Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί αύριο (12/10) τη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην πόλη προκειμένου να εγκαινιάσει το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 π.μ. παρουσία και του επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ειδικότερα, κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτησή του o κ. Οικονόμου ανέφερε ότι: «Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει αύριο στην Θεσσαλονίκη τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο». Και πρόσθεσε: «Το χρονικό μιας επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα που μιλάμε απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα. Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικονόμου: Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης και διευρύνονται και τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σήμερα είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ