Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα έχει 5G στις αρχές του 2021

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα έχει 5G στις αρχές του 2021

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα έχει 5G στις αρχές του 2021 εξέφρασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή δημιουργήθηκε ένα επενδυτικό fund το οποίο θα επενδύσει σε εταιρείες που χρησιμοποιούν 5G.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέες υπηρεσίες στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση φέρνοντας ως παράδειγμα τη δυνατότητα που θα έχουν σε ένα μήνα οι τράπεζες να τραβάνε με συγκατάθεση στοιχεία, όπως το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές ανακοινώσεις για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ο κ. Πιερρακάκης είπε το data center που ανακοινώθηκε είναι το 8ο στην Ευρώπη. «Άτυπα ανταγωνιστήκαμε τις άλλες χώρες της περιοχής καθώς αφορά την ευρύτερη περιοχή αυτή η υποδομή» συμπλήρωσε.

«Οι εταιρείες αυτές αξιολογούν το πολιτικό ρίσκο της χώρας και την προοπτική της. Όταν επιλέγουν τη χώρα αυτό σημαίνει κάτι για εμάς». «Το δεύτερο κομμάτι έχει με την ίδια φύση της επένδυσης. Το να αποθηκευτούν δεδομένα άλλων χωρών εδώ, άτυπα, έχει και μια γεωπολιτική συνεπαγωγή», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ, Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι οι χώροι στους οποίους θα εγκατασταθούν τα data center στην Αττική «αν πάρουμε έναν αγωνιστικό χώρο είναι πάνω από 10 γήπεδα, 100 στρέμματα το καθένα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ