Σ. Σιμόπουλος: Κράτος-πατερούλη η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

Σ. Σιμόπουλος: Κράτος-πατερούλη η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

«Περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πανεπιστήμια-κέντρα παραγωγής γνώσεων και όχι ορμητήρια αντιεξουσιαστών ή κέντρα παραεμπορίου και διεύρυνση της δυνατότητας του πολίτη να έχει περισσότερες επιλογές όταν αναφέρεται στην υγεία, τη παιδεία, την πρόνοια και τον πολιτισμό»

«Αυτές τις απαιτήσεις ικανοποιεί με την συνταγματική πρόταση για την αναθεώρηση η Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν συναινεί ούτε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να έχουμε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ούτε στην αναθεώρηση του άρθρου 24 για τα δάση».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ Ά Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Σιμόπουλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ένα κράτος-πατερούλη, με τους πολίτες εγκλωβισμένους σε αυτό και γι’ αυτό το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τον ανταγωνισμό στις αγορές ενέργειας, ύδατος και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Όσον αφορά στην εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για την θρησκευτική ουδετερότητα με αναθεώρηση του άρθρου 3 παρ.1., ο κ. Σιμόπουλος επισήμανε πως «δεν θέλω να ασπασθώ την άποψη ότι η αριστερά παραδοσιακά βρίσκεται απέναντι από την ορθόδοξη εκκλησία διότι η δεύτερη «τόσο με το φιλανθρωπικό της έργο όσο και με το πνευματικό, με την ύπαρξη δηλαδή του παραδείσου και τη μετά θάνατο ζωή» αποτρέπει τους πιστούς από το να προχωρήσουν εδώ και τώρα στη λαϊκή επανάσταση».

Απευθυνόμενος σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, αλλά πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία ώστε να μη συνταχθούν με τη Ν.Δ., ο ίδιος υπογράμμισε ότι η «Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη απέκρουσε τη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τον συνταγματικό ορισμό του Ελληνικού Κράτους ως ουδετερόδοξου».

“Η ΝΔ επανέφερε σε σωστές βάσεις το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία και την αριστεία στους σημαιοφόρους των παρελάσεων. Η ΝΔ ξεδιπλώνει μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπισης του προσφυγικού με περισσότερες περιπολίες στα σύνορα, ταχύτερες διαδικασίες απονομής ασύλου και κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Σε λίγες εβδομάδες τα αποτελέσματα και στον τομέα αυτό θα είναι ορατά” κατέληξε ο κ. Σιμόπουλος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top