Προσυνεδριακή συζήτηση της ΝΔ στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟ)

Προσυνεδριακή συζήτηση της ΝΔ στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Αιγάλεω η πρώτη Προσυνεδριακή Συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει του 14ου Συνεδρίου του κόμματος που θα λάβει χώρα μεταξύ 6 και 8 Μαΐου στην Αθήνα.

Η θεματική της συζήτησης ήταν «Μεταρρυθμίσεις στο Εκπαιδευτικό Σύστημα», με κεντρικούς συμμετέχοντες τη Νίκη Κεραμέως, υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, τον Παύλο Μαρινάκη, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και πρόεδρο ΟΝΝΕΔ, τον Γιάννη Μπρατάκο, πρόεδρο ΕΒΕΑ και γενικό διευθυντή ΝΔ, και την Κατερίνα Κορωνιά, γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αξιολογήθηκε η συμβολή των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στην εκπαίδευση τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η ανταπόκριση όλων των βαθμίδων στο στοίχημα της τηλεκπαίδευσης και οι προκλήσεις των επόμενων ετών. Ειδική αναφορά έγινε στο σπουδαίο και πρωτοποριακό έργο της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία πρώτη εξέφρασε τη μεγάλη αλλαγή στα Πανεπιστήμια, αλλά και στο σύνολο της Παιδείας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Μαυροειδάκος, πρόεδρος ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Δέσποινα Προκοπίου, πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αιγάλεω και ο Γιάννης Γκίκας, δήμαρχος Αιγάλεω. Τον λόγο επίσης έλαβαν η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτές Δυτικού Τομέα ΝΔ, μέλη των Τομέων Εκπαίδευσης της ΝΔ, αιρετά μέλη ΔΕΕΠ και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων. Παρόντες επίσης ήταν η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ Έλενα Ράπτη, ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, καθώς και επικεφαλής γραμματειών του κόμματος

«Το αναβαθμισμένο σχολείο που οραματίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξή μας, είναι το σχολείο των σύγχρονων δεξιοτήτων. Των ίσων ευκαιριών. Της συνολικής αξιολόγησης. Είναι το σχολείο της ελευθερίας, της αυτονομίας και της λογοδοσίας. Είναι το σύγχρονο σχολείο του μέλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε μετά από αναφορά στο έργο της Μαριέττας Γιαννάκου: «Οι βασικές έννοιες που συμπυκνώνουν τον διάλογο γύρω από την Παιδεία είναι: πρόοδος, αλληλεγγύη και ανάπτυξη και δεν θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε σε αυτές τις έννοιες χωρίς να κάνουμε την πρώτη συζήτηση αφιερωμένη στην παιδεία. Σε μία περιοχή, σε ένα Δήμο όπως είναι το Αιγάλεω, σε μια εκλογική περιφέρεια που ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει ξεχωριστή προτεραιότητα».

Ανέφερε επίσης: «Μιλάμε για νηπιαγωγεία όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να κάνουν αγγλικά, μπορούν να φοιτούν από 4 ετών, να έχουν νέα γνωστικά αντικείμενα στο Δημοτικό, μαθήματα δεξιοτήτων που ήταν άγνωστες λέξεις όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας για όλους τους μαθητές στο δημόσιο και το ιδιωτικό σχολείο, με 166 νέα προγράμματα σπουδών, διπλασιασμό των προτύπων και πειραματικών σχολείων, χρονιά να ξεκινάει χωρίς κενά. Το δεύτερο που θέλω να σταθώ είναι η επαγγελματική εκπαίδευση που θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο στοχευμένες παρεμβάσεις αυτής της κυβέρνησης. Η έμφαση που επέλεξε να δώσει και συνεχίζει να δίνει στην επαγγελματική εκπαίδευση με την βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων, την ίδρυση προτύπων ΕΠΑΛ, αλλά και πειραματικών και θεματικών ΙΕΚ, τα προγράμματα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ όμως και στα Πανεπιστήμια, εκεί που έχουμε δώσει κι εμείς παρά πολλούς αγώνες και ξεκινάω με την κατάργηση του ασύλου ανομίας, μια εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης αυτής, την οποία πρέπει να στηρίξουμε μέχρι τέλους. Και πηγαίνω στην πανεπιστημιακή αστυνομία και θέλω να πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος που μαζί με τον πρωθυπουργό, μαζί και την υπουργό, έδωσα και εγώ -και θα συνεχίσω να δίνω- αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι τέλους για την εφαρμογή αυτής της μεταρρύθμισης. Δεν είναι όμως μόνο τα ζητήματα ασφαλείας, είναι ο εξορθολογισμός της διαδικασίας εισαγωγής και φοίτησης στα Πανεπιστήμια, κινήσεις οι οποίες ήταν μάχες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια: οι περισσότερες θέσεις μελών ΔΕΠ, η ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων, οι συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Ν. Κεραμέως: Σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου, με τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς μας, καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου κατ’ αρχάς να τιμήσουμε το λόγο μας

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και θεωρώ εξαιρετικό το συμβολισμό: ο προσυνεδριακός αυτός διάλογος προς το 14ο Συνέδριό μας ξεκινά με τα θέματα της Παιδείας, στα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει πολύ μεγάλη σημασία. Με την Παιδεία, που διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση και της τωρινής και της επόμενης γενιάς. Θεωρώ, λοιπόν, εξαιρετική τη σημερινή πρωτοβουλία, και γιατί, σχεδόν δύο χρόνια μετά λόγω της πανδημίας, βρισκόμαστε όλοι μαζί και συζητάμε από κοντά», ανέφερε η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Και τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι τα δυόμιση – σχεδόν τρία τελευταία χρόνια δεν έχουν τύχει λίγα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι όμως, έχει κατά τη γνώμη μου αντιμετωπίσει όλες αυτές τις κρίσεις, υπό αντίξοες συνθήκες, πολύ επιτυχημένα. Πρωτοφανείς μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, μία άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση που μάστισε όλο τον πλανήτη, ευρείας κλίμακας επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και τώρα ένας αδιανόητος πόλεμος που μαίνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προκαλώντας -πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες και το πλήγμα στην ανεξαρτησία μίας χώρας- ένα κύμα ακρίβειας σε βασικά προϊόντα, βέβαια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα.

Προκλήσεις που, εκτός όλων των άλλων, είχαν ως αποτέλεσμα, σε ένα βαθμό, το πολύ σημαντικό έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην έχει αναδειχθεί όσο θα μπορούσε. Και νομίζω ότι αυτοί οι διάλογοι, που γίνονται και εν όψει του Συνεδρίου, αποτελούν ευκαιρία ανάδειξης του εκτενούς έργου που έχει γίνει σε όλα τα υπουργεία.

Η Παιδεία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου, με τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς μας, καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου κατ’ αρχάς να τιμήσουμε το λόγο μας. Το Νοέμβριο του 2018 παρουσιάσαμε το πλήρες πρόγραμμα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας. Αν ανατρέξει κανείς σε όσα είχαμε πει τότε, μαζί με το νομοθέτημα που επίκειται και παρουσιάσαμε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, έχουμε πλέον ολοκληρώσει σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παιδεία. Και πολλά μπορεί να μας πει κανείς. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές μας, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, για ένα δεν μπορεί να μας κατηγορήσει: ότι δεν είμαστε συνεπείς στις εξαγγελίες μας, βάσει των οποίων διεκδικήσαμε την ψήφο του Ελληνικού λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση – φωτιά από τον Γρηγόρη Λέων

Ουκρανία: Γυναίκες και υγειονομικοί μεταφέρθηκαν «με τη βία» στη Ρωσία, καταγγέλλουν οι αρχές της Μαριούπολης

14th SEEIIST Steering Committee Meetings στη Θεσσαλονίκη από τις 4-6 Απριλίου

Α’ Βραβείο για διπλωματική εργασία που εκπονήθηκε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top