Στ. Καλαφάτης: Το τέλος της εποχής των δισταγμών οι συμφωνίες για ΑΟΖ

Στ. Καλαφάτης: Το τέλος της εποχής των δισταγμών οι συμφωνίες για ΑΟΖ

“Η Ελλάδα σήμερα, προχωρά σταδιακά -με σίγουρα και στέρεα βήματα- στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της”, τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Τόσο η υπογραφή και η κύρωση των συμφωνιών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όσο και η απόφαση για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 ν.μ., σηματοδοτούν το τέλος της εποχής των δισταγμών», επισήμανε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του στο πρακτορείο SPUTNIK.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης αναφέρει:

Τόσο η υπογραφή και η κύρωση των συμφωνιών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όσο και η απόφαση για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 ν.μ., σηματοδοτούν το τέλος της εποχής των δισταγμών. Η Ελλάδα σήμερα, προχωρά σταδιακά -με σίγουρα και στέρεα βήματα- στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Δεν διστάζει να παίρνει τολμηρές πρωτοβουλίες, που φέρνουν απτό αποτέλεσμα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Επιφυλάσσεται ταυτόχρονα -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή- να ασκήσει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές, στο χρόνο που η ίδια θα επιλέξει. Και αυτό υπογραμμίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top