Πέτσας: Η πολιτεία έχει τη δυνατότητα στήριξης σε όσους υπέστησαν ζημιές στις κακοκαιρίες

Πέτσας: Η πολιτεία έχει τη δυνατότητα στήριξης σε όσους υπέστησαν ζημιές στις κακοκαιρίες

«Για εμένα η καμπάνια “Μένουμε σπίτι” ήταν νόμιμη και σωτήρια! Φυσικά, να γίνει εξεταστική» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο σχετικό θέμα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα μίλησε για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία του “Μπάλλου” στη χώρα και για τις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν έχει να πει κάτι για την οικονομία και είναι απομονωμένος από προβλήματα κοινωνίας», εκτίμησε, μιλώντας στο OPEN. «Για εμένα η καμπάνια “Μένουμε σπίτι” ήταν νόμιμη και σωτήρια! Φυσικά, να γίνει εξεταστική», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την κακοκαιρία τόνισε πως όπου έχουμε ζημιές η πολιτεία θα είναι δίπλα. Έχει τη δυνατότητα ο προϋπολογισμός μας, σημείωσε και πρόσθεσε πως προχωρά το θέμα της διαχώρησης αρμοδιοτήτων για έργα, φρεάτια κλπ.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι τόνισε: «Μην υπερμεγενθύνουμε τέτοιες δηλώσεις. Μακροπρόθεσμα να είμαστε ψύχραιμοι. Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε δικαιώματά μας».

Σε σχέση με το λεωφορείο στην παραλιακή που εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα σημείωσε: «Μην μπούμε στη λογική ποιος είναι αρμόδιος. Σημασία έχει το έργο του Φαλήρου. Οι καθυστερήσεις από τον ανάδοχο ΕΛΑΚΤΩΡ δεν έχουν σχέση με το κράτος. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, το νερό θα διοχετεύεται στη θάλασσα».

«Η διαχείριση των ομβρίων υδάτων έχει μείνει πολύ πίσω. Αναζητάμε επιπλέον λεφτά για έργα σε Κορωπί, Μαρκόπουλο κλπ», συμπλήρωσε τονίζοντας πως χρειάζονται χρήματα και μελέτες.

«Πριν έναν αιώνα πάνω από 700 χείμαρροι και ποτάμια διέσχιζαν την Αττική που τώρα έχουν εξαφανιστεί. Θα επιταχύνουμε τη διευκόλυνση των δήμων για τα έργα υψηλού κινδύνου να προχωρήσουν γρήγορα», τόνισε.

Σε σχέση με το ζήτημα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας τόνισε: «Θα εξαντλήσουμε όλα περιθώρια. Υπάρχουν περιθώρια. Θα προσπαθήσουμε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, είμαστε κοντά σε αυτό».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ