Σε επικοινωνία με Βόσδου και Κασαπίδη ο Καλαφάτης, για το σεισμό στη Φλώρινα

Σε επικοινωνία με Βόσδου και Κασαπίδη ο Καλαφάτης, για το σεισμό στη Φλώρινα

Συνεχείς επαφές με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Σωτήρη Βόσδου, είχε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τον μεγάλο σεισμό 5,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Φλώρινα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο κ. Καλαφάτης την ώρα του σεισμού βρισκόταν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη όπου η δόνηση έγινε αισθητή. Επικοινώνησε αρμοδίως και πληροφορήθηκε για το επίκεντρο του σεισμού. Ακολούθησε επικοινωνία με τον κ. Κασαπίδη, η οποία επαναλήφθηκε και σήμερα το πρωί, όταν και υπήρξε η διαβεβαίωση πως από τις συνεχείς δονήσεις είχαν προκληθεί μόνον υλικές ζημιές, οι οποίες, ανάλογα με το μέγεθος της δόνησης, δεν αξιολογήθηκαν ως σημαντικές.

Λίγο πριν το μεσημέρι, ο κ. Καλαφάτης επικοινώνησε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας. Ο κ. Βόσδου τον ενημέρωσε για την έκτακτη  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία θα ακολουθούσε.

Όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη, στη διάρκεια της σύσκεψης μια πρώτη εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, μετά τις συνεχόμενες σεισμικές και μετασεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με επίκεντρο τη Φλώρινα και εξετάστηκε η ετοιμότητα και το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Ήδη από σήμερα αρμόδια υπηρεσιακά συνεργεία προχωρούν στην εκτίμηση των ζημιών σε κτίρια, προκειμένου να εξετασθεί σε πρώτη φάση η καταλληλόλητα τους ή μη.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του στρατού, ενώ εξετάστηκαν και χώροι που μπορεί να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Επίσης, οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου ζήτησαν, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, την κήρυξη των τριών Δήμων της Π.Ε. Φλώρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στη Φλώρινα-Μαρτυρία κατοίκου στο GRTimes: Φοβόμαστε, δεν ξημερώσαμε καλά

Λέκκας στο GRTimes για τον σεισμό στη Φλώρινα: 13 οι μετασεισμοί-«Κουνήθηκε» και η Ιταλία

Σεισμός στη Φλώρινα: Δύο άτομα στο νοσοκομείο-Ρηγματώσεις σε σπίτια και καταστήματα

ΠΕ Φλώρινας: Κλειστά σήμερα τα σχολεία μετά τον ισχυρό σεισμό

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top