Πλακιωτάκης: Διερευνάται περιστατικό με drone που έριξε μπογιά σε ελληνική σημαία

Πλακιωτάκης: Διερευνάται περιστατικό με drone που έριξε μπογιά σε ελληνική σημαία

Για την πρωτοφανή πρόκληση των Τούρκων με drone που πέταξε πάνω από το Καστελλόριζο και έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία, στην είσοδο του λιμανιού, μίλησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ερωτηθείς για το περιστατικό, σε συνέντευξη του στο Open, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως “ό,τι συνέβη στο Καστελλόριζο είναι μία ενέργεια που ερευνάται”.

Όσον αφορά στη νέα NAVTEX, ανέφερε ότι “η Τουρκία πάλι προχωρά σε προκλητική, ακατανόητη ενέργεια. Πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος-πειρατής”. “Θέλουμε διάλογο αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε λύση θα πάμε στη Χάγη” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσε ότι το Καστελλόριζο είναι στον πυρήνα της πολιτικής του υπουργείου, ενώ αναφέρθηκε και τις προκλήσεις των Τούρκων στη Σάμο: “Τα τουρκικά αλιευτικά παραβιάζουν διεθνείς κανόνες. Εμείς μεταβιβάζουμε αυτά τα περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιμένουμε ακόμη πιο αποφασιστική στάση από Ευρωπαϊκή Ένωση. Στοχεύουμε να ενισχύσουμε τα μέσα ως υπουργείο – να πάρουμε εξοπλισμό, να γίνουν προσλήψεις. Προχωράμε σε πολύ μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ήδη παραλαμβάνουμε σκάφη, κάμερες σε λίγους μήνες. Αυτά τα περιστατικά είμαστε αποφασισμένοι να τα αντιμετωπίσουμε με πλέον αποφασιστικό ρόλο”, υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι “η επίσκεψη Πομπέο είναι πολύ σημαντική και επιβεβαιώνει πολύς ισχυρές σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ. Μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία αφού μεταφέρει σωστά τα μηνύματα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης”.

Σύμφωνα με τον υπουργό “η Ελλάδα θέλει διάλογο αλλά βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Αν όχι θα πρέπει η Τουρκία να πληρώσει για αυτές τις επιλογές. Οι κυρώσεις είναι ένα μεσο για να εγκαταλείψει η Τουρκία τις απειλές και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου”, σημείωσε ενώ ανέφερε ότι δεν γνωρίσει αν έχει κλειδώσει η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top