Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αυτοπεποίθησης για το μέλλον έκλεισε το συνέδριο της ΝΔ καθώς τα χιλιάδες μέλη της έφυγαν από το Metropolitan Expo, νιώθοντας ότι ο δρόμος για μια ακόμα εκλογική νίκη είναι ορθάνοικτος.

  • Αναμφίβολα σε επίπεδο πολιτικής η πλέον ενδιαφέρουσα μέρα ήταν η Κυριακή λόγω της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά και των ομιλιών που ακολούθησαν και έκρυβαν απαντήσεις από τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

  • Πάντως δεν θα πρέπει να μειώσουμε την αξία και όσων προηγήθηκαν το Σάββατο με κορυφαίους υπουργούς να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τις ομιλίες τους.

 

  • Ο Νίκος Δένδιας για παράδειγμα ανέφερε ότι «παραμένω υπηρέτης της παράταξης με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης αφού ανέφερε τα επιτεύγματα του υπουργείου του σημείωσε ότι «η αυτοδύναμη Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις» και συνέχισε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού λέγοντας ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το νέο σχέδιο Μάρσαλ» για να κλείσει με λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή καταχειροκροτούμενος.

 

  • Εκεί πάντως που έγινε ο χαμός ήταν όταν ανέβηκε στο πάνελ ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος απολαμβάνει πολύ υψηλή δημοφιλία στο εσωτερικό της παράταξης και αυτό φαίνεται.

 

  • Α, και να μην ξεχάσω την πολύ θερμή αγκαλιά του Δημήτρη Καιρίδη με το Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος Χαρδαλιάς ήταν από τους πλέον περιζήτητους άλλα και παράλληλα από τους πλέον λιγομίλητους σε ΜΜΕ σε όλη την διάρκεια του συνεδρίου.

 

  • Συζήτηση μεγάλη έγινε επίσης και ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς που δεν ήταν και λίγοι και αναζητούσαν τον Μάκη Βορίδη για να μάθουν αν τελικά θα γίνουν στην ώρα τους οι αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023 δηλαδή, ή θα πάρουν μετάθεση.

 

  • Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για μετάθεση της ημερομηνίας για να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές όπως θέλουν πολλοί και ενδεχομένως το αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε και σχετικές ανακοινώσεις.

 

  • Στο «πράσινο» στρατόπεδο πάντως το κλίμα κι αν είναι πανηγυρικό με την παρουσία τόσων πολλών Πασόκων στην κάλπη για «να γυρίσει ο Ήλιος».

 

  • Χαρακτηριστικά λένε στελέχη που απηχούν τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι «έχουμε γυρίσει και πλέον το παιχνίδι αλλάζει». Μάλιστα ετοιμάζονται για αντεπίθεση σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και σε συγκεκριμένες περιφέρειες όπου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα από ότι έχει καταγράψει μέχρι σήμερα.

 

Γράφει ο “Αθηναίος”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top