Πιερρακάκης: Επανασχεδιάζουμε το κράτος για να γίνει πολιτοκεντρικό

Πιερρακάκης: Επανασχεδιάζουμε το κράτος για να γίνει πολιτοκεντρικό

«Είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το σύνολο εκείνων των συστημάτων, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για να ψηφιοποιήσουμε το σύνολο του κράτους και να αλλάξουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πολιτών από αυτό» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στο συνέδριο του Internet Governance Forum Greece 2022 (https://2022.igfgreece.eu), προσθέτοντας ότι το κράτος πρέπει να επανασχεδιαστεί και να γίνει πολιτοκεντρικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «η συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν είναι αμιγώς τεχνολογική. Είναι και θεσμική. Είναι γραμμές κώδικα και το γράμμα του νόμου. Το ένα δεν μπορεί να κάνει χωρίς το άλλο» και συμπλήρωσε.

«Έχουμε καταφέρει να απελευθερώσουμε ένα πολύ σημαντικό δυναμικό που η πατρίδα μας έχει στα πανεπιστήμια, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο, και στις τεχνολογικές εταιρείες». Υπογράμμισε δε, ότι τα συμπεράσματα του περσινού συνεδρίου του IGF εκτός από το ότι κινητοποίησαν τον κόσμο για τη διακυβέρνηση, έδειξαν μαζί με τις αλλαγές που συντελούνται στο κράτος την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε ως χώρα.

Tο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Ελλάδος – IGF Greece (https://igfgreece.eu) αποτελεί την ελληνική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου IGF, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στο φετινό συνέδριο, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο με τίτλο Αποκεντροποίηση της Δύναμης (Decentralization of Power), κορυφαίοι εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής και τεχνικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών συζητούν τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο αναδιαμορφώνουν πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της αποκεντροποίησης υπαρχουσών δομών διακυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεία: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ανάληψη – Στη «μάχη» και εναέρια μέσα (VIDEO)

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα δικαιούται και οφείλει την άμεση επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν. μ. στην Α. Μεσόγειο (VIDEO)

Σαμαράς: Είναι η κατάλληλη στιγμή να καταλάβουμε ότι η Τουρκία χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση

Υπόθεση 12χρονης: Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο 43χρονος ηλεκτρολόγος – Την είχε βιάσει τρεις φορές (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top