Σπυράκη στο France 24: «Ελάτε στη Θεσσαλονίκη»

Σπυράκη στο France 24: «Ελάτε στη Θεσσαλονίκη»

«Ελάτε στη Θεσσαλονίκη για να ανακαλύψετε την κοινή μας ιστορία, την κοινή μας αισθητική και την ωραιότερη πόλη του ευρωπαϊκού Νότου!»: Με αυτή τη φράση έκλεισε τη συνέντευξή της στο γαλλικό κανάλι France 24 η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Το γαλλικό κανάλι France 24 που απευθύνεται καθημερινά σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, έστειλε στη Θεσσαλονίκη τετραμελή ομάδα για να παρουσιάσει τη δουλειά και την πόλη από την οποία πρόερχεται η κα Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη, με φόντο πάντα σημεία της Θεσσαλονίκης που συνδέουν τη Γαλλία με την πόλη, παρουσίασε το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους από τη ζωντάνια και την κίνηση στην πόλη.
Μάλιστα έδωσαν έμφαση στα ανοιχτά καφέ και εστιατόρια, ενώ στα πλάνα τους που θα ταξιδέψουν στον κόσμο εμφανίζεται η πλατεία Αριστοτέλους, που φέρει γαλλική υπογραφή του αρχιτέκτονα και στρατιωτικού στη στρατιά της Ανατολής, Ερνέστ Ερμπάρ.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ στη συνέντευξή της μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα και τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τις επενδύσεις που κινητοποιούν οι ευρωπαϊκοί πόροι. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη χρήση ευρωπαϊκών πόρων στην απολιγνιτοποίηση και τις ευκαιρίες που δημιουργούν τα έργα της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη η κα Σπυράκη επισήμανε τους στενούς δεσμούς της Γαλλίας με την πόλη και απηύθυνε προσκλητήριο όχι μόνο για επενδύσεις αλλά και για επισκέψεις μια και όπως παραδέχθηκε και η ομάδα του France 24 η Θεσσαλονίκη είναι η Μασσαλία του Νότου…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ