Μετά τους 52 ανεπιθύμητους Έλληνες στην Αλβανία, ανεπιθύμητη είναι πλέον και η πρώτη βουλευτής που βρέθηκε κοντά στην οικογένεια Κατσίφα.
«Πρόκειται για ένα τίτλο τιμής να μπω στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος» δήλωσε η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους. Η ευρωβουλευτής ήταν στους Βουλιαράτες και για την κηδεία του 35χρονου ομογενή. Η κήρυξη της ευρωβουλευτού ως persona non grata, στην Αλβανία, σχολιάστηκε από την ίδια καυστικά. «Πρόκειται για ένα τίτλο τιμής να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος». Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε τόσο από το Λονδίνο όσο και από την Αθήνα.
«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου», τόνισε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θεοχάρους είχε μεταβεί στη Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα. Επισκέφθηκε την χαροκαμένη μητέρα του 35χρονου και περιέγραψε τα όσα σοκαριστικά είδε στην περιοχή αλλά και τις «σκηνές αρχαίας τραγωδίας» που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που προφανώς ενόχλησε την Αλβανία.
Η ίδια αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Κύπρια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.
Tags Κατηγορίας