημα σε καλύτερη κατάσταση και ως εκ τούτου θα παίξει ρόλο το κόμμα στην διαμόρφωση της κατάστασης αυτής, κάτι που δεν έγινε το 2019 εξαιτίας και του συστήματος της απλής αναλογικής που επέτρεπε πολλά “καπετανάτα” και πολλούς καπετάνιους…

Γράφει ο “Αθηναίος”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top