Στ. Πέτσας: Δεν θα μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στ. Πέτσας: Δεν θα μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Δεν θα μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ από τα 2,5 δισ. του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», διαβεβαίωσε την ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Παρεμβαίνοντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ παραγωγικοί, εντάσσοντας έργα».

Ο κ. Πέτσας αποκάλεσε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης «συμμάχους» και «πρεσβευτές» στις τοπικές κοινωνίες του μεγάλου αυτού «εμβληματικού προγράμματος». Επίσης, εξήγγειλε τη θέσπιση πλαφόν για το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης έργων που θα μπορεί ο κάθε δήμος να διεκδικήσει από το πρόγραμμα. «Θέλουμε όλη η χώρα να γίνει ένα εργοτάξιο» είπε.

Σε ό,τι αφορά το πλαφόν, υπογράμμισε ότι θα είναι «εύλογο». Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην υπογραφή, πρόσφατα, δανειακής σύμβασης ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Με αυτήν, τόνισε, «μπορούμε να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια πώς θα προχωρήσουμε το 2022 και 2023 που είναι κρίσιμα για την υλοποίηση».

Ο αναπληρωτής υπουργός επιβεβαίωσε και την παράταση, έως τέλη Απριλίου, της σχετικής προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ