Στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

Στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που λαμβάνει επίσης υπόψη τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι «η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι καταφέραμε να καταλήξουμε σε ομόφωνη απόφαση σε επίπεδο Συμβουλίου. Αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία.

Φυσικά, αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος. Υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι για να ενταχθεί κάποιος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να αναλάβει την «ιδιοκτησία» της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων. Με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιστεύω ότι ήταν σαφώς η ορθή απόφαση και το σωστό μήνυμα που έπρεπε να σταλεί στον ουκρανικό λαό», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε μετάσχει στη σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στον Περιφερειακό στο ρεύμα προς δυτικά (ΦΩΤΟ-ΧΑΡΤΗΣ)

ΟΤΘ: Δυο Ιταλίδες στη Θεσσαλονίκη

Πάτρα: Πιθανό και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι (VIDEO)

Ο κλάδος φαρμάκου εισφέρει 5,5 δισ€ στην ελληνική οικονομία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top