Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας των ΚΕΠΑ σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας των ΚΕΠΑ σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας των Ψηφιακών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) θα παραστεί σήμερα (Δευτέρα), στις 17.00 μ.μ., ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων.

Η πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας, καθώς και η θέσπιση του πλαισίου για την Κάρτα Αναπηρίας, συμπεριελήφθη μεταξύ άλλων σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Στόχος είναι μέσω της ψηφιακής μεταρρύθμισης για τα άτομα με αναπηρία, να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους και να μειωθεί δραστικά η ταλαιπωρία που υφίστανται.

Πηγές, υπογραμμίζουν ότι με τις ρυθμίσεις, ανοίγει ο δρόμος, ώστε, πλέον ολόκληρη η διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, μέσω των ΚΕΠΑ, να γίνεται ηλεκτρονικά.

Ουσιαστικά υλοποιείται ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα με την επωνυμία «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», προσβάσιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου και μοναδικού, ψηφιακά προσβάσιμου, σημείου αναφοράς για τα θέματα γύρω από την αναπηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λίβανος: Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η ένωση τραπεζών

Εκλογές στην Ιταλία: Η προκλητική ανάρτηση της Τζόρτζια Μελόνι με πεπόνια – «Τα είπα όλα» (VIDEO)

Τελλόγλειο Ίδρυμα: Εγκαίνια έκθεσης «Φύση: Κραυγές και Ψίθυροι» την Παρασκευή 30/9

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top