Σε συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης- Σταυρουπόλεως η Άννα Ευθυμίου

Σε συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης- Σταυρουπόλεως η Άννα Ευθυμίου

Η Άννα Ευθυμίου, Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έντονης κοινοβουλευτικής δραστηριότητας που αναπτύσσει για θέματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος, επισκέφτηκε το συσσίτιο που διοργανώνει καθημερινά η Ιερά Μητρόπολη Νεάπολης-Σταυρουπόλεως στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Ευόσμου.

«Η «αγκαλιά» της Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είναι «ανοιχτή» για όλους όσους χρειάζονται ένα στήριγμα. Μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης αναντικατάστατη, σε ανθρώπους που η ζωή σε μια στιγμή τους έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο. Προσωπικά, θα ήθελα να εκφράσω τα εγκάρδια μου συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και σε όλους τους Πατέρες της Εκκλησίας μας που διακονούν αυτό το θεάρεστο έργο, καθώς και σε όλους τους εθελοντές που συνδράμουν καθημερινά στον ιερό αυτό σκοπό», δήλωσε η βουλευτής.

Και συνέχισε: «Ως μέλος της ειδικής μόνιμης επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έχω τοποθετηθεί και καταθέσει προτάσεις σε κορυφαία κοινωνικά θέματα, όπως η στήριξη των εργαζόμενων, η στήριξη των γυναικών και των νέων μητέρων, η ενίσχυση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η αποκατάσταση αδικιών στους συνταξιούχους αλλά και η επιβεβλημένη ανάγκη ο κάθε πολίτης να έχει τον προσωπικό του γιατρό δωρεάν. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που η Κυβέρνηση έκανε δεκτές αρκετές από αυτές και στην κατεύθυνση αυτή καταβάλλω κάθε προσπάθεια μέσα στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου δυνατοτήτων για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Η κα. Ευθυμίου, αφού επισκέφτηκε τους χώρους του συσσιτίου, ενημερώθηκε από τον Πατέρα Ιωάννη σχετικά με τον αριθμό των σιτιζόμενων σε καθημερινή βάση, ο οποίος είναι μεγάλος και στους οποίους παρέχονται δωρεάν μερίδες φαγητού, με τα έξοδα να καλύπτονται από δωρεές πιστών και άλλων εθελοντών που προσφέρουν τα προϊόντα τους. «Είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άποροι, άστεγοι, άνεργοι, οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο π. Ιωάννης.

Παράλληλα, ο Πατέρας Ιωάννης ενημέρωσε τη βουλευτή και για το μεγάλο πλήθος εθελοντριών – περίπου 300 στον αριθμό – που αφιερώνουν τον προσωπικό τους χρόνο, προκειμένου να συμβάλλουν στην άρτια λειτουργία του συσσιτίου. Γυναίκες που έχουν την οικογένειά τους, τη δουλειά τους, τις δικές τους υποχρεώσεις και αντίστοιχα τα δικά τους προβλήματα να αντιμετωπίσουν, μία με δύο φορές την εβδομάδα, τα αφήνουν όλα στην άκρη και βρίσκονται με χαμόγελο μέσα στο μαγειρείο του συσσιτίου, αλλά και στη διανομή του, προκειμένου να δώσουν λίγη χαρά στους συνανθρώπους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γρ. Τάσιος: Μόνο περηφάνεια για την Αρναία μας, που επελέγη στον διαγωνισμό “Best Tourism Villages”

Η «μαδημένη μαργαρίτα» των εκλογών και ο ευτελισμός του Συντάγματος

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνεχίζεται το πλύσιμο των κάδων

Πέλλα: Χειροπέδες σε 19χρονο – Είχε στην κατοχή του περισσότερα από 250 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top