Ψάχνει γραμματέα ο ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε το ΠΑΣΟΚ, με Ευθυμίου πρόεδρο στο συνέδριο ο Ανδρουλάκης

Ψάχνει γραμματέα ο ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε το ΠΑΣΟΚ, με Ευθυμίου πρόεδρο στο συνέδριο ο Ανδρουλάκης

Μαθαίνω ότι υπάρχει μια σχετική «ψυχρασία» εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

 

 • Βέβαια η «ψυχρασία» έχει να κάνει με βαθύτερα εσωτερικά αισθήματα που έχουν μεταξύ τους οι τάσεις που προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στην τελευταία αναμέτρηση.

 

 • Αν δούμε την μεγάλη εικόνα θα καταλάβουμε εύκολα ότι ο Τσίπρας και οι «προεδρικοί» σάρωσαν και με βελούδινο τρόπο κόντυναν πολύ την «Ομπρέλα» και τους υποψηφίους της.

 

 • Γενικά από τους 300 που εκλέχθηκαν μπορούμε να πούμε ότι το 70 % είναι «προεδρικοί», 22% «Ομπρέλα» και το υπόλοιπο «ομάδα Τζανακόπουλου» και ανεξάρτητοι.

 

 • Αυτή ακριβώς η επισήμανση από πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό η «ομάδα Τζανακόπουλου» μαζί με το άδειασμα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα με αφορμή δηλώσεις του για το ταξίδι Μητσοτάκη λένε πολλά.

 

 • Ο ίδιος ο Τζανακόπουλος δηλώνει «στρατιώτης του Αλέξη Τσίπρα» όμως σήμερα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ίδιος ο Τσίπρας θέλει τον «στρατιώτη» του να είναι ξανά γραμματέας του κόμματος.

 

 • Συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ενόχληση τους για τον Τζανακόπουλο και τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα.

 

 • Έτσι σήμερα ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άλλα δεν θα ήταν και πολύ σοφή η επιλογή να ποντάρει κανείς στην επανεκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

 

 • Από την άλλη βέβαια ικανοποίηση στους ίδιους κύκλους έχει προκαλέσει η σειρά εκλογής του Ευκλείδη Τσακαλώτου καθώς οι προεδρικοί θεωρούν ότι αυτή ήταν η “ανταμοιβή” από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για την αμφισβήτηση του Τσίπρα με την περίφημη συνέντευξη στην “Καθημερινή”.

 

 • Αντίθετα το εντυπωσιακό comeback της Ρένας Δούρου συζητήθηκε εντόνως και δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει η χρησιμοποίηση της σε θέση αιχμής το επόμενο διάστημα…

 

 • Στο ΠΑΣΟΚ πάντως που βρίσκεται σε εγρήγορση και μέγα ενθουσιασμό, φαίνεται ότι το ζήτημα του γραμματέα το έχουν λυμένο καθώς το μεγάλο φαβορί είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ο στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη και αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

 • Πάντως πρόεδρος του Συνεδρίου αναμένεται να είναι ο Πέτρος Ευθυμίου ενώ θετική εντύπωση προκαλεί το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον συνέδρων που θέλουν να είναι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ την οποία θα απαρτίζουν 300 άτομα ενώ ήδη ακούγεται ότι οι υποψηφιότητες θα είναι πολλές -μα πάρα πολλές- περισσότερες.

 

 • Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε το Σάββατο το απόγευμα τις ομιλίες Σημίτη, Βενιζέλου και Παπανδρέου που εκ των πραγμάτων θα αποτελέσουν αντικείμενο σχολιασμού σε σχέση με την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.

 

Γράφει ο «Αθηναίος»

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top