Πιερρακάκης: Πάνω από 2 εκατ. έγγραφα μέσω gov.gr

Πιερρακάκης: Πάνω από 2 εκατ. έγγραφα μέσω gov.gr

Εντυπωσιακά στοιχεία για τα βήματα που έχει κάνει η χώρα τους τελευταίους μήνες στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Παράλληλα, αναφερόμενος ειδικά στην πρόταση δυσπιστίας ο κ. Πιερρακάκης είπε: «… η κυβέρνηση εδώ, στο πρόσωπο του αρμοδίου υπουργού Οικονομικών του κυρίου Σταϊκούρα, κάνει πολύ απλά τη δουλειά της και κλείνει με αυτόν τον τρόπο και την ενέργεια μία από τις εκατοντάδες ή ακόμη περισσότερες εκκρεμότητες του κράτους που χρονίζουν με μία λύση η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές: είναι μόνιμη, ξεκάθαρη και έχει ως σκοπό να προστατέψει εκείνους τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν εκτεθειμένοι από απρόβλεπτες συγκυρίες, χωρίς ταυτόχρονα να ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας σε στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή η πρόταση ήταν υποχρέωση της χώρας -εδώ και πολλά χρόνια- να καθιερώσει ένα σταθερό σύστημα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση.

Η λέξη εκκρεμότητα υπό αυτήν την έννοια, είναι μία λέξη – κλειδί. Είναι μία λέξη που ίσως αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή που διατρέχει το πολιτικό μας σύστημα. Από τη μία μεριά εκείνοι που επιλέγουν να λύνουν αυτές τις εκκρεμότητες, τρέχοντας μπροστά. Και από την άλλη εκείνοι που προσπαθούν να τις διαιωνίσουν».

Η σημερινή συζήτηση πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, «δίνει και μία αφορμή να μιλήσουμε και να αποτιμήσουμε και την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αξιολογώντας τα όσα είχαν ειπωθεί περισσότερο από ένα χρόνο πριν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και βλέποντας το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά.

Και επειδή τα πράγματα καλό είναι να ποσοτικοποιούνται, ξεκινώ καταθέτοντας στα πρακτικά μία αξιολόγηση της χώρας από το Διεθνές Ινστιτούτο Αξιολόγησης της Ψηφιακής Ανταγωνιστικότητας που δείχνει ότι σε ένα χρόνο έχουμε σκαρφαλώσει επτά θέσεις. Από την 53η στη 46η θέση σε μία παγκόσμια αξιολόγηση και αυτό έχει γίνει ως αποτέλεσμα πολλών και συντονισμένων προσπαθειών που πολύ συνοπτικά θα ήθελα να παρουσιάσω.

Πριν από ένα χρόνο είχαμε μιλήσει για το gov.gr, για το πώς θα δημιουργήσουμε την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου, για το πώς το κράτος θα ξεκινήσει ξανά μέσω της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών να είναι ένα και να νοείται ως ένα. Ξεκινήσαμε με 501 υπηρεσίες που ήδη υπήρχαν και περάσαμε τις 650 πλέον μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας, με δεδομένο ότι η Πύλη λειτουργεί από τον Μάρτιο.

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι ο κορωνοϊός ήταν ψηφιακός επιταχυντής αλλά δεν ήταν ούτε η αιτία, ούτε η αφορμή αυτής της προσπάθειας. Απλούστατα αυτό που ήταν μία ακόμη μεγάλη εκκρεμότητα το κατέστησε αναγκαιότητα. Γιατί; Γιατί εμείς εργαλειοποιήσαμε, ουσιαστικά χρησιμοποιήσαμε, μία υφιστάμενη στρατηγική μας ως μέσω τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης.

Και εδώ τα νούμερα πάλι μιλάνε από μόνα τους. Έχουν εκδοθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια ψηφιακά έγγραφα. Τι είναι αυτά τα 2 εκατομμύρια έγγραφα μέσα από το gov.gr; Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια επισκέψεις που δεν έγιναν, και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό».

Το τελικό ζητούμενο

Το τελικό ζητούμενο, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, είναι να διακινούνται πληροφορίες εντός του Δημοσίου αντί για έγγραφα. Αλλά είναι ένα πρώτο μεγάλο και καθοριστικό βήμα που ήδη δείχνει το πώς αντανακλάται η χώρα μας σε όλους αυτούς τους διεθνούς δείκτες.

«Στο gov.gr περιλαμβάνονται υπηρεσίες οι οποίες είναι απλές, καθημερινές, καθιστούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό όχι κάτι το μεταμοντέρνο ή το περίεργο. Είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Είναι το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, είναι η εξουσιοδότηση, η υπεύθυνη δήλωση, η συνταγή του γιατρού που πλέον έρχεται στο κινητό. Είναι μία σειρά από πράγματα τα οποία μας βοηθούν καθημερινά και κάποια τα οποία είναι και στον πυρήνα ενός κράτους που σέβεται τον πολίτη του. Όπως οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ για τις εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες μικρών παιδιών ή μεγαλύτερων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρόσθεσε: «Όλα αυτά θα συνεχιστούν, για την ακρίβεια θα ενταθούν, γιατί και εδώ η εκκρεμότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μέσα στο επόμενο διάστημα θα περάσουμε τις χίλιες υπηρεσίες, είναι ένας στόχος που έχουμε θέσει άμεσα. Θα μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτή την εξίσωση. Υπάρχει προφανώς διαχωρισμός των επιπέδων της διοίκησης αλλά εν τέλει ο πολίτης θέλει να εξυπηρετείται ενιαία».

Οι τηλεπικοινωνίες

Και στις τηλεπικοινωνίες, πρόσθεσε ο κ. Πιρρακάκης, έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Και εξήγησε: «Το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς η χώρα θα περάσει στην εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς, του 5G. Και το ενδιαφέρον είναι ότι εδώ δεν ισχύει το ίδιο αφήγημα της επίλυσης εκκρεμοτήτων. Εδώ ισχύει ένα άλλο αφήγημα. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που τολμώ να πω ότι η χώρα καινοτομεί διεθνώς. Καινοτομεί με μία στρατηγική η οποία αποτυπώθηκε στον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εργαλειοποιεί, χρησιμοποιεί τη δημοπρασία του φάσματος που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο για να «γεννήσει» ένα οικοσύστημα καινοτομίας, μία αγορά πολλών εταιριών που θα έχουν σχέση με αυτά τα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων. Και αυτό δεν είναι τηλεπικοινωνιακό, είναι πάλι καθημερινό. Αφορά την Υγεία, τις Μεταφορές, όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και θα γεννήσει πολύ μεγάλη αξία¬.

Είναι ενδιαφέρον, συνέχισε ο κ. Πιερρακάκης, «ότι παρά τις πολλές εκκρεμότητές της – γιατί είναι αλήθεια ότι μιλάμε για ψηφιακό μετασχηματισμό – η λέξη εκκρεμότητα είναι οριζόντια παντού. Αφορά τις συντάξεις που πρέπει να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής τους. Αφορά τις δεκάδες ακόμη γραφειοκρατικές διαδικασίες που θέλουμε και άλλο χρόνο για να τις απλοποιήσουμε, αλλά θα το κάνουμε.
Παρόλα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικό και για τους πολίτες της χώρας και για τους μηχανικούς του Υπουργείου και για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούμε να βλέπουν τον ΟΟΣΑ να χαρακτηρίζει ενέργειες όπως το 13033 τη περίοδο του lockdown ως παγκόσμια καλή πρακτική για τη καταπολέμηση του ιού, για τη τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Να βλέπει αυτού του τύπου τις αλλαγές στις διεθνείς κατατάξεις. Να βλέπει την αντιπρόεδρο της Επιτροπής την κυρία Vestager να αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής ότι η Ελλάδα καινοτομεί ψηφιακά και στο 13033. Θα τολμήσω να πω ότι αυτού του τύπου τις αλλαγές, θα το δούμε και στη πορεία σε σχέση με το 5G.

Εστιάζουμε και σε θέματα όπως οι ψηφιακές δεξιότητες. Κανένας δεν θα μείνει πίσω, κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω από αυτές τις αλλαγές. Θα είναι ραγδαίες, θα είναι ξαφνικές αλλά το κράτος θα έχει μέριμνα. Ξεκινήσαμε τη Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών η οποία παρέχει δωρεάν μαθήματα είναι στη Ψηφιακής Πύλη του Δημοσίου. Ήδη έχουμε περισσότερες από 400.000 επισκέψεις εκεί και έχουμε δώσει έμφαση στο να μπορεί ο καθένας δωρεάν να επιμορφώνεται, να μαθαίνει νέα πράγματα. Θα έλεγα ότι είναι πάρα πολλές μικρές ενέργειες οι οποίες αθροιζόμενες οδηγούν σε μία ποιοτική αλλαγή».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός βασικά δίνει τέσσερα μεγάλα πολιτικά ζητήματα:  «Μειώνει τις ανισότητες σε σχέση με τον γονιό, με τον απόδημο Έλληνα (που δεν μπορεί να μεταβεί με φυσικό τρόπο στη δημόσια υπηρεσία), με όλους εκείνους που δεν έχουν τον χρόνο ή τη δυνατότητα (τα άτομα με ειδικές ανάγκες).

Βοηθά στην αποτελεσματικότητα του κράτους και στο σεβασμό των χρημάτων του φορολογούμενου, το κάθε ευρώ μετράει περισσότερο γιατί πηγαίνει εκεί που πρέπει, χωρίς περιττές διαδικασίες.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη. Είδαμε τη πρόσφατη επένδυση της Microsoft. Αυτή η επένδυση έχει αυτοτελή αξία, είναι σημαντικό να χωροθετούνται υποδομές cloud στη χώρα μας. Ο συμβολισμός και ο πολλαπλασιαστής της όμως είναι μεγαλύτερος γιατί δείχνει το πώς πλέον αρχίζουν να μας βλέπουν, το πώς μπαίνουμε σε έναν διεθνή χάρτη, το πώς μπορούμε βήμα-βήμα να οικοδομήσουμε τη χώρα κατά αντιστοιχία με το επίπεδο γνώσεων και δυνατοτήτων των πολιτών και των επιχειρήσεών της.

Και τέλος, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη. Γιατί η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο κράτος σε πολλά πράγματα έχει διαρραγεί τα τελευταία χρόνια και βήμα-βήμα με αυτή τη κυβέρνηση βλέπουμε να αποκαθίσταται και αυτό είναι σημαντικό και έχει μεγάλη αξία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβένρησης είπε: «»όταν περιγράφουμε το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού και αυτού του Υπουργείου συνήθως το κωδικοποιούμε σε δύο κατηγορίες. Κατηγορία πρώτη: επίλυση εκκρεμοτήτων. Κατηγορία δεύτερη: άνοιγμα στο μέλλον.

Τα πρώτα είναι πολύ περισσότερα από τα δεύτερα. Αυτή η σχέση πρέπει να αλλάξει και βήμα – βήμα αυτή η σχέση αλλάζει. Είναι αυτό που αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας. Είναι αυτό που βλέπουμε σε πολλές άλλες χώρες να γίνεται και σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν να μην γινόταν εδώ όσο έπρεπε σε σχέση με αυτούς τους τομείς της οικονομίας. Είναι ένα λάθος που πρέπει να αποκατασταθεί. Και είναι ένα λάθος που θα αποκατασταθεί γιατί έχουμε τις γνώσεις, τις δυνατότητες, τη βούληση και σε τελική ανάλυση οφείλουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει.

Ακριβώς το ίδιο μήνυμα ισχύει για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Και με αυτές τις σκέψεις δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου προς το πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών κυρίου Σταϊκούρα και σας καλώ να καταψηφίσετε την πρόταση μομφής».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21:1003/12

ΠΚΜ: Πρωτοβουλία για στήριξη και ενίσχυση του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Περιφέρειες

21:0003/12

ΕΟΔΥ: 25 κρούσματα κορωνοϊού σε 974 rapid test Κοινωνία ,Κορωνοϊός

20:5503/12

Βρετανία: Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη σε μονάδα ανακύκλωσης νερού Διεθνή

20:4003/12

H ΠΚΜ στη διεθνή διαδικτυακή τουριστική έκθεση “WTM Virtual” Περιφέρειες

20:3003/12

Τρ. Πειραιώς: Νέα μονάδα Data Management Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

20:2503/12

Αυξάνεται η διάρκεια φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων Βουλή ,Παιδεία

20:2303/12

Κορωνοϊός: «Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων από τους λοιμωξιολόγους Κορωνοϊός ,Παιδεία ,Σημαντικά

20:2003/12

Μαραντόνα: Άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα ρημαγμένο σπίτι Αθλητισμός

20:1903/12

Γ. Κούτρας: Η δημόσια υγεία στη Θεσσαλονίκη δεν είναι θωρακισμένη (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

20:1003/12

Χρυσάφης: Πρόσβαση των ΑμεΑ παντού χωρίς περιορισμούς Δήμοι

20:0003/12

Δεύτερος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα: Covid-19 & Καρκίνος Μαστού Υγεία

19:5003/12

Φον ντερ Λάιεν για νέα δομή: ΕΕ και Ελλάδα εργάζονται χέρι – χέρι ΕΕ ,Ελλάδα ,Κοινωνία

19:4003/12

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Εκταμίευση 276 εκ. ευρώ σε δικαιούχους Οικονομία

19:3003/12

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2030 Αθλητισμός

19:2003/12

Κίνηση αισιοδοξίας από την Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

19:0003/12

Η Ρώμη απαγορεύει τις άμαξες με τα άλογα από τους δρόμους της Διεθνή

18:5503/12

Κορωνοϊός: Πρώτη ξανά η Θεσσαλονίκη – Στο «κόκκινο» Λάρισα – Πιερία Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:5003/12

Δικτύωση και συνεργασία φορέων και εργοδοτών για την ένταξη στην απασχόληση γυναικών θυ... Κοινωνία

18:4003/12

Βλάσης για Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας Πολιτική

18:3803/12

Τσίπρας σε ΝΔ: Είστε κυβέρνηση Λουδοβίκου και Μαρίας Αντουανέτας (VIDEO) Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:3103/12

Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν 300 νέοι τάφοι για θύματα κορωνοϊού (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

18:3003/12

Καστοριά: Έκανε τα ψώνια του με κλεμμένη κάρτα Ελλάδα

18:2003/12

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία με το «χέρι του Θεού»! Αθλητισμός

18:1403/12

Β. Κικίλιας: Να στηρίξουν όλοι την εθνική προσπάθεια Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

18:1003/12

Μπάιντεν: Eπιστρέφουμε στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν Διεθνή

18:0603/12

Γεωργιάδης: Διατίμηση και στις συνοδές υπηρεσίες και στις τιμές των τεστ κορωνοϊού Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:0303/12

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων – 1.882 νέα κρούσματα Κορωνοϊός

18:0003/12

Covid-19: Πάνω από 22.000 τα νέα κρούσματα στη Γερμανία ΕΕ ,Κορωνοϊός

17:5003/12

Συμμετοχή Δένδια στην 27η υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ Πολιτική

17:4003/12

Μηταράκης: Συμπορευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και την τοπική κοινωνία Διεθνή ,Πολιτική

17:3003/12

Επίσκεψη Τσίπρα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας -Τον υποδέχθηκε η Δ. Μιχαηλίδου Κόμματα ,Πολιτική

17:2003/12

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:1603/12

Κορωνοϊός: Κλείνει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Παπανικολάου Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:1003/12

Χατζηδάκης: Τέλος στη «φάμπρικα» με τα ιδιωτικά εκκλησάκια σε περιοχές εκτός σχεδίου Πολιτική

17:0003/12

Φωτεινοί σηματοδότες με αντίστροφη μέτρηση στα Τρίκαλα Δήμοι

16:5003/12

Βαρβιτσιώτης για Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: «Ένας αληθινός φίλος της Ελλάδας» Πολιτική

16:4003/12

Εντυπωσιάζουν τα χιλιάδες ψαρόνια στο Ναύπλιο Κοινωνία ,Περιβάλλον

16:3403/12

Τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς στη Βούλα Κοινωνία

16:3003/12

Κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Θέμα ημέρων η ταυτοποίηση Ελλάδα ,Κοινωνία

16:2003/12

Ισπανία-Covid-19: Όριο 10 ατόμων για τα πάρτι Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:1003/12

Νότης Σφακιανάκης: Όλα όσα είπε στην απολογία του Ελλάδα

16:0703/12

SOS εκπέμπουν οι ξενοδόχοι ορεινών περιοχών Ελλάδα ,Οικονομία ,Τουρισμός

16:0003/12

Επίδομα ΟΑΕΔ: Στήριξη ανέργων στον τουρισμό Κοινωνία ,Τουρισμός

15:5903/12

ΕΣΘ προς Δήμο Θεσσαλονίκης: Στολίστε την πόλη για τα Χριστούγεννα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:5803/12

Έκτακτο: Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:5003/12

ΥΠΑΑΤ: Στην τελική ευθεία το ν/σ για τις αθέμιτες πρακτικές Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Βουλή

15:4703/12

Aegean: Πάνω από 100 δρομολόγια εξωτερικού από 7 περιφερειακά hubs Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Τουρισμός

15:4003/12

Εβραίος εντατικολόγος: Πώς πρόσφερα φροντίδα σε νεοναζί Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:3103/12

ΠΕΧ:Ερμηνευτικό λεξικό του Χαλκιδικιώτικου ιδιώματος Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

15:3003/12

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητά και το ΜέΡΑ 25 Πολιτική

15:2003/12

Όλα τα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας στη νέα ιστοσελίδα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

15:2003/12

Σχοινάς: Σεπτέμβριο του 2021 το νέο κέντρο υποδοχής στη Λέσβο Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

15:1703/12

Μεγάλη έκρηξη κοντά στο Μπρίστολ – Αναφορές για τραυματίες Διεθνή

15:1003/12

Κριτική για την κριτική Άποψη ,Άρθρα

15:0103/12

Καραμανλής και Σαμαράς για Ζισκάρ ντ’ Εστέν Πολιτική

15:0003/12

Τσιφλίκης: Η ζωή στην καραντίνα για άτομα με σύνδρομο Down (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:5203/12

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Χρήστος Τσιόλιας Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:5003/12

Μουσικά «Ταξίδια» από τα ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης και Συκεών Δήμοι

14:4203/12

Γιαννάκος από Θεσ/νίκη: Δεν είχαν συνηθίσει να μπαινοβγαίνουν οι νεκροφόρες Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

14:4003/12

Θεοδωρικάκος: Φέτος θα περάσουμε Χριστούγεννα ελπίδας με ενότητα Χωρίς κατηγορία

14:3803/12

Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα το μήνυμα του πρωθυπουργού Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

14:3203/12

Εμπύρετος και με δύσπνοια στη ΜΕΘ ο Πλακιωτάκης Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:3003/12

ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων Κοινωνία ,Οικονομία

14:2203/12

Θεσσαλονίκη: Προβληματίζουν οι ουρές έξω από τράπεζες (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:2003/12

Αλληλέγγυος στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό ο δ. Πυλαίας-Χορτιάτη Δήμοι ,Κοινωνία

14:1703/12

Χουρίδου: Ποιους ιούς μεταφέρει το.. βαλιτσάκι ομορφιάς (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:1003/12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μαγιορκίνης είχε παραδεχθεί «διπλή καταγραφή κρουσμάτων» (VIDEO) Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:0003/12

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δούλεμα» και απ’ τα παιδιά μου για τα… σοκολατάκια! (VI... Ελλάδα ,Παραπολιτικά ,Πολιτική

13:5203/12

Δ. Ιωαννιτών: Ψήφισμα για τον θάνατο της γηραιότερης επιζήσασας του Άουσβιτς Ελλάδα ,Πολιτική

13:4503/12

ΓΑΔΘ: Μειώθηκαν κλοπές και διαρρήξεις στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη

13:3203/12

Κουκοδήμος: Διακομιδές ανά την Ελλάδα για ασθενείς από Κατερίνη (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θέματα GR Times

13:3003/12

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται κακοκαιρία εξπρές Ελλάδα

13:3003/12

ΠτΔ για Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Αποχαιρετούμε έναν διαχρονικό σύμμαχο της Ελλάδας Πολιτική

13:3003/12

Κορωνοϊός: Πότε το μοριακό τεστ πιθανώς να βγει ψευδώς αρνητικό Επιστήμη ,Κορωνοϊός

13:1803/12

ΥΜΑΘ: Ξεκινάει η έρευνα για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

13:1503/12

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

13:0903/12

Στ. Πέτσας: Επιβεβλημένη η παράταση των υφιστάμενων μέτρων Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:0003/12

Είναι το … κάρμα Αθλητισμός

12:4503/12

Κορωνοϊός: Δις εξαμαρτείν… για ιδιοκτήτρια καφέ – ουζερί Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4503/12

Η Μαρία Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδα ,Πολιτική

12:4003/12

Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 14 Δεκεμβρίου Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3703/12

Πιερία: Το 30% των αστυνομικών θετικό σε τυχαίο έλεγχο Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:3003/12

Δείτε live την ενημέρωση από τον Στ. Πέτσα Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:3003/12

Ληστεία σε διαγνωστικό κέντρο στα Σπάτα Ελλάδα

12:2103/12

Νέος CIO στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ο Χάρης Μαργαρίτης Ελλάδα ,Οικονομία

12:1503/12

Κορωνοϊός-Λάρισα: Σε καραντίνα 52 τρόφιμοι των φυλακών Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:0003/12

ΣτΕ: Υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους μαθητές Παιδεία ,Σημαντικά ,Υγεία

11:4503/12

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:3003/12

Γεραπετρίτης: Πόσοι θα εμβολιάζονται κάθε μήνα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1503/12

Lockdown: Μετά τις γιορτές ανοίγουν σχολεία και εστίαση Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1203/12

ΕΟΔΥ: Πού διενεργούνται σήμερα drive through test Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Υγεία

11:0703/12

Κορωνοϊός: Πέθανε γνωστός παθολόγος του Βόλου Κορωνοϊός

11:0003/12

ΑΠΘ: Πρόσκληση στο πρόγραμμα eeRIS για κατανάλωση οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας Θεσσαλονίκη

10:4603/12

Κορωνοϊός: Τρίτος αστυνομικός νεκρός σε 72 ώρες Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4503/12

Τι δείχνουν οι αριθμοί για τους μαθητές με αναπηρία Κοινωνία ,Παιδεία

10:3603/12

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Ο φιλέλληνας ηγέτης και η σχέση του με τον Καραμανλή Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:3003/12

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε βρεφοκομείο – Δέκα κρούσματα κορωνοϊού Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1903/12

Ωραιόκαστρο: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητών κοντά στα διόδια Θεσσαλονίκη

10:1703/12

Σύψας: Πρέπει να ανοίγει μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο Ελλάδα ,Κορωνοϊός

10:1603/12

Μουστάκας: Γιατί δεν δέχεται παραγγελίες σήμερα Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1503/12

Ποιο lockdown; Ζητούνται κομμώτριες κατ’ οίκον (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

10:1203/12

Οπαδικό επεισόδιο με δύο τραυματίες στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη

10:0003/12

Μήνυμα Ν. Δένδια για τον θάνατο του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν Πολιτική

09:4803/12

Κ. Μητσοτάκης: Από σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο προσβάσιμη από ποτέ Κοινωνία ,Πολιτική ,Πολιτισμός

09:4503/12

Στην Αίγυπτο ο Παναγιωτόπουλος- Επιχείρηση ΜΕΔΟΥΣΑ 10 Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3403/12

Μητσοτάκης για Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της Ελλάδα ,Πολιτική

09:3003/12

Επιχείρηση «Πανάκεια» στη Βρετανία: Πώς θα διανεμηθεί το εμβόλιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:1603/12

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δραματικός καταλύτης αλλαγών η πανδημία Θέματα GR Times ,Οικονομία ,Πολιτική

09:1003/12

Ακρόπολη: Live τα εγκαίνια ανελκυστήρα για ΑμεΑ παρουσία Μητσοτάκη Κοινωνία ,Πολιτική

09:0003/12

Τουρκική αντιπολίτευση: Έλληνας διοικητής και Γερμανία είχαν δίκιο Διεθνή ,Πολιτική

08:4503/12

Έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και το προσωπικό του Παπανικολάου Θεσσαλονίκη

08:3903/12

Καπραβέλος: Με τρόμο ακούμε για άνοιγμα της αγοράς Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

08:3003/12

Απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση Κοινωνία

08:2903/12

Στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη ο Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

08:1503/12

Αργολίδα: Φωτιά σε μονοκατοικία – Δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους Κοινωνία

08:1103/12

Εξαδάκτυλος: Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη Ελλάδα ,Κορωνοϊός

08:0003/12

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ – Coursera: Παράταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

07:4503/12

Λ.Μπακούρας: Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και οι κατακτήσεις του 2020 Ενέργεια ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3003/12

Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν οι κλήσεις στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:1503/12

Δράμα: Δίχως φωτισμένα καραβάκια θα εορτάσει την Πολιούχο Αγία Βαρβάρα Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

07:0503/12

Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

07:0003/12

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ