Καλημέρα από τα δυτικά, το «Φαρ Ουέστ» που λέει και ένας φίλος μου, ο οποίος μεγάλωσε στην πολύπαθη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, αυτήν που ερίζουν τα μεγάλα κόμματα ότι θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και θα της αλλάξουν πρόσωπο.

 • Εκεί λοιπόν στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου τον πολυπληθέστερο της Θεσσαλονίκης μετά τον κεντρικό δήμο, οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του 2023 έχουν ξεκινήσει για τα καλά και πληθώρα υποψηφίων έχει ήδη μαζευτεί.

 

 • Αρχικά δεν ξέρω αν αυτή η κατάσταση με πολλές υποψηφιότητες λέει κάτι για την σημερινή διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού και το πως αυτή η διοίκηση «εμπνέει» τους υπόλοιπους να διεκδικήσουν την εξουσία στις εκλογές.

 

 • Πως ρε παιδί μου δίπλα στους Αμπελόκηπους δεν πάει κανένας να διεκδικήσει τον δήμο από τον Κυρίζογλου; Έ, το ακριβώς αντίθετο φαίνεται ότι συμβαίνει στον Εύοσμο και σίγουρα αυτό κάτι σημαίνει…

 

 • Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουμε και τι προφανώς δεν έχουμε.

 

 • Αρχικά έχουμε υποψηφιότητες που προέρχονται από εν ενεργεία εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έκανε πριν από μερικές ημέρες δήλωση στήριξης του Βασίλη Ανδρεάδη ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

 

 • Από την ίδια παράταξη προέρχεται ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης ο οποίος έχει ξεκινήσει την ανακοίνωση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη του και ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο διάστημα και εκδήλωση – παρουσίαση της πρότασης του για τον δήμο.

 

 • Στην πορεία βρίσκουμε και τον Μίλτο Τασούλη, μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα του δήμου Σερρών ο οποίος προς τιμή του παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του για να ασχοληθεί με την υποψηφιότητα του απερίσπαστος.

 

 • Τελευταία είδαμε και την Μαρία Μανούκα να ετοιμάζεται να μπει στον δύσκολο στίβο των δημοτικών εκλογών, ως η μοναδική γυναίκα υποψήφια με την στήριξη και του πρώην δημάρχου Πέτρου Σούλα ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Σερρών με την Ελληνική Λύση, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμα.

 

 • Ο Νίκος Ζυγάς επίσης βρίσκεται σε φάση ετοιμασιών και συζητήσεων καθώς όπως αναφέρει το περιβάλλον του δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές εννοώντας σαφώς την συνεργασία ατόμων και παρατάξεων, άλλα σε κάθε περίπτωση θα ξεκαθαρίσει ακόμα και το αν τελικά θα είναι υποψήφιος σε συνάντηση που θα έχει τις επόμενες ημέρες. Έως τότε υπομονή…

 

 • Βέβαια ακόμα είναι νωρίς για κουβέντες περί συνεργασιών θα έλεγα ότι ουσιαστικά θα έχουμε εικόνα την άνοιξη όταν και το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

 

 • Από τον χώρο της Λαϊκής Συσπείρωσης ακόμα δεν είναι επίσημη η υποψηφιότητα του Θανάση Κοκονά, καθώς θα προηγηθούν εσωτερικές διαδικασίες, όμως η εκτίμηση της στήλης είναι ότι και σε αυτές τις εκλογές ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι ο Κοκονάς.

 

 • ΥΓ1. Πολλά είναι τα σενάρια για το ποιος στηρίζει ποιον, τι θα κάνει ο ένας ή ο άλλος, όμως άλλο τι λέγεται στα καφενεία του Ευόσμου και του Κορδελιού και άλλο τι θα γίνει στο τέλος. Θα είμαστε εδώ να τα λέμε…

 

 • ΥΓ2. Α, και να μην ξεχάσω και έχουμε παρεξηγήσεις, τον Δημήτρη Χρήστου, πρώην αντιδήμαρχο με τον Σούλα που επίσης εκδήλωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος ενώ η λίστα μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο με αρκετούς ακόμα που ανακοινώνουν μέσω Facebook τις υποψηφιότητες τους, όπως και ένας κύριος που ασχολείται με την ζωγραφική(!) και άλλοι που προφανώς δεν τους προλαβαίνω πια!

 

Γράφει ο “Αθηναίος”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top